Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones [poll]

Αφορμή για τούτο εδώ το poll είναι οι πληροφορίες ότι το νέο Nexus 6 θα έχει λέει οθόνη 5.9 ίντσες κάτι που έχει κάνει τους περισσότερους από εσάς να δείξετε δυσαρέσκειά μέσα από τα σχόλιά σας. Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης ενός smartphone για εσάς; Ψηφίστε στο μεγάλο poll του Techblog και αφήστε ένα σχόλιο με τη γνώμη σας.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 16:15

Σχόλια

  • Μεχρι 5' ειναι το οριο για να κρατας με το ενα χερι τη συσκευη εκτος και εισαι μπασκεμπολιστας με παλαμη-κουπι

  • Το πολυ μέχρι πέντε ειναι κινητο, που το κρατάς, σχεδόν, άνετα. Μετα ξεφεύγει πολυ, μονο που το εχεις στο αυτί σου φαινεται πολυ χαζό!!!

  • Καλημέρα. Εξαρτάται και από τα bezel κάθε τηλεφώνου....αν είναι μικρά ασ πάει και 5.2 ή 5.5....αλλά πολύ μικρά....

  • για μένα δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος οθόνης, αν και ψήφισα τις 5 ίντσες.
    υπάρχει μέγεθος κινητού.
    νομίζω ότι το 130 mm μήκος και 70 mm πλάτος είναι το ιδανικό, τουλάχιστον για τα δικά μου χέρια.
    ό,τι μεγαλύτερο είναι προβληματικό γιατί δεν φτάνεις την απέναντι πάνω γωνία.
    το G2 που έχω αυτή τη στιγμή είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε, αν και τελικά βολεύτηκα και θεωρώ πως είναι το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ.

    πάντως, κάτω από 4,5 ίντσες πλέον μου πέφτει μικρό.
    μπορεί το ίδιο να λέω για κάτω από 5 ίντσες σε δύο χρόνια!!

  • 2,7" με 3,2" μικρό κινητό
    3,2" με 3,5" κινητό (ιδανικό)
    3,5" με 4,0" μεγάλο κινητό
    4,0" με 4,5" phaplet
    4,5" με 5,0" μεγάλο phablet
    2011
    3,5" με 4,0" μικρό κινητό
    4,0" με 4,7" κινητό (ιδανικό)
    4,7" με 5,2" μεγάλο κινητό
    5,2" με 5,7" phaplet
    5,7" με 6,3" μεγάλο phablet
    2015
    4,0" με 4,7" μικρό κινητό
    4,7" με 5,2" κινητό (ιδανικό)
    5,2" με 5,7" μεγάλο κινητό
    5,7" με 6,3" phaplet
    6,3" με 7,0" μεγάλο phablet

    ε απο το 2016 θα αρχίσει το δίπλωμα των κινητών οπότε....

  • Ψήφισα τις 4.7 ίντσες αν και λόγω μεγάλου σχετικά χεριού μπορώ να χειριστώ με το ένα χέρι και κινητά 5 ίντσών και οριακά τις 5.2 ίντσες του G2. Όπως είπε και ο φίλος Κυριάκος πιο πάνω παίζουν μεγάλο ρόλο και τα πάνω/κάτω bezels που επηρεάζουν το συνολικό ύψος της συσκευής. Το συνολικό ύψος του G2 είναι το όριο για μένα. Το πλάτος του όμως θα ήθελα να ήταν λίγο μικρότερο.

    Ελπίζω ότι δημοσκοπήσεις σαν αυτή θα γίνουν και σε sites του εξωτερικού ώστε οι εταιρίες να πάρουν το μήνυμα και να σταθεροποιηθούν στις 4.7 με 5.0 ίντσες.

  • Μεχρι 5 ιντσες ειναι αρκετο πιστευω ωστε να ειναι βολικό και με το ενα χερι...

  • Εγώ πιστεύω δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος είναι θέμα συνήθειας και γούστου του κάθε ενός,τη εννοώ. Είχα o το sony xperia p 4 ιντσες οθόνη με βόλευε μια χάρα τώρα έχω το samsung ativ s 4,7 ιντσες οθόνη το συνήθισα και τώρα σε λίγο καιρό θα πάρω το nokia lumia 1320 6 ιντσες οθόνη.

