Smartphones

Samsung και Huawei κατέχουν το 1/3 της αγοράς των smartphone [Q2 2019]

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Gartner Research για την παγκόσμια αγορά smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αποκαλύπτει ότι η Samsung και η Huawei κατέχουν το ένα τρίτο της αγοράς. Σύμφωνα με την πηγή, η αγορά εκείνο το διάστημα κατάφερε να πουλήσει συνολικά περίπου 368 εκατομμύρια smartphone. Νούμερο που είναι κατά 1.7% μικρότερο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018.

Η Samsung για ακόμη μία φορά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με μερίδιο 20.4% και 75 εκατομμύρια απεσταλμένα κομμάτια. Οι μεγάλες πωλήσεις του Νοτιοκορέατικου κολοσσού οφείλονται κατά έναν μεγάλο βαθμό στην ανανεωμένη Galaxy A σειρά η οποία έχει smartphone που ξεκινάνε από την low-end κατηγορία και αγγίζουν σχεδόν την high-end κατηγορία με την κυκλοφορία του Galaxy A90.

Ακριβώς κάτω από την Samsung έρχεται η Huawei με μερίδιο 15.8% και σχεδόν 25 εκατομμύρια κομμάτια λιγότερα από τον πρωτοπόρο. Ο Κινεζικός κολοσσός σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξεως του 2.5% παρά τον αποκλεισμό της από την Αμερική. Ωστόσο, η πτώση της Huawei αναμένεται να εντοπιστεί το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Τρίτη και τέταρτη θέση κατέχουν οι Apple και Xiaomi με μερίδιο αγοράς 10.5% και 9.0%. Ο Αμερικανικός κολοσσός που βρίσκεται στην τρίτη θέση σημείωσε φέτος πτώση στις πωλήσεις κατά 1.4%, ενώ η Xiaomi σημείωσε μία μικρή αύξηση. Παρά την μικρή πτώση της Apple, ο Αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως έκανε καλή δουλειά με το iPhone XR το οποίο αγαπήθηκε περισσότερο από τους αγοραστές της Αμερικής.

Επεξεργάστηκε την 29 Αυγούστου 2019 12:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.