Ποιο smartphone να αγοράσω σήμερα με 199 ευρώ;

Android εναντίον Windows Phone 7 (WP7) ή αλλιώς σήμερα οι επιλογές είναι δύο στα 199 ευρώ. Huawei Ideos X5 από τη WIND ή ένα από τα δύο LG Optimus 7 και HTC Trophy 7. Το Ideos X5 έρχεται φορτσάτο με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και Android, τα Optimus 7 και Trophy 7 έριξαν την τιμή τους από 499 ευρώ, στα 399 και σήμερα στα 199 ευρώ. Οπότε Android ή WP7;

Η απάντηση στο ποιο smartphone να αγράσετε σήμερα με 199 ευρώ είναι μια, το LG Optimus 7 που το έχει προσφορά η Vodafone. Ναι, με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 δεν θα έχετε σήμερα ελληνικό πληκτρολόγιο ούτε ελληνικό μενού (μετά το καλοκαίρι με την αναβάθμιση σε Mango θα έχουμε) αλλά η ποιότητα κατασκευής του Optimus 7 και το feeling κατά την χρήση των Windows Phone 7, δεν το προσφέρει το Huawei Ideos X5. Εγώ πάντα σε όλα τα κινητά μου έχω Αγγλικό μενού ενώ τις επαφές τις αποθηκεύω πάντα με greeklish για να μην έχω πρόβλημα με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων όταν αλλάζω συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Έχετε ακούσει τι συμβαίνει με τα ελληνικά στις επαφές του ZTE Blade… όλες εμφανίζονται στο λατινικό γράμμα Z.

Σκεφτείτε ότι το Ideos X5 με το ζόρι προσπάθησε να κρατήσει την τιμή του κάτω από το ψυχολογικό όριο των 199 ευρώ που σημαίνει ότι η ποιότητα κατασκευής έχει κρατηθεί χαμηλά. Τα LG Optimus 7 και HTC Trophy 7 ξεκίνησαν από τα 499 ευρώ ακόμα και 100-150 ευρώ πάνω αν πεις ότι είχαν υπερκοστολογηθεί και δεν το άξιζαν, σήμερα από τα 499 στα 199 μιλάμε για 300 ευρώ κάτω. Τα κινητά είναι σε τιμή χάρισμα και πιστέψτε με θα το ευχαριστηθείτε το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Η ποιότητα κατασκευής του LG Optimus 7 είναι ανώτερη από αυτή του HTC Trophy 7 και σίγουρα το κινητό πολύ πιο όμορφο.

Πήρα τηλέφωνο σε κατάστημα της Vodafone στο Φάληρο και μου είπαν ότι η πρόκειται για μείωση τιμής στα 199 ευρώ για το LG Optimus 7 και το HTC Trophy 7 και δεν είναι κάποια προσφορά που μετά το Πάσχα ίσως να ανέβει και πάλι η τιμή του. Άρα έχετε χρόνο να το σκεφτείτε και να αποφασίσετε.

Κάποιες σημειώσεις:
• Όποιο κινητό και αν αγοράσετε από τα τρια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με κάρτα SIM οποιασδήποτε εταιρείας.
• Copy-paste έχει στα Windows Phone 7 (αφού κάνετε πανέυκολα το update).
• Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο δεν έχουν τα Windows Phone 7, θα αποκτήσουν όμως μετά το καλοκαίρι.
• Αν βιάζεστε υπάρχει τρόπος να βάλετε ελληνικό μενού (δεν γνωρίζω να σας καθοδηγήσω για το πως).
• Ένα τυπικό ελληνικό πληκτρολόγιο υπάρχει ως εφαρμογή και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Windows Marketplace μέσα από το κινητό σας.
• Για να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές του Windows Marketplace θα πρέπει όταν βάλετε για πρώτη φορά το email σας στο κινητό, αυτό (το email σας), π.χ. hotmail.com θα πρέπει όταν το έχετε δημιουργήσει την πρώτη φορά να είχατε/ έχετε επιλέξει χώρα Αμερική.
• Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις δωρεάν εφαρμογές από το Windows Marketplace αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε όσες έχουν τιμή. Αυτή η επιλογή ανακοινώθηκε από τη Microsoft ότι θα διατεθεί στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Μπορείτε όμως να δοκιμάζετε τις επι πληρωμή εφαρμογές για μερικές ημέρες 🙂