  • 5.36" με μηδενικά bezel, όπως είναι το Meizu MX4. Αυτό είναι το ιδανικό, μέγιστο μέγεθος!

  • ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ G3 EIXA 4.7 ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ.ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 5.5 ΕΙΜΑΙ ΤΖΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ...ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5.5 ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

  • @VasiliS4mini ωραίος και με χιούμορ.
    Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος. Έχω το Lg g pro 5.5" και το γουστάρω πολύ αλλά όταν πιάνω το κινητό του Ξαδέρφου μου π.χ s duos 4" και μετά το δικό μου λέω:
    "Τι παντόφλα είναι αυτή";
    Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν πάω να διαβάσω κάτι από 4 μέχρι 4.5 (στις 4.7 είναι κάπως καλά τα πράγματα) λέω καλύτερα να έχω παντοφλάκι παιδικό στα χέρια μου (που θέμα συνήθειας είναι και αυτό ακόμη και το μέγεθος) παρά να βγάζω τα μάτια μου.
    Εν ολίγοις δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

    Πάντως η γνώμη μου αν το θες για κινητό καλά είναι 5 με 5.2" όχι παραπάνω και εννόειται πολύ μαζεμένα περιθώρεια-bezel.
    Τώρα αν το θες όπως στην περίπτωση την δική μου και για κινητό και για εργαλείο δουλειάς 5.5-5,7" είναι καλά για να έχεις οθόνη να κάνεις "άνετα" την εργασία που θέλεις.

  • Ο φίλος Κυριάκος τα είπε ΟΛΑ!!!
    Παίδες μέγεθος οθόνης ναι οκ κ εγω 4,5 ψήφισα αλλα το παν ειναι το μέγεθος συσκευής...
    Πόσο μάγκας ειναι ο σχεδιαστής - τακτοποίηση εξαρτημάτων κλπ κλπ να πετύχει μικρά-ελάχιστα bezel κ να εχει μεγαλη οθόνη σε μικρη συσκευή...
    Δλδ πιο απλά: το nexus 6 θα εχει το ίδιο μέγεθος με το iphone 6 plus αλλα μεγαλύτερη οθόνη...
    Εγω έχω το iphone 5 που άνετα η οθόνη του κινητού αυτού με μικρότερα bezel έφτανε τις 4,3"...

  • 4,7 ίντσες για μενα και max στις 5 .... να εχουν και το λιγότερο δυνατό μικρά bezels ώστε να μπορεί κανείς να το αγκαλιάζει με το ενα χερι.
    Αυτή όλη μανία των εταιρειών να βγάζουν μεγαλύτερες οθόνες δεν την καταλαβαίνω.
    Θα προτιμούσα στα ίδια specs, οι ναυαρχίδες να εβγαζαν 2 συσκευές με 2 διαφορετικές αναλύσεις οθόνης και να επιλέγει ο καταναλωτής.

  • Η ιδανική συσκευή για να την αποκαλείς κινητό είναι στις 4.7 ίντσες με ανύπαρκτα σχεδόν bezels για να μπορείς να κάνεις άνετη χρηση με ενα χέρι όχι απλα να τα καταφέρνεις. Στο μέλλον πιστεύω εκεί θα γυρίσουν όλοι οι κατασκευαστές μιας και όλοι έχουμε και ένα tablet για media device.

  • 5.2 με περιθώρια g2.Αυτή η συσκευή δεν έχει αντίπαλο πραγματικά.ουτε καν το g3.τελεια αναλογία.

  • Εγώ όταν πήρα το gs2 στις 4,3'' μου φάνηκε τις πρώτες μέρες μεγάλο. Σε μία εβδομάδα το συνήθισα μια χαρά. Στις 5'' που περιεργάστηκα το grand duos neo (με σχετικά μεγάλα περιθώρια) και το s4 φίλου, μου φάνηκε άνετη η χρήση και πρακτικό το μέγεθος. Στις 5-5.2 (μαζεμένο όπως lg g2) καταστάλλαξα ότι είναι ιδανικό ένα smartphone για μένα...

