Samsung: Ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή αισθητήρα με 5x οπτικό ζουμ και 5 χιλιοστά πάχος

Το Huawei P30 Pro ξεκίνησε την τάση της περισκοπικής κάμερας, ακολουθούμενο από το Oppo Reno 10x zoom. Από ότι φαίνεται η Samsung θέλει να συμμετάσχει στο πάρτι του αυξημένου οπτικού ζουμ.

Η Samsung Electro-Mechanics (SEM) ξεκίνησε την μαζική παραγωγή μιας νέας 5x οπτικής μονάδας κάμερας και σύμφωνα με τις αναφορές θα το δούμε στα επερχόμενα smartphones της σειράς Note.

Παλαιότερα τα Samsung smartphones είχαν πάχος 6 χιλιοστά, ως εκ τούτου ο αισθητήρας δεν θα εξέχει από την πίσω πλευρά των συσκευών χάρη στο λεπτό περίγραμμα των 5 χιλιοστών.

Ο νέος αισθητήρας 5x χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του ένα πρίσμα διάθλασης φωτός παρόμοιο με αυτό του Huawei P30 Pro αλλά αντί για έναν κυκλικό φακό θα έχει έναν ορθογώνιο. Η μονάδα κάμερας θα είναι στοιχισμένη κατακόρυφα άρα αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του συνολικού πάχους της συσκευής.

Η Samsung δημοσίευσε μερικά στιγμιότυπα από το νέο σένσορα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες, χωρίς ζουμ, 2x, και 5x, δείχνοντας την πραγματική του απόδοση.

Τα νέα οπτικά συστήματα θα βοηθήσουν τη Samsung να δώσει μία απάντηση στους τηλεφακούς των Huawei P30 Pro και Oppo Reno 10x zoom. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε ποια είναι η πραγματική απόδοση της κάμερας αφού μεμονωμένα τεστ δεν αποδεικνύουν και πολλά.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.