LG Optimus 7 E900
Λειτουργικό: Windows Phone 7
Δίκτυα: GSM Quad Band (850/900/1800/1900) / HSDPA 7,2Mbps
Τύπος οθόνης: Capacitive WVGA LCD 3,8 ιντσών
Ανάλυση οθόνης: 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixels LED Flash με Auto Focus
Μνήμη: Εσωτερική 16GB
Αναπαραγωγή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 30fps
Εγγραφή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 24fps
Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής: (MP3, AAC, AAC+, e AAC+, WMA pro, WAV, AMR-NB, MIDI)
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n / Bluetooth 2.1 EDR / USB 2.0
Stereo FM Radio
Αισθητήρες: Accelerometer / Proximity / Ambient Light Sensor / Digital Compass
SMS / MMS / Email (IMAP 4, SMTP, POP3) / SNS (Facebook, WM Live, Twitter)
Πρόσθετες λειτουργίες: Play To (DLNA), Scab Search, Voice-to-Text, Panorama Shot
Τύπος μπαταρίας: LiOn 1500mAh
Διαστάσεις (χιλ.): 125×59,8×11,5
Βάρος: 157 γρ.

Επεξεργάστηκε την 22 Απριλίου 2011 15:27

Σχόλια

  • ωραιος ρε κοστα. το περιμενα κατι μερες αυτο για να αποφασισω. αλλα μαλλον προς ητω θα παω γιατι ειμαι προκατελιμενος με τα lg δυστιχος

  • μωρέ καλά όλα, αλλά είναι windows. είχα κινητό με win mob 6, οκ, καμία σχέση ούτε η συσκευή ούτε το λογισμικό αλλά κόλλαγε. στα win phone το πρώτο update brick-αρε πολλές συσκευές. και γενικά ούτε καν copy-paste δεν έχει. o μόνος λόγος που θα το έπαιρνα είναι η θέληση μου να εξερευνήσω την τεχνολογία και η τιμή.
    πχ, η πλοήγηση στο νετ πως θα είναι?
    εφαρμογές θα παίρνει? κάτι σαν office θα τρέχει?

  • τωρα με μπερδευεις εκει που ειπα οτι θα παω να κλεισω το Htc ερχεσαι και μου λες το lg ειναι καλυτερο. εκτος απο την διπλασια μνημη που αλλου υπερτερη του trophy??

  • Chris, έχω κάνει update σε τρία Windows Phone 7 κινητά και δεν είχα πρόβλημα με κανένα, LG Optimus 7, HTC Mozzart, HTC HD7. Στο λέω γιατι άλλο να έχεις ακούσει από κάπου για "πρόβλημα" και άλλο να σου λέει κάποιος συγκεκριμένα ότι το έκανε σε 3 συσκευές χωρίς πρόβλημα.

    Τα Windows Phone 7 είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα και θα καλυτερεύει συνέχεια. ΘΑ πρέπει να ξεχάσεις ότι ήξερες ή απλά είχες ακούσει για Windows Phone λειτουργικό. Εδώ έχουμε "άλλα" πράγματα τα οποία μπορείες να εξερευνήσεις μέσα από τα βίντεο που εχουμε κάνει εδώ στο Techblog για συσκευές Windows Phone 7. Όλες οι απορίες σου θα λυθούν αν δεις τα βίντεο και διαβάσεις τα σχόλια στα σχετικά άρθρα. Μην ανακαλύπτουμε το τροχό τόσους μήνες μετά την κυκλοφορία των WP7...

    Gk, τα έχω δοκιμάσει και τα δύο κινητά. Δεν θα σταθώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιλέγω LG Optimus 7 γιατι αυτό με κέρδισε σαν ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμό και αίσθηση κατά τη χρήση.

  • οκ ευχαριστω. δηλαδη ειναι κυριος προσωπικη επιλογη κατα τα αλλα ειναι '' ιδια" . γιατι απο θεμα εμφανισης εμενα με ελκυει περισοτερο το htc και ως εταιρια με κανει περισοτερο κλικ απο την lg. thanks και παλι και πολλα μπραβο για το site σου.

  • συμφωνω και εγω για το optimus 7.πραγματικα απιστευτο κινητο ειδικα για 199Ε. παντως εγω θα περιμενω λιγο ακομα γιατι οι τιμες στα 7αρια πεφτουν κατακορυφα και εχω βαλει στο ματι το omnia και το hd7

  • Και εγω ειμαι πολυ επιφυλακτικος οσο αναφορα την LG στο θεμα των κινητων,δεν ξερω γιατι.
    Mηπως εχεις κανει καποιο hands-on του optimus 7 για να παρουμε μια ιδεα;

  • Εγώ βλέπω τα χρώματα της vodaphone με εικονίδια της στην φωτογραφία
    μπορούν να φύγουν ?

