Samsung, Κατέθεσε πατέντα για κινητό με “wrap around” οθόνη

Η Samsung κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Patent and Trademark Office, USPTO), για ένα smartphone με οθόνη που τυλίγεται. Ο ακριβής τίτλος για την πατέντα είναι: “Μέθοδος και συσκευή για λειτουργία ενός φορητού τερματικού με κυρτή οθόνη”.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες παρακάτω, μία κυρτή οθόνη που τυλίγεται στα πλάγια της συσκευής, μπορεί να επιτρέψει στην Samsung να χρησιμοποιήσει εικονικά πλήκτρα αφήνοντας το κινητό χωρίς φυσικά πλήκτρα και χειριστήρια.

Στην σειρά φωτογραφιών που βλέπετε παρακάτω, η Samsung δείχνει πόσο εύκολα και με ακρίβεια μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην gallery με τις φωτογραφίες, να μετακινηθεί ανάμεσα στις επαφές του κ.λ.π. Η τεχνολογια κυρτής οθόνης OLED της Samsung ονομάζεται Samsung Youm. Την τεχνολογία κυρτών OLED οθονών Youm μας την έχει δείξει στο παρελθόν η Samsung και από ότι φαίνεται προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Το Samsung Galaxy Round είναι ένα παράδειγμα αλλά από ότι φαίνεται, η εταιρεία μας ετοιμάζει πολλά πράγματα για το μέλλον.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Νοεμβρίου 2013 11:46

Σχόλια

  • Και ποιο το όφελος της κατάθεσης αυτής; Δεν την είχε καταθέσει όταν παρουσίαζε τα πρωτότυπα της φωτογραφίας; Τώρα την καταθέτει επίσημα; Ή τώρα την καταθέτη για χρήση σε τηλέφωνα;

    • @Alan Την κατέθεσε στις ΗΠΑ. Λογικά θα είχε καταθέσει αρκετά νωρίτερα την σχετική ευρεσιτεχνία στις αντίστοιχες Κορεάτικες αρχές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Βαρνάβας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.