Samsung Galaxy S6/S6 edge: Eπίσημα το παγκόσμιο Marshmallow update

H αναβάθμιση των Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge σε Android Marshmallow, ανακοινώθηκε και επίσημα διά στόματος Samsung. Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την επιβεβαίωση από την Πολωνία και το update στη Ν. Κορέα.

H Samsung ανακοίνωσε μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα την παγκόσμια διαθεσιμότητα της αναβάθμισης σε Marshmallow και θα πρέπει σιγά σιγά να σας έρθει η ειδοποίηση στα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 edge, αν δεν έχει έρθει ήδη.

Όπως είπαμε το Marshmallow έρχεται μόνο για τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, ενώ σύντομα το περιμένουμε και στα υπόλοιπα μοντέλα που είναι αναβαθμίσιμα.

Το Android Marshmallow update, που έρχεται λίγο πριν την ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7 στις 21 Φεβρουαρίου, εκτός των άλλων θα φέρει στα Samsung Galaxy S6 ανανεωμένο TouchWiz interface, τα τελευταία security fixes, ενώ το Galaxy S6 edge θα επωφεληθεί από τα νέα edge screen features. Φυσικά δεν θα λείπουν χαρακτηριστικά όπως Doze mode (για καλύτερη διαχείριση μπαταρίας), Google Now On Tap και καλύτερη διαχείριση app permissions.

Πηγή

Σχόλια

  • Μόλις τσέκαρα για την αναβάθμιση αλλά τζίφος
    Η συσκευή είναι Samsung S6 Romania

    Λογικά η αναβάθμιση γίνεται σε κύματα συσκευών ανά περιοχή. :)

  • Αντε μετά την αναβάθμιση θα έχετε άλλο κινητό... Τυχερουλιδες μιας με την 6.0.1 το κινητό θα πετάει!!!

  • Μπα ακόμα τίποτα αντε να δούμε αν και εμένα με ενδιαφέρει ποιο πολύ η κάμερα που θα έχει RAW και ταχύτητα κλείστρου που αυτό σημαίνει ιδικά το βράδυ μπορείς να τραβάς πολύ πολύ ποιο φωτεινές φωτογραφίες με πολύ λιγότερο θόρυβο αν και είδα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου σε κάποιο βίντεο ότι την ταχύτητα κλείστρου μπορείς να την ρυθμίσεις μόνο σε 1/10 δηλαδή όσο τραβάει και στο αυτόματο ενώ το LG g4 έχεις την δυνατότητα ταχύτητας κλείστρου μέχρι 30sec αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με το f 1.8 κάνει την νύχτα μέρα χωρίς να χρειάζεται να τερματίσεις το iso που θα σου κάνει μια φωτογραφία γεμάτη θορύβο.Αν κάνει καμιά τέτοια πατάτα η Samsung και δεν δώσει μεγάλη ταχύτητα κλείστρου έχω πάρει κατευθείαν V10. Είναι κάτι απλό είναι κάτι το αυτονόητο. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα άλλο θέμα με το τηλ πέρα βέβαια από την μικρη μπαταρία που το έχουμε όλοι αυτό το θέμα .

  • @sotosr35tc Στο s6 edge plus πάντως που έχει ρύθμιση για κλείστρο από τη lollipop, δίνει επιλογές για 1sec & 10sec. (όλες οι άλλες επιλογές ήταν για χρόνους κάτω του δευτερολέπτου)

  • Αν δοκιμάσουμε κατεφθηαν από Smart switch pc λέτε να μην υπάρχει ακόμα αναβάθμιση... από παλιότερα μοντέλα της samsung αν δεν μου την έβγαζε OTA την είχε μέσο Kies μέσα σε 12 ώρες από την ανακοίνωση της αναβάθμισης!

  • Πολυ αργα ομως.Ακομα και εταιριες που εμειναν απελπιστικά πισω χωρις να θελω να προσβαλλω καποια,εδωσαν πολυ συντομα κ καλα updates.

  • Κλαίω εμετό... κατάντησε αηδία όλο το κεφάλαιο update στο Android. Πρώτα το πρόσφατο flagship, αλλά εάν και εφόσον, πρώτα στην τάδε περιοχή, το τάδε μοντέλο, και στο τέλος παίρνεις το update 3 μήνες μετά την ανακοίνωση και αφού στα έκαναν τσουρέκια και ήδη αγόρασες νέα συσκευή!! Όσο για παλιότερα μοντέλα, απλά περιττό να συζητάμε, από τη στιγμή που τα Note 4/5 ακόμα είναι σε άγνωστη ημερομηνία το πράγμα μιλά από μόνο του.