  • Κωστα απο αποψη εφαρμογων και gaming πιστευω το android ξεφευγει? Ασχετα απο την ποιοτητα κατασκευης ο κινεζος δεν ειναι εξισου αξιολογος?

  • @akis

    Δές μερικά video στο youtube και θα καταλάβεις. Η ποιότητα κατασκευής είναι χάλια. Κανει πολλά πράγματα η συσκευή, αλλα δεν κάνει τιποτε καλα. πχ λεει οτι τραβάει video 720p, αλλα μέχρι 15 fps, με πολύ θορυβό στην εικόνα. Λέει ότι εχει 800αρη cpu, αλλα laggάρει μέχρι και στο angry birds. Δεν είναι μόνο αυτά όμως. όπως προείπα, ψάξε λιγο και θα καταλάβεις

  • Κώστα μπορείς να μου απαντήσεις για μια λεπτομέρεια που δεν βρήκα σε κανένα review? Διάβασα ότι το HTC Trophy, δίπλα από το logo της HTC, έχει ένα notification LED που αναβοσβήνει σε περίπτωση χαμένων κλήσεων, εισερχόμενου sms κλπ. Έτσι δεν χρειάζεται να ξεκλειδώνεις κάθε φορά το κινητό για να ελέγξεις στα "tiles" αν έχασες κάποια κλήση, αλλά το βλέπεις με μια ματιά. Υπάρχει αντίστοιχο notification LED στο Optimus 7? Στο Andoid Ideos X5 της Huawei?

    Επίσης, το dedicated camera button, που ξεκλειδώνει αυτόματα το κινητό και φορτώνει το πρόγραμμα για φωτογράφιση, υπάρχει και στις δύο συσκευές windows phone 7? (για το Ideos X5, φαντάζομαι αποκλείεται...)

  • vasilis, τα χρώματα αλλάζουν. Εικονίδια Vodafone που τα είδες;!!! Σηματάκια της Vodafone δεν έχει πάνω του ούτε το Optimus 7 ούτε το Trophy 7, όπως δεν έχει Cosmote το HTC Mozzart.

    Χρήστος, Το πρώτο που ρωτάς δεν το γνωρίζω. Σε ότι αφορά το dedicated button για τη φωτογραφική μηχανή, ναι όλα τα Windows Phone 7 κινητά το έχουν.

    Παιδιά, κινητό θα αγοράσετε, τα λεφτά σας θα δώσετε. Περάστε από ένα κατάστημα να τα δείτε τα κινητά και να αποφασίσετε.

  • Κωστα εχω κανα δυο-τρεις σημαντικες ερωτησεις για τα WP7...

    Πρωτα να σου πω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με το αν το κινητο μου εχει αγγλικο μενου !!!

    Ομως... εαν π.χ. μου στειλουν ενα sms με ελληνικους χαρακτηρες θα μου το εμφανισει κανονικα ??? ή για τις επαφες μου ??? ή εαν μπω σε καποια ελληνικη ιστοσελιδα ???

    2ον... το ελληνικο πληκτρολογιο στο marketplace ειναι καλο ή εστω ικανοποιητικο ???

    και 3ον... μετα το καλοκαιρι το ελληνικο μενου και πληκτρολογιο που θα εχουμε οπως λες θα ειναι μεσω update στα τηλεφωνα που θα παρουμε τωρα ή σε νεες συσκευες ???

    Περιμενω να μου απαντησεις εαν μπορεις γιατι ειμαι ετοιμος να αγορασω...

  • @nikos

    1) το X5 τραβάει βίντεο 720p με 30 f/s...
    2) εγώ δεν είδα το Χ5 να λαγκάρει ΠΟΥΘΕΝΑ όταν το "βασάνιζε" ο Κώστας (και καλά έκανε) στο βίντεο που το παρουσίαζε,ούτε σε εφαρμογές,ούτε σε βίντεο,ούτε ο Browser ούτε τίποτα
    3) ο επεξεργαστής είναι 1Ghz και απλά είναι "κλειδωμένος" στα 800Mhz που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να τον ξεκλειδώσουν οι developers...

    Αυτά για σένα...

    Όσο αναφορά το άρθρο,μπορεί όντως η ποιότητα κατασκευής του LG,και του Trophy να είναι ανώτερη από το κινέζικο...

    Ωστόσο,τι να το κάνεις ένα κινητό όταν το πολύ σε 3 μήνες θα το έχεις βαρεθεί,γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί να σου προσφέρει τίποτα διαφορετικό το λειτουργικό του...

    Ενώ το android δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ!

  • Υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες (- +) που μονο με την χρηση μπορεις να τις καταλάβεις, ανάμεσα σε trophy and optimus ?

