Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Samsung εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου, Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Η Samsung διαθέτει αδιαμφισβήτητα μερικές από τις καλύτερες προτάσεις smartphones στην αγορά. Οι high-end σειρές Galaxy S και Note ενσωματώνουν ισχύ, καινοτόμα χαρακτηριστικά και ποιοτική κατασκευή. Το μεγάλο βήμα όμως στους βιομετρικούς αισθητήρες το έκανε φέτος η Apple με το Face ID. Μήπως η Samsung ακολουθεί;

Η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κινητό μέσω αναγνώρισης προσώπου υπάρχει εδώ και χρόνια στα Android smartphones, κανένα όμως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει το επίπεδο ασφάλειας του Face ID. Όλες οι υλοποιήσεις μπορούσαν να ξεγελαστούν εύκολα με μια φωτογραφία του χρήστη, αλλά ο αναγνώστης προσώπου της Apple είναι εντελώς διαφορετικός και πολύ ασφαλέστερος. Η νεότερη βιομετρική μέθοδος ασφαλείας που παρέχει η Samsung είναι ο scanner ίριδας, όμως η δυσκολία ανάγνωσης του ματιού, η ανάγκη τοποθέτησης του κινητού σε περιορισμένη γωνία και ο χρόνος που απαιτείται κάποιες φορές για να ξεκλειδώσει εκείνο, μάλλον αναγκάζουν τους Κορεάτες να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο του Face ID.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φήμες από την Νότια Κορέα, η Samsung φαίνεται πως έχει παραγγείλει τα απαραίτητα εξαρτήματα ώστε να κατασκευάσει έναν αναγνώστη προσώπου παρόμοιο με εκείνον του Cupertino. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας, η Sammy θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο module το οποίο θα συνδυάζει τόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως το Face ID), όσο και τα αντίστοιχα από τις ίριδες του χρήστη. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο αξιόπιστος Ming-Chi Kuo της KGI Securities έχει στο παρελθόν δηλώσει οτι οι κατασκευαστές Android κινητών βρίσκονται τουλάχιστον 2,5 χρόνια μακριά από την TrueDepth τεχνολογία της Apple, αλλά ποιος ικανότερος για να συμβαδίσει από την Samsung.

Αν οι προαναφερθείσες πληροφορίες αληθεύουν, τότε ο νέος αναγνώστης προσώπου πιθανόν να ενσωματωθεί στα επερχόμενα Samsung Galaxy S9, τα οποία ενδέχεται να είναι ακριβότερα από τους τωρινούς εκπροσώπους της Samsung. Ίσως ένας λόγος να είναι, μεταξύ άλλων, το νέο module που θα ενσωματώσει ο Κορεάτης κολοσσός και που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ή να ξεπεράσει τον πήχη του Face ID. Πάντως, οι πιθανότητες η Sammy να παρουσιάσει τα S9/S9+ και αργότερα το Note 9 χωρίς μια προηγμένη βιομετρική μέθοδο ασφαλείας μοιάζουν ελάχιστες. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Samsung εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου, Samsung: Παραγγέλνει εξαρτήματα αναγνώρισης προσώπου;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Samsung WhatsApp

WhatsApp: Σύντομα η δυνατότητα μετακίνησης του ιστορικού συνομιλιών μεταξύ Android και iOS

Κοντά είναι η μέρα που θα μπορούμε να μετακινούμε το ιστορικό συνομιλίας στο WhatsApp μεταξύ συσκευών Android και iOS.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A53 5G: Φωτογραφίες των εξαρτημάτων δείχνουν τέσσερις πίσω κάμερες

Το σχεδιασμό του A52 trio για την τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Samsung για το Galaxy A53 5G.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A33 5G: Η πιστοποίηση FCC επιβεβαιώνει την μπαταρία και τις ταχύτητες φόρτισης

Ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα επερχόμενα τηλέφωνα της σειράς Galaxy A της Samsung μόλις πέρασε από την FCC, κάνοντας γνωστές περισσότερες βασικές λεπτομέρειες προδιαγραφών.