Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

Παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung αυτό το διάστημα με το Galaxy Note 7, η εταιρεία δεν αφήνει πίσω τα πλάνα της για το μέλλον. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πατέντα που κατέθεσε, ο Κορεάτης κολοσσός σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα smartphone που θα λειτουργεί με Windows και Android ταυτόχρονα..!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung επιχειρεί να διαθέσει στο κοινό μια συσκευή που να “τρέχει” δυο λογισμικά. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε το 2013 με το tablet Ativ Q που θα λειτουργούσε με Windows 8 και μια έκδοση του Android (πιθανότατα το 4.4 KitKat). Εν τέλει δεν έφτασε ποτέ μέχρι τα ράφια των καταστημάτων, λόγω νομικών θεμάτων που προέκυψαν.

Φαίνεται όμως πως η Samsung είναι αυτή την φορά εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να υλοποιήσει και να διαθέσει ένα smartphone με Dual OS. Να σημειωθεί πως η εν λόγω πατέντα ήταν έτοιμη από την Samsung εδώ και 1 χρόνο (από τον Μάιο του 2015) αλλά είδε τώρα τα φώτα της δημοσιότητας. Με μια γρήγορη ματιά στο σχέδιο αντιλαμβανόμαστε πως η οθόνη του κινητού θα χωρίζεται στην μέση, θυμίζοντας πολύ το Multi Window feature που έχουν τα Galaxy smartphones και tablets.

Ένα smartphone με Windows και Android θα απευθύνεται κυρίως σε businessmen και απαιτητικούς χρήστες που θα συνδυάζουν τις ελευθερίες των δύο OS προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων. Επί του παρόντος, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε με ανυπομονησία την Samsung να μας παρουσιάσει τα μελλοντικά της πλάνα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Σεπτεμβρίου 2016 17:24

Σχόλια

  • Αυτό που λέει ταυτόχρονα εννοεί πως θα βγουν 2 εκδόσεις μια με Windows και μια με Android ή θα έχει η συσκευή 2 λογισμικά μέσα ?!

  • Μου αρεσει η ιδέα. Όταν θελεις Windows για τα καλά του, θα εχεις Windows. Όταν θελεις Android για τα δικά του καλά, θα επιλέγεις Android. Μου αρεσει βεβαια πιο πολυ η ιδέα του να κλείνεις το τηλ και να επιλέγεις Android ή Windows από την αρχή. Στην μεση μου φαίνεται λιγο κομμένο. Αλλα φανταζομαι για να γίνεται ταυτόχρονα θα γίνεται και μεμονωμένα !

  • @Τάσος αν είναι έτσι όπως λες τότε δεν με ενθουσίαζει και πολύ και με ένα λογισμικό κάνω την δουλειά μου...

  • @T0mpan0 ναι γτ μου φαίνεται περιττό για κινητό κάτι τέτοιο σε λίγο θα δούμε και 3 OS και 4 OS χαχαχαχα αντί να φτιάξουν κάτι πιο χρήσιμο όπως να είναι πιο αντοχής σε γραζουνιες και στα πεσιματα, καλύτερες μπαταρίες κτλ προτιμούν να βάζουν περισοτερα λογισμικά σε ένα κινητό!

  • Τα έλεγα εδώ και καιρό... Για να δούμε εάν θα χώσουνε και κανένα intel atom ώστε να παίζει η desktop έκδοση

  • Αυτα ειναι....Μιας και τα παει τελεια με το android μονο ,ειπε να βαλει και ενα δευτερο λογισμικο απο πανω να τρεχουν μαζι......Τι να πω;;;;χανω πασα ιδεα.....

  • Εντάξει μην παρουσιάζεται παιδιά ότι θέλετε...καλά ναι το είχε και η σαμμυ από καιρό... Ας κοιτάξει να λύσει τα θέματα του ui που έχει σε κάθε 10 app τα 3 κρασαρουν και κλείνουν και μετά βλέπουμε...
    Όσο για τον ένα χρόνο που το είχε στα "ράφια" της όπως είπε ένας φιλος ποιο πάνω οι κινέζοι και τα nexus τρέχουν το dual os εδώ και δύο χρόνια...καλή χρυσή ή σαμμυ αλλά μην την κάνετε και θεό..το ui της με την κακή διαχείριση ραμ και το βάρος που έχει θέλει δουλειά ακόμα... Δεν ξέρω από το s7 αν άλλαξαν νοοτροπία αλλά τα βιντεακια που είδα να λένε ότι ακόμα θέλει δουλειά το ui μαρτυρούν ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει...το να σου σκάει fc(η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται) σε ένα κινητό που έδωσες 500 ευρώ...ε είναι κάπως όπως και να το κάνουμε

  • Καλή η ιδέα αλλά οι devs σας έχουν προλάβει.. Τι θέλετε Android με όλα τα καλά του apps και τις ελευθερίες, αλλά και πολλά floating windows??? BOOM 💣 REMIX OS
    οι τύποι έχουν κάνει παπάδες!!

  • το Movies και από κάτω ΧΧΧ είναι τυχαίο ή είναι HOT πατέντα;;; χαχαχα!!!!

    Καλή και δελεαστική πρόταση πάντως!!!!! :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.