  • Και να σκεφτεί κανείς ότι ήθελα να αγοράσω το htc trophy με 499...
    ΕΛΕΟΣ.... Τόση κατρακύλα?

  • Γιατί έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές τους ρε παιδιά; Είναι πολύ καλά κινητά και τα δύο.
    Λέτε να χτυπήσω το HTC 7 Trophy;

  • Πανος : Τα κινητα εχουν για τιμη χωρις συμβολαιο 199 απλα στο unlimited 15 επειδη ειναι πολυ λιγα τα λεφτα δεν εχει καποια εκπτωση...και αλλο κινητο να βαλεις στο unlimited 15 παλι το ιδιο θα ισχυει....

  • Για να μην ψαχνεστε παραθετω τον συνδεσμο απο την επισημη ιστοσελιδα της εταιριας οπου εχω βρει τα κινητα τα εχω βαλει σε φορμα συγκρισης και (νομιζω) φαινετε καθαρα αυτο που αναγραφει πανω απο την τιμη τους. ------> (Τιμή χωρίς σύνδεση) ------> https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/comparisonList-characteristics.action?wizardAction=newConnection

    Χμμμ, καποιο προβλημα θα υπαρχει γιατι δεν ανοιγει ο συνδεσμος που εδωσα παντως σε καθε περιπτωση μπορειτε να το βρειτε και μονοι σας η τιμη ειναι χωρις συνδεση 199ε. Προσωπικα βλεπω θετικα την κινηση αυτη αν και δεν με ενδιαφερει (μεχρι στιγμης) το εν λογω λειτουργικο. Ελπιζω σε παρομοια μειωση τιμης και σε android κινητων :)

  • Μεγαλο μειον του Trophy η καταγραφη βιντεο, ειδικα τη νυχτα.. δειτε εδω https://goo.gl/TTHBo , μαλλον πως θα παω τελικα για το Optimus, αν κ μου αρεσει περισσότερο το Trophy..

  • οτι το huawei κολαει? εγω στα benchmark το βλεπω να πεταει, εφαγε ηδη και overclock αλλα και χωρις αυτο πεταει. Τα αλλα αλήθεια εχουν adreno 205? OXI

    οτι το huawei εχει κακη ποιοτητα κατασκευης? μα στο ιδιο σαιτ μας λεγατε ποσο καλο ειναι το κρυσταλο και το μεταλο και το μαλακο πλαστικο. Τωρα πρεπει να αγνοησουμε αυτο που βλεπουμε και να πουμε ααα για να κανει 200 ειναι κακο.

    οτι το windows phone 7 αξίζει? αμα αυτο που βλεπετε (interface) σας προδιαθετει για συσκευη 500 ευρω, τι να πω. Εγω προσωπικα θα ντρεπομαι να το κυκλοφορησω, το interface ειναι υπεροχο για ατομα μονο με σοβαρα προβληματα ορασης, για κανενα αλλο. Σα να βαζεις στα windows high contrast theme ειναι. Πηγαμε πολλα χρονια πισω μονο και μονο για να πεταει...

    οτι αποτελει προσφορα κελεπουρι? Απλα δε τα παιρνε κανεις και ειπαν να τα σπρωξουν μηπως και χαλασουν τις πωλησεις της wind.

    Καλες αγορες!

  • Κώστα κάποιες ερωτήσεις για τα WP7

    1.Μπορείς να μεταφέρεις όποιο αρχείο θες από το κομπιούτερ?

    2.μπορείς να στείλεις ή να λάβεις αρχεία με bluetooth?

    3.έχει file manager?

    4.έχει πρόγραμμα GPS? (εννοώ όπως iG0,SYGIC,GARMIN κτλ)

  • antonis:
    1. Ναι και με PC και με Mac.
    2. Ναι και τα δύο.
    3. Όχι προεγκατεστημένο (ίσως σε application στο Windows Marketplace).
    4. Ναι επί πληρωμή. Μέσα έχει το Bing Maps όπως Google Maps με χρήση ίντερνετ ή Wi-Fi.

  • ρε παιδια νομιζω οτι δεν εχει bluetooth το WP7 Os εισαι σιγουρος Κωστα; Ακομα τα Wp7 δεν υποστηριζουν ουτε flash ουτε multitasking(θα λυθει ομως με το mango update)

    • Ναι μάλλον δεν έχει. Άνοιξα τώρα μετά από καιρό το HTC HD7 και είδα ότι δεν έχει επιλογή Bluetooth στο Share π.χ. των φωτογραφιών. Δεν θα έχει τότε... γράψτε άκυρο!

