Smartphones

Samsung: “Πείραξε” τον επεξεργαστή του Note 7 για πιο γρήγορη φόρτιση;

Το “καυτό” (στην κυριολεξία) θέμα των ημερών είναι το Samsung Galaxy Note 7, το οποίο άρχισε να παίρνει φωτιά στα χέρια των κατόχων του. Η Samsung θεώρησε ότι ευθύνεται κάποιο κατασκευαστικό λάθος στην μπαταρία του εκρηκτικού Galaxy Note 7.

Οι ευθύνες έπεσαν πάνω στο τμήμα της Samsung που είχε αναλάβει την κατασκευή της πλειοψηφίας των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7, που στάλθηκαν στην παγκόσμια αγορά (εκτός της Κίνας, γι αυτό και δεν έγινε ανάκληση εκεί). Κινέζικη εταιρεία ανέλαβε την παραγωγή των μπαταριών του νέου “ασφαλούς” Note 7, η Samsung θεώρησε πως ξεπεράστηκε ο κίνδυνος και έβγαλε ξανά το phablet στην αγορά. Αυτή τη φορά το φιάσκο ήταν ακόμη μεγαλύτερο, μιας και άρχισε να εκρήγνυται ξανά. Αναγκάστηκε να σταματήσει τη παραγωγή και να αποσύρει ξανά το Note 7 από την αγορά.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι είναι αυτό που φταίει και πιάνουν φωτιά τα Samsung Galaxy Note 7 και υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Μια από αυτές αναπτύσσουν οι Financial Times, που υποστηρίζουν μέσα από δημοσίευμα ότι το φταίξιμο είναι των μηχανικών της Samsung και όχι των προμηθευτών μπαταριών.

Το ρεπορτάζ επικαλείται πληροφορίες από στέλεχος της Samsung, που φέρεται να δήλωσε ότι το πρόβλημα με το κινητό προέκυψε επειδή οι μηχανικοί “πείραξαν” το SoC (system-on-chip) για να επιταχύνουν τη διαδικασία φόρτισης σε τέτοιο βαθμό που η μπαταρία δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί.

“If you try to charge the battery too quickly it can make it more volatile. If you push an engine too hard, it will explode. Something had to give. These devices are miracles of technology — how much we can get out of that tiny piece of lithium-ion”.

Αυτή όμως είναι μόνο μια θεωρία, την οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη η Samsung, οπότε δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ισχύει. Το ερώτημα είναι αν και η ίδια θα βρει τι έφταιγε τελικά με το Samsung Galaxy Note 7 και φυσικά αν θα μας το ανακοινώσει. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη σε μελλοντικές συσκευές της, μιας και ήδη έχει υποστεί αρκετά μεγάλη ζημιά στο brand, αλλά και οικονομική.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Οκτωβρίου 2016 17:21

Σχόλια

  • Κ δε θα το διορθωνανε με ενα update;εμενα κατι μου λεει για λαθος στήσιμο γενικα στο σκαρι αν κ αυτοακυρονομαι οταν σκεφτομαι samsung ειναι φτιαχνει μια καραβια καινουργια μοντελα καθε χρονο γινετε να την πατήσει ετσι;αλλα μπαταρια μονο δεν ειναι στανταρακι αλλιως θα γινοταν η καμπανια κατα τοπους στις αντιπροσωπείες.

  • Τι σχέση έχουν τα καράβια. Ούτε οι μέτοχοι δεν γνωριζονται μεταξύ τους. Μπορεί τα καράβια να ναι φοβερά και τα κινητά της να παίρνουν φωτιά. Μην μπερδευεστε με το πόσο μεγάλη εταιρεία είναι. Άλλοι άνθρωποι ασχολούνται με το ένα, άλλοι με το άλλο. Ένα κινεζακι να το πήρε ο ύπνος χάλασε όλες τις παρτίδες. Θα ήταν και νηστικο. Θα δούλευε και 23 ώρες το 24ωρο.... Κρίμα τώρα θα μείνει και απληρωτο...

  • @bezilys, όχι δεν καταλήγουμε εκεί. Έχω το Galaxy S6, το φορτίζω 10 μήνες τώρα με γρήγορη φόρτιση, είναι τρομερά πρακτικό για την καθημερινή χρήση αυτό το feature, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση στο μέλλον να πάρω συσκευή που να μην έχει γρήγορη φόρτιση ( βλέπε το καημένο το iphone 7 ). Θα είναι σαν να παίρνω υπολογιστή και να κάνω μεταφορές αρχείων με USB 2.0...

  • Υπάρχει πρόβλημα στα κινητά της Samsung.Δεν ξερω αν υπεύθυνη ειναι η ταχεία φόρτιση πάντως υπάρχουν ένα σωρό αναφορές για S7 που παίρνουν φωτιά ...
    https://www.trustedreviews.com/news/samsung-galaxy-s7-edge-overheating-catch-fire
    https://www.androidguys.com/2016/09/09/multiple-reports-of-the-samsung-galaxy-s7-catching-fire-as-well/

  • Τι γινεται ρε παιδια μ αυτα τα υπερκινητα που δν μπορει να τα φτασει κανενα μηλο που ναι αιωνες πισω ακομα...
    Θελαμε σουπερ γρηγορες κ ασυρματες φορτισεις ;
    Εκτος οτι λαγκαρουν τωρα σκανε κιολας;;;;
    Κριμα κριμα κριμα....
    Ο Κιμ Γιονγκ φταιει τους σαμποταρει.....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.