  • εγώ 4.7 ψηφισα γιατί 4.5 θεωρώ minimum σαν οθόνη και πάνω από 5 υπερβολικό, αλλά λόγω μεγέθους συσκευής. την καλ;yτερη δουλεια την έχει κάνει ή LG με το G2 και καλό θα ήταν όλοι η κατασκευαστές να παραδειγματιστούν από αυτή την συσκευή. και αν είσαι htc one, moto g2014 κλπ που θες ηχεία για stereo ήχο, κάνε την μαγκια και επενδισε στο να τα βάλεις τα ηχεία στο πλάι της συσκευης, μαζι με μικροφωνο και ακουστικό. και ας είναι το πάχος 10-11 χιλιοστά.
    Γιατί απότι βλέπω, εκει που πριν 3 χρόνια έκαναν όλοι ένα μεγάλο άλμα στα bezels της συσκευής, τώρα είναι στάσιμοι και ασχολούντε με το πάχος της.

  • Επειδή αυτό το poll δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το techblog, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι ψήφιζε ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι για να δούμε πόσο αλλάζουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών.
    Βέβαια, όπως λέει και ο Κυριάκος θα ήταν προτιμότερο να ψηφίζαμε για μέγεθος κινητού και όχι οθόνης, καθώς τα bezel όλο και μικραίνουν. Εγώ προσωπικά, με Huawei Honor 3c που έχει μικρά περιθώρια περιμετρικά της οθόνης (5''), το βρίσκω μεγάλο.

  • βασικα για μενα δεν εχει να κανει η οθονη αλλα καθαρα το μεγεθος και το λεω αυτο γιατι τα bezzels παιζουν μεγαλο ρολο π.χ εγω εβαλα μεχρι 4,7 (απο 126-133 mm)που παει να πει απο nexus 4 133,4mm και κατω πχ moto x (2013) z1-z3 compact (το τελειο μεγεθος για κιν)
    lumia 925 -1020 αντε και το νεο το 735 αν και 135mm εχει μικρο μηκος μολις 68,5 πολυ βασικο και αυτο για το χερι.

  • 127-134mm και μηκος 64-71mm εν ολιγοις z1-z3 compact (το τελειο μεγεθος),nexus 4,lg optimus g e975,lumia 925-1020,s5 mini.

  • Είχα samsung galaxy grand neo ( 5" πρώτο μου smartphone ) και μόλις πέρασαν 4 μήνες μου φαινόταν μικρό...
    Αποφάσισα να τερματίσω την υπόθεση μέγεθος και εδώ και μία εβδομάδα έχω το sony z ultra
    ( 6,44" ) το οποίο το συνήθησα και αυτό...
    Όλα σχετικά είναι και σε άμεση συνάρτηση με την καθημερινότητα του καθενός.
    Σαν ιδανικό μέγεθος ψήφισα τις 5.7" πάντως...

  • Όπως προαναφέρθηκε, το μεγεθος του κινητού ειναι το σημαντικό. Ψήφισα 5'' (προσωπικά έχω το ΝΟΤΕ 3 και μου έρχεται κάπως μεγάλο, αλλά τα specs δεν παίζονται).

  • aki γενικά ναι είμαι ευχαριστημένος, εγώ έχω το 3g, αλλά για να μην βγαίνουμε off topic, μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες στο thread που υπάρχει στο myphone.