  • κι εγώ είμαι με την εντύπωση ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία με bluetooth.τουλάχιστον έτσι είχα ακούσει.

    ακόμα μπορείς να βάλεις οτιδήποτε ήχο κλήσης θέλεις?

    όλες οι εφαρμογές πρέπει να είναι από το marketplace?

    • chris0v, Ναι και κεφαλαία και πεζά.

      antonis, δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις ότι ringtone θέλεις. Εφαρμογές νόμιμα κανονικά από το Marketplace μόνο.

  • μια ερώτηση ποίος ξέρει για το Marketplace υπάρχουν εφαρμογές ???και πάνω από όλα πόσες free υπάρχουν ...έχω ακούσει ότι δεν υπάρχουν πολλές μάλλον είναι ανύπαρκτες !! ακόμα υπάρχει κάποιο σπάσιμο όπως στο iphone ..

    • Για σπάσιμο και downloads δεν συζητάμε εδώ στο Techblog. Sorry.
      Εφαρμογές έχει αρκετές free και πάνω από όλα ποιοτικές. Ότι και αν χρειαστείς να κάνεις θα το βρεις και σε δωρεάν εφαρμογές.

  • παιδια εγω πηγα και το πηρα το λ τσι...ειναι τελειο ..κινητο..το πηρα 199 ευρο και το φορτιζω τωρα ...θα το μαθω που θα παει..εκανα χωρα αμερικη..για να χω μαρκετ πλαισ..και ευχαριστω τον κωστα...ποιοτητα απο οτι βλεπω τελεια...πολυ ωραιο κινητο για τα λεφτα του..μπαντε να το παρετε..χωρισ παγιο..199 ευρω..οι υπαλιλοι ιδεα δεν ειχαν που εχει 199 ευρο.εγω τουσ ελεγα.............ενα μεγαλο ευχαριστω στον κωστα που ειπε τα νεα...φιλακια σε ολουσ τα λεμε με νεοτερα..καλο πασχα με υγεια σε ολουσ..κωστασ απο κουφαλια θεσσαλονικησ

  • παντε να το παρετε η ποιοτητα κατασκευησ του δεν πεζεται..ειναι σαν το αι φον 4 η ποιοτητα του...199ευροπουλακια

  • Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω....τα παιδιά απο το κατάστημα μου λενε το Htc λόγω Brand και εμφάνισης.Εγω σκέφτομαι οτι τα hard keys του LG ειναι καλυτερα απο τα Touch του Htc.Tι να παρω; Να σημειώσω οτι ηδη εχω (το πρώτο μου Smartphone!!!!) το Χ8 αλλα δεν με ικανοποιει ουτε η κατασκευη του ουτε το Android σαν λειτουργικο και ουτε οι εφαρμογες του Market.Θα βρώ στα WP7 τον παραδεισο μου ή θα καταληξω με το 3ετείας πια G700;

  • Αν κ μ αρεσουν κ τα 2, και αυριο το πρωι ειχα σκοπο να παω να παρω το Optimus 7,μαλλον δεν θα κανω την κινηση..μετα απο επισκεψη μου στο xda, ειδα πως παρα πολλα Optimus 7 εχουν ενα θεμα με το wifi και το bluetooth(μερικες φορες συνδεονται αλλες οχι), υπαρχουν κανα δυο ατομα εκει π αλλαξαν της συσκευες τους με doa, αλλα ειχαν το ιδιο προβλημα κ τα καινουρια που επερναν....Στο Trophy τωρα, απ οτι φαινεται(απ το ιδιο forum) ολες οι συσκευες Trophy εχουν ενα προβλημα με την οθονη https://vimeo.com/16371727 , ωστοσο αυτο εμφανιζεται κ εξαφανιζεται σε ανυποπτες στιγμες(ορισμενοι λενε πως αυτο οφειλεται στην υγρασια)...αυτο το θεματακι, με το Trophy το παρατηρησα κ εγω σημερα στο Πλαισιο, οπου πηγα να το δοκιμασω .. Ισως ειναι αυτος ο λογος που επεσε η τιμη τους και θελουν να ξεπουλησουν.Ακομα, μια πωλητρια εκει (Πλαισιο) μ ειπε,τουλαχιστον για το Optimus 7(για το Trophy δε ρωτησα), πως θα σταματησει η κυκλοφορια του κι οτι ειχαν αποθεμα μονο το εκθεσιακο κοματι..Αυτα απο μενα..