    Το κακό είναι γενικό, μιας και από LG βλέπω παράπονα, αλλά ο συνδυασμός Samsung με Android άρχισε να παραπέμπει σε πονοκέφαλο. Απλά τα πράγματα, και κράζετε όσο θέλετε όσοι το παίζετε υπεράνω updates: για εμένα και για πολλούς άλλους το Android δεν έχει μέλλον, τουλάχιστον όχι με τα μυαλά που κουβαλάει η Google σήμερα. Η high end κατηγορία είναι πλέον συνώνυμη με την Apple, εφόσον σε επιδόσεις το iPhone με βάση το iOS δεν έχει αντίπαλο, και το βασικό όταν μιλάμε για τέτοια κόστη, είναι η υποστήριξη που στο Android είναι ανύπαρκτη. Δεν θα ξαναδώσω για κανένα λόγο 500+ ευρώ για μια συσκευή που μετά από 12 μήνες θα είναι hardware/software νεκρή και απαρχαιωμένη. Ειδικά η Samsung μας δηλώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι πρέπει να έχουμε τελευταία έκδοση Android, μιας και ο ίδιος της ο Browser το απαιτεί για να αναβαθμιστεί και να παρέχει τα νέα features που μας τάζει. Απαράδεκτο να έχω Galaxy S5 ή Note 4 και να μου λέει στο store ότι η συσκευή δεν υποστηρίζεται!!! Ας το ονόμαζε Browser for S6 καλύτερα...

    Ξέρω ότι ακούγομαι γκρινιάρης, αλλά το ίδιο θα πρέπει να αισθάνεται όποιος δεν έχει λεφτά για πέταμα και όταν τα σκάει χοντρά πρέπει να έχει ορισμένες απαιτήσεις. Διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά...

  • Και για να το πάω λίγο πιο ..πέρα με τις "αναβαθμίσεις", προφανώς έχουν καταλάβει καλά ότι οι περισσότεροι πλέον προτιμούν να αγοράζουν τις κορυφαίες συσκευές του προηγούμενου χρόνου ( ή και ακόμα παλιότερες) μόλις οι τιμές πέσουν από "γαλαξιακό" επίπεδο , σε επίπεδο ηλιακού συστήματος, δηλαδή ακόμα και έτσι πάλι ακριβά θα είναι αλλά τι να κάνεις... Επίσης, οοοοταν δώσουν κάποια αναβάθμιση (συνήθως, αυτή είναι η δεύτερη) ΠΑΝΤΑ έχει και κάποιο bug που κάνει την συσκευή να μην αποκρίνεται καλά. Αυτό, μπορει και αν μην συμβεί αμέσως, μπορεί να πάρει και 2 μήνες. Έτσι, με ένα σπάρο δύο τρυγώνια: αναγκάζουμε τους παλιούς να αναβαθμίσουν και όσουν θέλουν να αγοράσουν παλιότερη συσκευή..να το ξανασκευτούν. Θέλετε και παράδειγμα; LG G2: Άν είχε έστω και 5.1.1 θα ήταν ακόμα το απόλυτο VFM...η επίσιμη 5.0.2 rom είναι χάλι μαύρο.

  • Ήρθε σε κανέναν η ενημέρωση; Από τις 15 λέγανε, πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα και ακόμα τίποτα!

  • Ρε παιδιά αφού μπαίνετε στο κόπο να γράψετε πέστε για πιο μοντέλο μιλάμε ήρθε μέσω ota ή μέσω smart switch είναι Vodafone τι είναι ελεύθερη συσκευη. Μας τα έχει πρήξει που μας τα έχει η σαμμυ τουλάχιστον ας βοηθήσει ο ένα τον άλλον με ενημέρωση. Εγώ έχω το s6 απλό αγορά από skroutz γερμανικό μοντέλο ελεύθερη συσκευή και ακόμα τιποτα... Όταν το αλλάξω με βλέπω για ios ....αυτά καλό μεσημέρι.

  • Συγγνώμη για την καθυστέρηση παιδιά. Αποστόλη έχεις απόλυτο δίκιο. Το έκανα μέσω smart switch και ρολάρει πολύ καλά. Το S6 edge το έχει ένας φίλος μου και ακόμα ούτε σε εκείνον ήρθε κάτι. Λογικά αυτήν την βδομάδα πιστεύω πως θα έρθει κανονικά χωρίς το smart switch.