  • VasiliS4mini.... Μιλάς πολύ σωστά φίλε μου.....
    Θεωρώ πως το ιδανικό μέγεθος ενός κινητού σε κάποιον λογικό άνθρωπο το πολύ να ανέβει 0,5 - 0,7 ίντσες άντε το πολύ πολύ 1 ίντσα!!!
    Μη γελιέστε με την φετινή εξέλιξη στα iphone οι περισσότεροι αν τους ρωτήσεις (επειδή κάνουν πολλές multimedia εφαρμογές και μπαίνουν internet)
    θα σου πουν ότι τους φαινόταν μικρα τα 3gs, 4, 4s. Με το 5 κάτι έγινε, αλλά πάλι λίγο μεγαλύτερο οι περισσότεροοι θα το ήθελαν.
    Εγώ για παράδειγμα το 2011 (απο παλιά θεωρουσα μικρά τα κινητα και όταν λέω παλιά εννοώ 2005-06 και πάντα κάτι κινητά με 3 ίντσες οθόνη σε σχέση με άλλα που είχαν 2,6 ή 2,8 μου αρέσαν πιο πολύ)
    οταν είδα το arc λέω να κάτι που μου κάνει (με χαλούσε το ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα αλλά το προσπέρασα)
    κάτι iphone 4, κάτι xperia ray, κατι nokia 500 αλλά και άλλα τέτοιου μεγέθους μου φαινόταν μικρά.
    Εδώ και 3 χρόνια το ιδανικό μέγεθος για μένα σε κινητό (σε εκατοστά) είναι το......
    14 ύψος, 7 πλάτος και 0,8 πάχος δηλαδή 4,7 έως το πολύ 5 ίντσες, γιατί πάντα μου άρεσε σαν ιδέα το να βλέπω και καμιά ταινιούλα στο κινητό
    (είχα σχολιάσει και πριν κανα 1μιση χρόνο σε ένα ποστ που έλεγε ποιό θεωρούμε ιδανικό κινητό και οι διαστάσει που του έβαλα ήταν αυτές).
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ...
    ΑΛΛΑ το να λέμε την σήμερον ημέρα μικρά κινητά αυτά που έχουν 4 μέχρι και 4,5 ίντσες,
    το θεωρώ θρίαμβο του μάρκετινκγ κάποιον εταιριών και πρόβατα όσους συμφωνούν με αυτό.
    Μου έκανε εντύπωση ένα σχόλιο που διάβασα σε ποστ χθες το οποίο είναι απο κάποιον που ονομάζει το xperia z3 compact μικρό κινητό, είμαι σίγουρος πως ο ίδιος σχολιαστής αν το κινητό αυτό έβγαινε 3 χρόνια πριν θα το χαρακτίριζε μεγάλο.

  • 5" παιδιά είναι το Max παραπάνω δεν λέγεται Smartphone.
    Η επόμενη κατηγορία μετά τις 5" είναι Phablet

  • Ψήφισα τις 5 ίντσες , αν με το note2 ποτέ δεν είχα πρόβλημα:-) τώρα με το s5 νομίζω εκεί ειναι το όριο μού.

  • Ψήφισα 5.7" επειδή έχω το Note 3 αλλά και 6" δεν με χαλάει (Nexus 6 , Mate 7), ευτυχώς έχω μεγάλα χέρια και δεν έχω θέμα με τον χειρισμό του Note , και στις τσέπες μου χωράει άνετα , (ειδικά τον Χειμώνα που φοράω και μπουφάν) δεν υπάρχει κανένα θέμα.

  • Στις 5.9 ειναι το οριο για μενα, με το Ζ ultra εχω δυσκολευτεί σε μερικες εφαρμογές ,το ΜΑΤΕ ομως ηταν η Χρυση τομη για τα παντα!

  • Απο 4.7 μεχρι 5.2 πιστευω ειναι ιδανικο...5.5 δυσκολα...αν εχει πολυ λεπτα bezels ισως...

  • Σίγουρα 4.7......τα Χριστούγεννα θα πάρω το lg g2 mini και γενικά το προτιμώ σαν μέγεθος!!!

  • Σε λιγο καιρό θα κουβαλάμε μονιτορ......ηδη τώρα εμφανίζεται γελοίο να βλέπεις κάποιον με μια παντόφλα στο αυτι

  • Ψήφισα 4,7" από 4,5" που είχα ψηφίσει τη τελευταία φορά, αλλά όπως είπαν και πολλοί, το συνολικό μέγεθος της συσκευής μετράει. Ζ3 compact το τέλειο μέχρι στιγμής για μένα!

    ΥΓ.: Μου αρέσει που πολλοί εδώ μέσα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μήκος απ'το πλάτος αλλά παρόλα αυτά έχουν άποψη και ψηφίζουν κιόλας!

  • Είχα συσκευή 4 ιντσών.μου είχε βγάλει τα μάτια λόγω και της χρήσης.πηρα Nokia Lumia 1320 με οθόνη 6αρα clear black και βρήκα τον καθημερινό συνεργάτη μου.άνετο από όλες τις απόψεις.