    Ξεχασα να γραψω καποια πραγματα για το προβληματακι στο Optimus 7... το προβλημα ειναι κυριως στο bluetooth και ισως να μην εμφανιστει απο την πρωτη μερα, αλλα καποια μερα θα το κανει..καποιοι λενε οτι οφειλεται σε υπερθερμανση της συσκευης, (συμφωνα παντα με ενα θεμα απ το xda)..καπου αλλου ομως διαβασα οτι οι υπερθερμανσεις εξαφανιζονται μετα απο μερικες φορτισεις-αποφορτισεις (ισως ετσι να εξαφανιζεται κ το παραπανω προβλημα)..

  • Πριν λιγες μερες αγορασα το lg και μπορω να πω οτι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. Θα ηθελα να κανω λοιπον ενα mini review.
    Αρχικα οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο, η συσκευη ειναι στοιβαρη με μεταλλικη πλατη και με πολυ καλο μεγεθος. Δεν εχει καποιο led για να ειδοποιει για τυχον αναπαντητες και μηνυματα και το ηχειο μετριας εντασης παιζει διπλο ρολο και σαν ακουστικο στις κλησεις.

    Η οθονη ειναι ποιοτικη, φωτεινη αν και κατω απο δυνατο ηλιο ειναι μετρια. Το κινητο τραβαει καλες φωτογραφιες και video, στις νυχτερινες ληψεις ομως δεν τα παει και τοσο καλα καθως το led flash ειναι αδυναμο. Βρηκα τη διαρκεια της μπαταριας καλη και με μετρια χρηση (μια ωρα κλησεις την ημερα, μιση ωρα μουσικη, μιση ωρα πλοηγηση στο internet και χρηση μερικων εφαρμογων) το κινητο εβγαλε με ανεση δυο μερες.

    Τωρα οσον αφορα το λειτουργικο ειναι απλα απολαυση. Η κυληση στην αρχικη οθονη και τα μενου ειναι τρομερα ομαλη και γρηγορη και οι εφαρμογες ανοιγουν αμεσως. Στα ασχημα τωρα, για την ανταλλαγη αρχειων χρειαζεται η εγκατασταση ενος προγραμματος για να γινει συγχρονισμος με τον υπολογιστη, ομοιο με αυτο που χρησιμοποιει η apple με το iphone, τα updates γινονται επισης μεσω του προγραμματος αυτου και οχι over the air. Παντως ειναι αρκετα ευχρηστο, απλο στο χειρισμο και ομορφο.

    Στο marketplace μπορει κανεις να βρει αρκετα apps ομως για να τα κατεβασει χρειαζεται να εχει προσθεσει ενα λογαριασμο hotmail που να ορισει σα χωρα προελευσης καποια που να ειναι ανοιχτο το marketplace οπως Αμερική ή Αγγλία. Μεχρι τωρα εχω κατεβασει αρκετες δωρεαν εφαρμογες οπως, shazam, messenger, adobe reader, cinetrailer, youtube, podcasts κ.α. To κινητο εχει επισης μερικες πολυ χρησιμες εφαρμογες οπως panorama shot για φωτογραφιες, το office (notes, word και excel), weather and clock απο την lg, play to (για συνδεση μεσω dlna), τα bing maps για πλοηγηση κ.α. Μπορεις φυσικα να κατεβασεις και trials παιχνιδιων τα οποια βρηκα πολυ ποιοτικα και καποια απο αυτα μαλιστα δεν υπαρχουν σε αλλες πλατφορμες. Επίσης καποιος μπορει να δημιουργησει xbox live account ή και να προσθεσει αυτον που ήδη εχει.

    Για το τελος αφησα τον explorer ο οποιος αν και δεν υποστηριζει flash ειναι πολυ γρηγορος και ολες οι ιστοσελιδες φορτωνουν με ευκολια. Επισης μπορεις να προσθεσεις λογαριασμους email και μαλιστα προσθετει απευθειας τις επαφες και το ημερολογιο με αυτοματο συγχρονισμο στις επαφες του κινητου, οπως κανει και με τις επαφες του facebook (φυσικα καποιος μπορει να απενεργοποιησει αυτην την επιλογη).

    Σίγουρα το λειτουργικο αυτό δεν εχει τις ελευθεριες που εχει το android ή το symbian, ή το πλήθος των εφαρμογών του ios, ωστόσο είναι απλό, όμορφο, γρηγορο και απροβληματιστο και πιστευω οτι με τα updates που θα φερει η microsoft θα εξελιχθει σε κατι το εξαιρετικο.

    Τελος ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι οπως εχουν αναγγειλει να εχουμε και ελληνικο menu και πληκτρολογιο καθως και πληρη προσβαση στο marketplace.

