Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Samsung εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου, Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Η Samsung διαθέτει αδιαμφισβήτητα μερικές από τις καλύτερες προτάσεις smartphones στην αγορά. Οι high-end σειρές Galaxy S και Note ενσωματώνουν ισχύ, καινοτόμα χαρακτηριστικά και ποιοτική κατασκευή. Το μεγάλο βήμα όμως στους βιομετρικούς αισθητήρες το έκανε φέτος η Apple με το Face ID. Μήπως η Samsung ακολουθεί;

Η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κινητό μέσω αναγνώρισης προσώπου υπάρχει εδώ και χρόνια στα Android smartphones, κανένα όμως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει το επίπεδο ασφάλειας του Face ID. Όλες οι υλοποιήσεις μπορούσαν να ξεγελαστούν εύκολα με μια φωτογραφία του χρήστη, αλλά ο αναγνώστης προσώπου της Apple είναι εντελώς διαφορετικός και πολύ ασφαλέστερος. Η νεότερη βιομετρική μέθοδος ασφαλείας που παρέχει η Samsung είναι ο scanner ίριδας, όμως η δυσκολία ανάγνωσης του ματιού, η ανάγκη τοποθέτησης του κινητού σε περιορισμένη γωνία και ο χρόνος που απαιτείται κάποιες φορές για να ξεκλειδώσει εκείνο, μάλλον αναγκάζουν τους Κορεάτες να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο του Face ID.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φήμες από την Νότια Κορέα, η Samsung φαίνεται πως έχει παραγγείλει τα απαραίτητα εξαρτήματα ώστε να κατασκευάσει έναν αναγνώστη προσώπου παρόμοιο με εκείνον του Cupertino. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας, η Sammy θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο module το οποίο θα συνδυάζει τόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως το Face ID), όσο και τα αντίστοιχα από τις ίριδες του χρήστη. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο αξιόπιστος Ming-Chi Kuo της KGI Securities έχει στο παρελθόν δηλώσει οτι οι κατασκευαστές Android κινητών βρίσκονται τουλάχιστον 2,5 χρόνια μακριά από την TrueDepth τεχνολογία της Apple, αλλά ποιος ικανότερος για να συμβαδίσει από την Samsung.

Αν οι προαναφερθείσες πληροφορίες αληθεύουν, τότε ο νέος αναγνώστης προσώπου πιθανόν να ενσωματωθεί στα επερχόμενα Samsung Galaxy S9, τα οποία ενδέχεται να είναι ακριβότερα από τους τωρινούς εκπροσώπους της Samsung. Ίσως ένας λόγος να είναι, μεταξύ άλλων, το νέο module που θα ενσωματώσει ο Κορεάτης κολοσσός και που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ή να ξεπεράσει τον πήχη του Face ID. Πάντως, οι πιθανότητες η Sammy να παρουσιάσει τα S9/S9+ και αργότερα το Note 9 χωρίς μια προηγμένη βιομετρική μέθοδο ασφαλείας μοιάζουν ελάχιστες. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Samsung εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου, Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.