    Υ.Γ.Έχω ύψος δυο μέτρα και παλάμη ανάλογων διαστάσεων!! 😁

  • Τελικά μου φαίνεται οτι οι Ελληνες όλοι ψήλωσαν πολύ και μπορούν και χειρίζονται άνετα 5" κινητό με το ΕΝΑ ΧΕΡΙ (διότι αν χρησιμοποιώ και τα δύο ας πάρω ένα phablet)! Εγώ και κανά δύο τρείς άλλοι φαίνεται μείναμε κοντοί (1,75 υψος ) και με μικρά χέρια για αυτό ψήφισα 4,3"

  • πλέον για μένα και για αρκετούς που ξέρω με 5' και 5,2' είναι το τέλειο αλλά και με 4,7 πάντα όμως εξαρτάτε από τα bezels του κινητού ένα κινητό με λίγο ακόμη καλύτερα bezels από lg g2 γίνετε ακόμη ποιο άνετο.

    εγώ βασικά δεν έχω πρόβλημα και με 6' αλλά ψήφισα 5,2'

  • Δεν υπάρχει ιδανικό!! Ο καθένας κρατάει στα χέρια του οτι θέλει και οτι τον βολεύει ανάλογα με τις ανάγκες του!! Και δεν είναι θέμα μεγέθους οθόνης αλλά γενικά συσκευής! Αν υπάρχει κινητό με 6αρα οθόνη και μηδενικά περιθώρια στο χέρι θα εφαρμόζει σαν γάντι!

  • Η ιδανική διάσταση είναι λίγο υποκειμενική.. 2 (3) πράγματα παίζουν κύριο, ρόλο το μέγεθος της παλάμης και το bezel. Είχα ένα moto XT 910 με 4,3" και το θεωρούσα σχεδόν ιδανικό (ήθελα ένα κλικ παραπάνω σε μέγεθος οθόνης μετά από λίγο καιρό). Πλέον έχω το LG G2 με 5,2" και το συνολικό μέγεθος της συσκευής είναι οριακά μεγαλύτερο από το ΧΤ 910. Έχω ύψος 1,90 και πιστεύω πως θα δυσκολευόμουν με μεγαλύτερο.
    (Το 3ο που παίζει ρόλο είναι τα κουμπιά πλοήγησης. Στο motorola ήταν capasitive - super βολικά, ενώ στο G2 είναι on screen - δεν κρύβονται σε όλα τα παιχνίδια.. Αλλά κερδίζεις σε διαστάσεις)
    Καλύτερα να κάνετε poll για τα κουμπιά! Capasitive Vs on-screen Vs Hard

  • Το τελειο μεγεθος για τον καθενα εινα του κινητου που εχει τωρα μεχρι να αλλαξει το κινητο του κια αρα να αλλαξει το ιδανικο μεγεθος. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι η εργονομια μετραει περισσοτερο.

  • 5 ιντσες για μενα με bezels οσο το δυνατον μικρότερα. Διαστάσεις s4 περιπου. Phablet το ιδιο 5.5 ίντσες με οσο το δυνατον μικροτερα bezels.

  • αυτες τις μερες που δεν χρησιμοποιώ smartphone λόγω βλάβης, και εχω στα χερια μου το παλιό καλο νοκια Ε52 εχω εκτιμησει το μεγεθος και τις διαστάσεις των κινητών με πληκτρολόγιο και το πόσο εύκολα τα μεταφέρεις χωρίς τους περιορισμούς των τεράστιων σημερινών 'κινητών'. νομίζω ότι στο μέλλον θα μειωθούν οι ίντσες στις διαστάσεις και στο μέλλον θα γελάμε με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα. ιδανικές ίντσες 2.8 με φυσικό πληκτρολόγιο.

  • Έχω το Nexus 5 και νομίζω ότι μέχρι 5 ίντσες είναι το μέγιστο που θα μπορούσα να "αντέξω"..Μετά μάλλον μιλάμε για tablet και όχι κινητό.!.!

  • πιστευω απο 5,5 εως 6 με την οθονη του τηλεφωνου να φτανει γυρω γυρω μεχρι τα ακρα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.