  • Παιδιά πόσο καιρό κυκλοφορούν αυτά τα μοντέλα; Προσπαθώ να μπω στην θέση αυτών που έδωσαν 500€ και τώρα το πουλάνε 200€.

  • Παιδιά να ρωτήσω επειδή θέλω να αγοράσω ένα από τα δύο αλλά για να κάνω την οριστική επιλογή με προβληματίζει το SAR Number στα LG τα οποία είχαν πάντοτε μεγαλύτερο νούμερο από τις άλλες εταιρίες, ξέρει κανείς πόσο έχει πόση είναι διαφορά με το TROPHY? Είναι ένα θέμα σοβαρό πιστεύω για να μην καταλήξουμε με "ψημένο" κεφάλι σε λίγα χρόνια.

  • παντως το SAR το ανώτερο για το huawei μετρήθηκε σε 0,562W/kg ....! μου εκανε ιδιαίτερη εντυπωση ποσο χαμηλά ήταν γιαυτο το αναφέρω

  • Παιδία δεν έχω δει τα δύο αυτά κινητά από κοντά αλλά όταν είδα το Samsung Omnia 7 έπαθα πλάκα! Απίστευτη οθόνη Super AMOLED και από πίσω μέταλλο! Και όλα αυτά σε τιμή 275 με 8GB και 290 με 16GB! Το αγόρασα για δεύτερο… μια που έχω και το Sony Ericsson X10.. αλλά τελικά το Χ10 αποσύρθηκε! Ακόμα και το Galaxy Tab μου πλέον δεν χρησιμοποιώ συχνά. Η AMOLED οθόνη δεν παίζεται!
    Τώρα τα Windows 7 θέλουν δουλεία ακόμα. Τους λείπουν πολλές δυνατότητες που έχει το android ακόμα και τα Windows Mobile 6.5, αλλά έχουν μια εκπληκτική αισθητική και απόκριση στο άγγιγμα. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που προς το παρόν περιορίζεται αρκετά η λειτουργικότητά τους λόγο απουσίας multitasking. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει το φθινόπωρο με το μεγάλο τους update. Κάτι επίσης πολύ βασικό είναι ότι τα updates τα παρέχει πλέον κατευθείαν η Microsoft και δεν έχει να ασχοληθεί ο κατασκευαστής. Αυτή ήταν και η χρησιμότητα του πρώτου update που δημιούργησε το πρόβλημα σε κάποιες παρτίδες της Samsung.
    Επίσης οι επαφές συγχρονίζουν μια χαρά με Gmail, όπως και το ημερολόγιο και τα emails, πράγμα που με βόλεψε τρελά… λόγο της ταυτόχρονης εμπλοκής μου με το android.
    Αν κάποιος μετακινηθεί από android σε WP7 σίγουρα θα του λείψουν πολλά πράγματα που θεωρούσε δεδομένα. Κι εγώ καθαρά από περιέργεια το πήρα (συνδυασμός τιμής και καλής κατασκευής) αλλά κόλλησα… προς το παρόν!

  • Μια διαφορά αναμεσα στα 2 WP7, που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους είναι πως το HTC χρησιμοποιεί (αν θυμάμαι καλά) nandflash μνήμη που είναι πιο αργή από αυτή του Omnia7 και του Optimus7. Ως αποτέλεσμα είναι και το κινητό πιο αργό, όπως φαίνεται για παράδειγμα και σε αυτό το βίντεο:

    https://www.youtube.com/watch?v=4Ket6SdocM4

    Αυτός είναι και ο βασικός λόγος (μαζί με τα εξτρα 8 GB ) που αρκετοί προτιμούν το LG

  • Για οσους ζαχαρωνουν τα windows phone 7 μια λίστα απο αρνητικά τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο:

