Samsung, Ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέο επεξεργαστή Exynos στην CES;

Η έκθεση CES 2014 σύντομα θα ανοίξει τις πύλες της και η Samsung αναμένεται να κάνει μία μεγάλη ανακοίνωση που αφορά σε ένα νέο επεξεργαστή Samsung Exynos για φορητές συσκευές. Πριν λίγο καιρό, είχαμε μάθει για την συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Κορεάτικης εταιρείας με αντίστοιχα στελέχη της ARM, σχετικά με την 64-bit αρχιτεκτονική.

Περιμένουμε λοιπόν την Samsung στην CES 2014, να ανακοινώσει κάτι σημαντικό που αφορά λογικά σε επόμενης γενιάς επεξεργαστή Exynos. Άραγε θα ανακοινώσει το νέο Samsung Exynos 6 Octa SoC, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίζει 64-bit και όλοι οι πυρήνες του θα μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα όπως συμβαίνει με το οκταπύρηνο SoC της MediaTek, MT6592 ή πρόκειται για κάποια αναβάθμιση του σημερινού Exynos 5 Octa;

Στον λογαριασμό της στο Twitter πάντως η εταιρεία χρησιμοποίησε την έκφραση “UnlockExynos”. Εσείς τι λέτε;

Samsung Exynos CES 2014, Samsung, Ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέο επεξεργαστή Exynos στην CES;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

εμεισ λεμε οτι καποια στιγμη θα πρεπει η samsung να σταματησει να αντιγραφει την apple δεν την τιμαει ουτε αυτην ουτε αυτουσ που την στηριζουνε που μολισ εβγαλε οι apple 64 bit ολοι εκραζαν αλλα τωρα που θα βγαλει η samsung ειναι οτι καλυτερο ?????!!!1

Vasilis

Αντιγραφή?… Μάλλον κούρσα για μερίδιο αγοράς είναι, γιατί αν το πας έτσι τότε η Apple αντέγραψε την Intel /AMD και έκανε επεξεργαστή 64bit.
Και μην μου πεις στα κινητά ήταν πρώτη, γιατί αν το πας από έτσι τότε η Apple αντέγραψε την HTC που έβγαλε το πρώτο touch smartphone και το πρώτο 3g κινητό στον κόσμο.
Όταν είσαι fun πρόσεχε πριν κατηγορήσεις.

Johnny

@Vasilis εγώ δεν είμαι funboy κανενός αλλά δεν χρειάζεται να γίνω για να καταλάβω τι παίζει εδώ. Κάθε κίνηση της samsung γίνεται με βάση την apple:
Φήμες για iwatch —>galaxy gear απο samsung
Φήμες για μεγαλύτερο ipad—>περιμένουμε galaxy note pro από samsung
Ipad mini στις 7.9 ίντσες—>ανταγωνισμός από tablets της samsung στις 8 ίντσες
64 bit επεξεργαστή η apple—>περιμένουμε το ίδιο από τουςς Κορεάτες

Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.

j

Παιδιά αν και μου αρέσει η apple ασ μην ξεχνάμε πως παίρνει τους επεξεργαστές της από τη Samsung. (από ότι ξέρω)

μιχαλης

Μην ακούω βλακιες τώρα . Αν ήταν έτσι τότε δεν θα προχωραγε καθόλου η τεχνολογία . Όλοι έχουν αντιγράψει κάτι απο κάποιον . Δηλαδή επειδγ εβγαλε 64 bit επεξεργαστή η apple οι αλλοι δεν πρέπει να βγαλουν ? Έλεος δηλαδη.

Antonis

@j Η Samsung απλος τους κατασκευαζει, η Apple ειναι αυτη που τον σχεδιασε.

jimo

δεν με ενοχλει που η samsung ακολουθει τα βηματα της apple με ενοχλει που οταν εβγαλε η apple τον επεξεργαστη στα 64bit ολοι ελεγαν οτι ειναι αχρηστος ! τωρα ξαφνικα εγινε απαραιτητος και ειναι Must !

και οχι μην μπερδευεστε η samsung δεν παραγει τους επεξεργαστες της apple απλα παρεχει τα εργοστασια κατασκευης οχι την τεχνογνωσια που ειναι και ενας καλος τροπος να κλεψεισ τεχνολογια !!αλλα τελευταια η apple εχει στραφει στην TSMC !

