Samsung: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για rollable smartphone

Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει καταχωρήσει η Samsung για πιθανά design foldable συσκευών. Ύστερα από τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί, το πρώτο foldable smartphone της εταιρείας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά η Samsung συνεχίζει την αναζήτηση του καλύτερου foldable σχεδιασμού.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το ανακάλυψε ως συνήθως το Let’s Go Digital και με τη πρώτη ματιά μοιάζει με τηλέφωνο του 2000. Ωστόσο, όταν η συσκευή ανοίγει δεν εμφανίζεται κάποιο QWERTY πληκτρολόγιο, αλλά τη θέση του έχει πάρει μία δεύτερη οθόνη.

Η δεύτερη οθόνη δεν βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πρώτη, αντίθετα κάμπτεται προς τα πίσω και αναδιπλώνεται κάτω από το φιλμ της. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για θύρες, αισθητήρες, καλώδια, και τα λοιπά, ενώ η οθόνη επεκτείνεται περίπου 60%.

Ωστόσο, σαν καθημερινός χρήστης δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη χρηστικότητα μιας οθόνης με τόσο μεγάλο aspect ratio. Ίσως να είναι η ιδανική οθόνη για να παίξουμε Tetris γιατί δεν θα πιάνει ποτέ ταβάνι η πίστα, αλλά ο σχεδιασμός αυτός δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύχρηστος.

Με βάση το δύσχρηστο σχεδιασμό και τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια με τις οθόνες του Samsung Galaxy Fold, συμπεραίνουμε ότι μάλλον δεν θα δούμε κάποιο smartphone με αυτή τη μορφή σύντομα.

Μερικές παραλλαγές του σχεδιασμού που θα μπορούσαν να είναι λειτουργικές είναι μία συσκευή με rollable οθόνη, αλλά σε οριζόντια διάταξη. Είτε, ένα smartphone με μέγεθος πιστωτικής κάρτας που με το ξεδίπλωμα της οθόνης αποκτά το μέγεθος των τωρινών flagship smartphones.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.