Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

Παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung αυτό το διάστημα με το Galaxy Note 7, η εταιρεία δεν αφήνει πίσω τα πλάνα της για το μέλλον. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πατέντα που κατέθεσε, ο Κορεάτης κολοσσός σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα smartphone που θα λειτουργεί με Windows και Android ταυτόχρονα..!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung επιχειρεί να διαθέσει στο κοινό μια συσκευή που να “τρέχει” δυο λογισμικά. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε το 2013 με το tablet Ativ Q που θα λειτουργούσε με Windows 8 και μια έκδοση του Android (πιθανότατα το 4.4 KitKat). Εν τέλει δεν έφτασε ποτέ μέχρι τα ράφια των καταστημάτων, λόγω νομικών θεμάτων που προέκυψαν.

Φαίνεται όμως πως η Samsung είναι αυτή την φορά εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να υλοποιήσει και να διαθέσει ένα smartphone με Dual OS. Να σημειωθεί πως η εν λόγω πατέντα ήταν έτοιμη από την Samsung εδώ και 1 χρόνο (από τον Μάιο του 2015) αλλά είδε τώρα τα φώτα της δημοσιότητας. Με μια γρήγορη ματιά στο σχέδιο αντιλαμβανόμαστε πως η οθόνη του κινητού θα χωρίζεται στην μέση, θυμίζοντας πολύ το Multi Window feature που έχουν τα Galaxy smartphones και tablets.

Ένα smartphone με Windows και Android θα απευθύνεται κυρίως σε businessmen και απαιτητικούς χρήστες που θα συνδυάζουν τις ελευθερίες των δύο OS προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων. Επί του παρόντος, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε με ανυπομονησία την Samsung να μας παρουσιάσει τα μελλοντικά της πλάνα.

samsung smartphone dual os, Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

samsung smartphone dual os, Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

samsung smartphone dual os, Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

samsung smartphone dual os, Samsung: Ετοιμάζει smartphone με Dual OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Τελειο απλα

bezilys

Αυτό που λέει ταυτόχρονα εννοεί πως θα βγουν 2 εκδόσεις μια με Windows και μια με Android ή θα έχει η συσκευή 2 λογισμικά μέσα ?!

Τασος

@bezilys σε ένα κινητό δύο λογισμικά

Jorge

Μου αρεσει η ιδέα. Όταν θελεις Windows για τα καλά του, θα εχεις Windows. Όταν θελεις Android για τα δικά του καλά, θα επιλέγεις Android. Μου αρεσει βεβαια πιο πολυ η ιδέα του να κλείνεις το τηλ και να επιλέγεις Android ή Windows από την αρχή. Στην μεση μου φαίνεται λιγο κομμένο. Αλλα φανταζομαι για να γίνεται ταυτόχρονα θα γίνεται και μεμονωμένα !

bezilys

@Τάσος αν είναι έτσι όπως λες τότε δεν με ενθουσίαζει και πολύ και με ένα λογισμικό κάνω την δουλειά μου…

tarif16

dual os τρέχουν οι Κινέζοι από καιρό!!!…και με αλλαγή os δίχως κλείσιμο συσκευής.

t0mpan0

@bezilys ,

Δεν σε εντυπωσιάζει το dual OS και σε εντυπωσιάζει το κλασσικό single ? Τι ακούμε

Anakin

Καλύτερα tizen – Android θέλουμε τι Windows

bezilys

@T0mpan0 ναι γτ μου φαίνεται περιττό για κινητό κάτι τέτοιο σε λίγο θα δούμε και 3 OS και 4 OS χαχαχαχα αντί να φτιάξουν κάτι πιο χρήσιμο όπως να είναι πιο αντοχής σε γραζουνιες και στα πεσιματα, καλύτερες μπαταρίες κτλ προτιμούν να βάζουν περισοτερα λογισμικά σε ένα κινητό!

cmvrgr

Τα έλεγα εδώ και καιρό… Για να δούμε εάν θα χώσουνε και κανένα intel atom ώστε να παίζει η desktop έκδοση

Ηλιας

Αυτα ειναι….Μιας και τα παει τελεια με το android μονο ,ειπε να βαλει και ενα δευτερο λογισμικο απο πανω να τρεχουν μαζι……Τι να πω;;;;χανω πασα ιδεα…..

Bromoxitos

Εντάξει μην παρουσιάζεται παιδιά ότι θέλετε…καλά ναι το είχε και η σαμμυ από καιρό… Ας κοιτάξει να λύσει τα θέματα του ui που έχει σε κάθε 10 app τα 3 κρασαρουν και κλείνουν και μετά βλέπουμε…
Όσο για τον ένα χρόνο που το είχε στα “ράφια” της όπως είπε ένας φιλος ποιο πάνω οι κινέζοι και τα nexus τρέχουν το dual os εδώ και δύο χρόνια…καλή χρυσή ή σαμμυ αλλά μην την κάνετε και θεό..το ui της με την κακή διαχείριση ραμ και το βάρος που έχει θέλει δουλειά ακόμα… Δεν ξέρω από το s7 αν άλλαξαν νοοτροπία αλλά τα βιντεακια που είδα να λένε ότι ακόμα θέλει δουλειά το ui μαρτυρούν ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει…το να σου σκάει fc(η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται) σε ένα κινητό που έδωσες 500 ευρώ…ε είναι κάπως όπως και να το κάνουμε

Chris

Καλή η ιδέα αλλά οι devs σας έχουν προλάβει.. Τι θέλετε Android με όλα τα καλά του apps και τις ελευθερίες, αλλά και πολλά floating windows??? BOOM 💣 REMIX OS
οι τύποι έχουν κάνει παπάδες!!

NikosAr

Ναι όπου να ναι έρχεται … τώρα (πελατάκια)

Manolis

το Movies και από κάτω ΧΧΧ είναι τυχαίο ή είναι HOT πατέντα;;; χαχαχα!!!!

Καλή και δελεαστική πρόταση πάντως!!!!! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.