Λευτέρης

Κλάψτε

MANOS

Αρχίσατε όλοι το κράξιμο και κάνετε σαν κλαμένο μ@@@ί χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα!!!

O jimo κάπου διάβασε στο άρθρο η στην σφαίρα της φαντασίας του ότι είναι ότι καλύτερο και ξαφνικα εγινε απαραιτητος και ειναι Must!!! Aφού τα διάβασε λέμε, δεν τα βλέπετε???

Εγώ αυτά δεν τα βλέπω παντως κάπου γραμμένα ούτε στο άρθρο ούτε από κάποιο σχόλιο, πρέπει να είσαι μεντιουμ δεν εξηγείται αλλιώς :S

Η Apple δεν αντιγραφει, οι άλλοι αντιγραφουν την Apple.
Η Apple reinvents!!!

Έλα να αρχίσουν να τρώγονται οι μέτοχοι λέμε…!!!

tsosmi

Η Samsung εχει νοημα να βγαλει 64bit επεξεγαστες,απο τη στιγμη που θα χρησιμοποιησει πανω απο 3Gb RAM.Κατι το οποιο δεν φαινεται απιθανο,αφου το Note 3 εχει ηδη 3Gb RAM.Η Apple ομως δεν ειχε κανενα νοημα να βγαλει τετοιο επεξεργαστη,απο τη στιγμη που βαζει 1Gb RAM στα δικα της κινητα.Αρα αν και πρωτη που τους χρησιμοποιησε,ηταν καθαρα για λογους marketing.

jimo

ρε παιδια δεν το διαβασα πουθενα αλλα αν κοιταξει κανεισ παλιοτερα σχολια σε αλλα αρθρα που αφορουν το Iphone 5s θα δειτε οτι ολοι οι samsungakides τοτε ελεγαν οτι ειναι αχρηστος ο 64bit και οτι δεν θα παει πουθενα !!

προσωπικα θα συμφωνησω με τον johny 3ο σχολιο!

εχω πεσει στο παρελθον θυμα του εγωισμου καποιον σαν και εσενα @ΜΑΝΟ δεν θα ξαναπαρω !

ο γαιδαρος πεταει και κολυμπαει !! και δεν κανει κρυο στην ελλαδα !!!

Nio

Αν δεν εχεις ΠΑΝΩ απο 4gb RAM δεν εχει νοημα το 64bit αφου για αυτο το λογο βγηκε αυτη η αρχιτεκτονικη. Τωρα ολα τα αλλα ειναι παραμυθια για μικρα παιδακια…..

Nio

Jimo εγω που δεν ειμαι samsungakias ουτε τιποτα ακομα το λεω.
Ο 64bit της apple δεν παει πουθενα. Τι δεν καταλαβαινεις? Μεχρι κ οι κατασκευαστες που τα φτιαχνουν γελανε σε συνεντευξη κ λενε “αφου τα πλασαρε η μαμα apple τωρα τα ζηταει ο κοσμος κ ας μην υπαρχει λογος. Ειναι θεμα μαρκετινγκ.”

Μιχάλης

Jonny γιατι να μην είναι το αντιθετο ? Όμως όπως και να ναι οι εταιρίες προκειμένου να επιβιώσουν στον σκληρό ανταγωνισμο που επικρατεί πρέπει να προσαρμόζεται γρηγορα για αυτο και ακουμε απο τις 2 εταιρίες ότι θα βγαλουν τα ίδια . Αν και γνωμη μου iPad 12 ίντσες θα είναι τελείως άχρηστο . Αμα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς την οθόνη όπως στα σαμσυνκ με το πενάκι και το multitasking σου , τι να τις κανεις τις ίντσες .

john

Λοιπον παλι τα ιδια…
Εχετε καταλαβη οτι οσοι εχετε apple ειστε κοροϊδα γιατι πληρωνεται τζαμπα λεφτα χωρις λογο…
Με λιγοτερα λεφτα μπορεις να κανεις πολυ περισοτερα πραγματα π.χ με ενα samsung s4 note 3 η κατι αλλο που ειναι περιπου στα ιδια…
Πες μου ενα λογο που πρεπει να παρω apple…
Και τωρα στο θεμα μας
Που ξερεις οτι η samsung δεν ειχε σκοπο να βαλει 64 bit πιο πριν απο οτι η apple και απλα δεν ηθελε να το ανακηνωσει απο το τωρα για να πιασει τους αλλους στον υπνο…
Λες επειδει ειδε την apple να το κανει και η samsung μεσα σε 3 μηνες απο το πουθενα…?
Δηλαδη απο τοτε που τον παρουσιασε η apple…

