Smartphones

Samsung: Η πρώτη επίσημη δήλωση για τις εκρήξεις του Galaxy Note 7

Μετά τις αναφορές ότι κάποια κομμάτια του Samsung Galaxy Note 7 πιάνουν φωτιά ενώ βρίσκονται στη φόρτιση, ήρθε η είδηση ότι η Samsung σταματά της αποστολές του phablet και μάλιστα σκέφτεται να προχωρήσει ακόμη και στην ανάκλησή του.

Μετά και τις έντονες συζητήσεις που έχουν προκληθεί, ο τεχνολογικός γίγαντας προχώρησε σε επίσημη δήλωση στην οποία λέει: “Σε απάντηση των ερωτημάτων σχετικά με το Galaxy Note 7, πραγματοποιούμε ενδελεχή έλεγχο με τους συνεργάτες μας. Θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η Samsung είναι πλήρως δεσμευμένη στο να παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές της”.

Αν και στην επίσημη δήλωση δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, υπάρχουν ήδη αναφορές που λένε ότι έχει σταματήσει τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 σε διάφορες χώρες.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των κομματιών που έχουν πρόβλημα, αλλά στέλεχος της Samsung, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως το ποσοστό είναι λιγότερο από 0.1% του συνολικού όγκου συσκευών, που έχουν πουληθεί. “The problem can be simply resolved by changing the battery, but we’ll come up with convincing measures for our consumers”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι καθυστερήσεις στις αποστολές του Samsung Galaxy Note 7 έχουν πλήξει κατά 7 δισ. δολάρια την αγοραία αξία της Samsung, ενώ το όλο θέμα έχει προκύψει σε πολύ κακή συγκυρία για τη Samsung, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Apple ανακοινώνει τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Σεπτεμβρίου 2016 8:59

Σχόλια

  • @azriel84 σε λίγο θα αρχίζει να σε κυνηγάει και το φάντασμα του συγχωρεμένου (Jobs).. χαχαχα!!!

  • @Manolis Μια φορά αποφάσισα να αλλαξοπιστήσω (και απολύτως δικαιολογημένα νομίζω φέτος) και άρχισε να ανατινάζεται ο ανταγωνισμός. Με λες και επίτιμο :P

  • Εγώ πάντως το δικό μου note 7 το φορτίσω πλέον παρουσία πυροτεχνουργού. Να δω με τα δικά μας κομμάτια τί θα γίνει που δεν ειναι απο Κορέα.

  • Εγω πάλι πούλησα το Edge για το Note και τώρα θα περιμένω να φύγουν τα πρώτα 10 εκατομμύρια και μετά θα το χτυπήσω. Τώρα έχω το Galaxy S 6 χρόνια με την ίδια μπαταρία η οποία κρατάει μισή μέρα LOL.

  • Εγώ πάλι πιστεύω πως σε εποχές Nokia Sony Ericsson και τα λοιπά, όχι πως γινόντουσαν παρόμοια θέματα, αλλα δεν υπήρχε και αυτή η υποδομή των social media που πλέον την τρίχα την κάνουν τριχιά. Και τότε τα κινητά ήταν ακριβά. Απλά αυτο που γίνεται πλέον με τα φόρουμ και τα σχετικά ειναι σε φοβερή κλίμακα. Εγώ τόσα χρόνια απο το 1996 που εχω αλλάξει τόσα κινητά ποτέ δεν είχα θέμα. Πιστεύω πως η πλειονότητα αυτών που σκάνε οι μπαταρίες δεν κάνουν σωστή χρηση

  • Παιδιά κακά τα ψέμματα πάντοτε σκάνε μπαταρίες, χαλάνε οθόνες κτλ γι'αυτό νομίζω κανένας λογικός δεν έδωσε σημασία στην αρχή. Στα τόσα εκατομμύρια συσκευές κάποιες ελαχιστότατες να βγάλουν θέμα είναι και αναμενόμενο θα έλεγα. Αλλά εδώ η Sammy, ορμώμενη από τα περιστατικά, ανακάλυψε γενικό τεχνικό θέμα στις μπαταρίες των Note και φημολογείται ανάκληση. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από κάποια τυχαία μεμονωμένα περιστατικά. Όπως είπα στην αρχή, αν δεν σε θέλει......

  • @ Don mitso mou τα μονα κινητα που σκανε οι μπαταρίες είναι τα nokia & Sony ericsson αλλα εσυ αμα θες να υποστηρίξεις την εταιρια σου λες ότι σου κατέβει. Εχω παλιές συσκευές από αυτές τις εταιρείες και τις φορτιζω ακομα. Μπορει να μην εχουν Μεγάλη διάρκειας μπαταρίας μετα από τοσα χρόνια αλλα ποτε δεν εκρυγονται. Οι κορεατες το μονο που δεν μπορουν να αντιγράψουν τελικα είναι η αξιοπιστία.

  • Φιλε azriel σημερα παραδοθηκαν οπως ηταν προγραμματισμενο τα note 7 στις αποθηκες των καταστηματων στην αθηνα.εγω που ειμαι απο θεσνικη μου ειπαν να παω να το παρω τη δευτερα.οσον αφορα τις εκρηξεις μπαταριων φιλε one πατα απλα στο google εκρηξη iphone και μετα εκρηξη note να δεις ποιος εκρηγνυται και ποιος οχι.μιλαμε για βουνο η κινηταρα οποιος ξερει να το δουλεψει κανει παπαδες.

  • @one

    Τί να σου πω ρε φιλε. Κάποιοι ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε, και οι υπόλοιποι και που διαβάζετε δεν καταλαβαίνετε τί

  • @Νικος Από Θεσσαλονίκη και εγώ έχω δώσει προπαραγγελία στα public, δεν έχω καμία ενημέρωση. Πάντως τώρα με την επίσημη ανάκληση δεν ξέρω τι θα γίνει... Κρίμα και ήθελα να το δουλέψω σαν τρελός.

  • Κινητάρα το Note γενικά όπως και το 7 που θα βγεί. Σίγουρα είναι πρόβλημα μπαταρίας αλλά εκτιμώ το γεγονός της ανακλησής. Μία καθυστέρηση 1-2 μηνών δεν είναι τίποτε. Όλοι έχουν συσκευή. Επειδή η apple θα βγάλει ένα ίδιο όπως πάντα Iphone δεν βρίσκω τον λόγο να πανικοβάλλονται κάποιοι. Άς το πάρουν και τα χριστούγεννα δώρο στον εαυτό τους.
    Σημασία έχει η συσκευή να είναι κορυφαία σε χαρακτηριστικά, λειτουργικό και ποιότητα.
    Εγώ προσωπικά θα πάω στο Note 8 που θα αλλάξει λιθογραφία την επόμενη φορά. Όποιος παίρνει Note δεν ξανακοιτά ποτέ τίποτε άλλο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.