  • Κατεβάσεις από την smasung το πρόγραμμα smart switch, το εγκαθιστάς στον υπολογιστή, στην συνέχεια συνδέεις το κινητό σου και θα σου βγάλει να κάνεις update.

  • Προσπαθησα και εγω μεσω smart switch σε s6 και σε s6 edge αλλα τίποτα και στα δυο...τι μπορεί να φταίει;

  • Δε θα έχει έρθει ακόμα εγώ με συσκευή s6 γερμανική τίποτα. Αν έρθει σε κάποιον ας το γράψει. Δοκίμασα όλους τους τρόπους αλλά τίποτα.

  • Το s6 που εχω ειναι απο Ιταλία...και ενα παιδι πιο πανω ειπε πως το καταφερε μεσω smart switch...στο δικο μου τίποτα...μαρεσει που ανακοινωσε επισιμα η samsung τη βεα αναβάθμιση και εχουν περασει ποσες μερες και τιποτα

  • Χαλί μαύρο αυτό έχω να πω είμαι στη σαμμυ χρόνια από nexus s αλλά πες βαρέθηκα δε ξέρω τώρα έχω πάρει ένα Mac book καμία σχέση με τα άλλα δε θα κάτσω άλλο με βλέπω για ios . Δεν είναι το θέμα πήραμε την αναβάθμιση και τι θα γίνει το θέμα είναι τους τα σκας και μετά σε γράφουν όλοι μα όλοι εκτός από nexus που και αυτά κάνουν εβδομάδες για να πάρουν όλα την αναβάθμιση δε μπορώ να καταλάβω γιατί τουλάχιστον στα nexusπου είναι pure. Αυτα.
    Εγώ δοκιμάζω 4 φορές τη μέρα αν δω κάτι θα γράψω.

  • Συμφωνω μαζί σου...βγαζει ωραιες συσκευες η σαμμυ αλλα το θέμα ειναι οτι δεν τις υποστηρίζει...

  • Εγω παιδια καταφερα και το εκανα πριν λιγο...πρωτη φορα προσπαθησα με τετοιο τροπο...μπηκα στη samobile πηγα στα firmwares και επελεξα μια χωρα η οποια διέθετε το 6.0 ...και το περασα μεσω odin..τα βηματα τα εχει στο site...πριν κανω ολα αυτα κρατησα ενα backup στο smart switch γιατι κανει διαγραφή δεδομενων...μέχρι στιγμής εχω δει σημαντικες αλλαγες με τη νεα αναβαθμιση προς το καλύτερο..αξιζε η αναμονη..

  • Είναι τελείως για τον γάιδαρο Καβάλα έχω να πω το έχει πάρει όλος ο πλανήτης και εμείς ακόμα τιποτα θα ξαναπαρει πολλά 800 ευρώ η σαμμυ τελευταία φορά Android από δω και πέρα μόνο iPhone παιδιά είναι λίγο τσίμπης ένα αλλά είναι πένα χωρίς κανένα πρόβλημα και όλα τα update στην πένα bye bye σαμμυ

  • Καλησπέρα. Δημήτρη ακολούθησα την μέθοδό σου και δούλεψε τέλεια !!! Ευχαριστώ... Τώρα 6.0.1 !!
    Δεν έχασα τίποτα και το edge+ τρέχει καλύτερα με εξοικονόμιση πόρων και χώρου. Μην περιμένετε την SAMMY, αξίζει να δοκιμάσετε, είναι εύκολη και λεπτομερής διαδικασία.

  • ....δοκίμασε κάποιο άλλο διαφορετικό απο το δικό σου το f. Δες σε ποιά έκδοση εχει v.6.0.1
    Και εγώ στην τύχη δοκιμαστικά το βρήκα.
    Καλή επιτυχία !

  • Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει μηπως χανεται η εγγυηση επειδη περασαμε ετσι το λογισμικο...να θεωρειται δηλαδη σαν costum rom..Eva γραψε την κωδικη ονομασια του κινιτου σου Sm-G925F ειναι αν δε κανω λαθος...και οποια χωρα δεις οτι εχει το 6.0.1 κατεβασε την...αν σ βγαζει error επελεξε αλλη...για καλο και για κακο κρατα ενα backup του κινιτου σου

  • Την εγγύηση της χάνεις άμα γράψει ο knox από ότι νομίζω. Δε νομίζω να γράφει αφού κατεβαζεις επίσημη. Ήρθε σε κάποιον μέσω ota; εγώ θα περιμένω όχι για κάποιο λόγο απλώς κόλλημα έχω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.