Darth

@Nio πες μου ότι νομίζεις οτι 64 biti αρχιτεκτονική αφορά μόνο την ram? ram είναι κάτι san bonus……….
τα εξηγούν εδώ με πολύ απλά λόγια (ουσιαστικά για αρχάριους)

καλό διάβασμα
https://www.techsupportalert.com/content/32-bit-and-64-bit-explained.htm

menes

Πρέπει να σταματήσει αυτή η χαζομάρα με τα 64 bit και τα 4Gb μνήμης. Αυτός είναι περιορισμός *ΜΟΝΟ* των 32bit Windows ακόμα και σε επεξεργαστές με PAE. Το linux μια χαρά βλέπει πάνω από 4Gb RAM. Το ίδιο και το android, πόσο μάλιστα όταν ένας 32bit Arm με 40bit PAE μπορεί να δει 1Tb μνήμης.

Ο περιορισμός των 4Gb στα 32bit λειτουργικά (σε 32bit επεξεργαστές με PAE) είναι per process και όχι για το λειτουργικό με εξαίρεση, τι έκπληξη, τα windows.

forneverarrow

Άρχισε η φαγωμάρα για κατι που στην τελική ειναι ακομα άχρηστο. Ρε παιδιά, είμαι φίλος και της Samsung και της Apple για ξεχωριστούς λόγους (έχω GS4 και iPad mini) και οι δυο με εξυπηρετούν άψογα. Τώρα, δεν βλέπω τον λόγο να μην βγάλει κανείς άλλος κατι που έβγαλε η Apple. Και δεν ειναι μια πατέντα, π.χ. σχεδιαστική που να κατοχυρώνεται. Αν το πάμε έτσι, μόνο η AMD εχει δικαίωμα στα 64bit εφόσον πρώτη εισήγαγε την τεχνολογία! Μη λέμε περιττά πράγματα. Τώρα έβγαλε η Samsung, αύριο θα βγάλει η Qualcomm και μεθαύριο θα ειναι mainstream.

nick

Προβλεπω 12 πύρινες… Αμα μετρήσουμε τα φτερα απο τις πεταλούδες…..ενα ενα ….οπότε έχουμε 3 τετραπυρινους ….γι’αυτό και το flying even higher !!!

Nio

@Darth λες καλο διαβασμα στους αλλους αλλα εσυ δεν τα εχεις διαβασει.
“Τραγικη ειρωνεια” το ελεγαν αυτο οι αρχαιοι ημων προγονοι……..
Με λιγα λογια θα σου φτιαξω 1024μπιτο επεξεργαστη με 56μπιτο λειτουργικο με δυο τουρμπο 5 εξατμισεις κ μια ροδα…

j

Έχω διαβάσει στο insomnia πως σε συνέντευξη μέλους της Qualcomm έλεγε πως ο 64-bit είναι άχρηστοΣ και μετά από λίγη ώρα είπε πως έχειστα σχαρια έναν τέτοιο επεξεργαστη. Ε το έμαθε και η σαμσουνγκ και λέει “όλοι μαζί και ο ψωριαρης χωριά? Όχι θα φτιάξουμε και εμείς”. :-/

Darth

@Nio βασικα πτυχιακή εχω κάνει σε αυτό αλλά τέλος πάντων :p

δεν σε έκραξα απλός είπα δεν είναι μόνο ram…………. αυτό όλο και όλο

bgfd5

Πλεονεκτημα η οχι, αν ειναι και θεμα μαρκετινγκ γιατι οχι? Δεν νομιζω οτι η qualcomm και η samsung (η οποια κατασκευαζει και μερος του 64ρη της apple σαν παραγωγη απο ο,τι θυμαμαι?) εχουν ορεξη να αυτοκτονησουν…

Παντως το ερωτημα ειναι,

Αν δυο soc αποδιδουν παρομοια, καινε παρομοια (?) και το ενα 8πυρηνο 32 bit και το αλλο 64 bit διπυρηνο αλλα πολυ πιο ακριβο, ποιο διαλεγει ο εξυπνος καταναλωτης?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.