    Το «κλειδωμένο» λειτουργικό σύστημα που πρακτικά σε υποχρεώνει να κάνεις μόνο όσα η Microsoft έχει προκαθορίσει.
    Η απουσία κάποιου ενσωματωμένου File Manager για τη διαχείριση αρχείων μέσα από το μενού των Windows Phone 7.
    Το «κλειδωμένο» (όπως και στο iPhone) Bluetooth, που επιτρέπει μόνο τη σύνδεση με ασύρματα headsets για ομιλία και στερεοφωνικό ήχο. Ξεχάστε λοιπόν την αποστολή και λήψη δεδομένων μέσω Μπλε Δοντιού...
    Η μη εγγενής υποστήριξη για τη λειτουργία Mass Storage Device. Ο χρήστης δεν μπορεί να συνδέσει το κινητό με κάποιον Η/Υ για να εκμεταλλευθεί τα 16GB αποθηκευτικού χώρου σαν εξωτερική μνήμη flash.
    Τα Windows Phone 7 δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Flash για εμφάνιση ιστοσελίδων στο Web. Παραδόξως όμως ΔΕΝ υποστηρίζουν ούτε την –made by Microsoft- τεχνολογία Silverlight.
    Η διαχείριση των δεδομένων της συσκευής και ο συγχρονισμός τους γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το λογισμικό Zune. Μια εφαρμογή μεγέθους 120MB η οποία κατεβάζει άλλα τόσα στον Η/Υ σας για να επιτρέψει τα...βασικά: sync, διαχείριση εικόνων από κάμερα, videos και μουσικής από τον Η/Υ. Προσοχή στην εγκατάστασή της, κατάφερε να «γονατίσει» τον Η/Υ μας...
    Απουσία δεύτερης βιντεοκάμερας, που σημαίνει μη υποστήριξη υπηρεσίας βίντεο-κλήσεων.
    Απουσία πραγματικής λειτουργίας multi-tasking, που να επιτρέπει την εύκολη μετάβαση από τη μια ενεργή εφαρμογή στην επόμενη, μέσα από το UI.
    Αδυναμία προσθήκης προσωπικών μας ringtones. Η Microsoft θέλει να πληρώνετε για αυτούς, μέσω της αγοράς Market Place.
    Δεν υποστηρίζεται η λειτουργία Copy-Paste, πράγμα αδιανόητο για μία εταιρία που στο προηγούμενο λειτουργικό της... πρακτικά την εφηύρε!
    Μη υποστήριξη για τα Ελληνικά σε ολόκληρο το UI, αλλά και απουσία Ελληνικού εικονικού QWERTY πληκτρολογίου. Ευτυχώς το πληκτρολόγιο, μπορείτε να το εγκαταστήσετε δωρεάν μέσω του MarketPlace.
    Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής- καμία υποστήριξη για αναπαραγωγή αρχείων σε φορμά Divx/XviD, ενώ όλα τα videos που επιθυμείτε να μεταφέρετε στη συσκευή, θα πρέπει να περάσουν – αν χρειαστεί- μια διαδικασία encoding από την εφαρμογή Zune. Όλα τα videos σας θα μετατραπούν σε φορμά MP4, πράγμα όχι απαραίτητα κακό, αν είχατε πριν στην κατοχή σας κάποιο iPhone και είχατε μετατρέψει στο συγκεκριμένο φορμά ταινίες, video clips κ.α. αρχεία video.
    Δεν υπάρχουν notifications (ειδοποιήσεις) για updates σε Facebook, Twitter κλπ. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για αλλαγές στο status φίλων και συνεργατών σας, θα πρέπει να ελέγχετε εσείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα το«Tile» με την ονομασία People για τυχόν αλλαγές. Η εφαρμογή Twitter μάλιστα δεν είναι προεγκατεστημένη (στο Optimus 7 τουλάχιστον) και θα πρέπει να την εγκαταστήσετε εσείς μέσω MarketPlace.

  • Καμια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε trophy και optimus υπάρχει ? Εκτός απο την NAND μνήμη που εχει το Optimus εναντι της εσωτερικής SD CARD του Trophy ..

  • Ideos X5 ! Android 2.2 - Flash 10.1
    Ο καθενας επιλεγει αυτα που θελει και αυτα που ζηταει να κανει με το τηλεφωνο του, δεν μπορω να τα συγκρινω με βαση μονο την τιμη τους.
    Θα προτιμησω αυτο που κανει αυτα που θελω να κανω εγω!
    Τα windows ισως τα επιλεξω αργοτερα οταν θα οριμασουν ισως να ειναι και καλητερα!
    Φιλικα και καλη ανασταση!

  • Παδιά η άποψή μου είναι ότι καλυτερα να αγοράσει κάποιος σήμερα σε αυτή την τιμή ένα από τα δύο Windows Phone 7 που αναφέρουμε παρά το Ideos X5 στα ίδια χρήματα και να ψάχνετε όλο το καλοκαίρι αν τελικά θα αναβαθμιστεί το κινητό του σε Android 2.3 και όλο το άγχος με τις αναβαθμίσεις του Android...

    Με τα Windows Phone 7 έχεις αγοράσει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, καλύτερο εξοπλισμό σε τεχνικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη οθόνη και κάνεις υπομονή μέχρι το καλοκαίρι και μετά για να έρθει η αναβάθμιση σε Windows Phone 7 Mango και να έχεις υποστήριξη flash, ελληνικό μενού και ελληνικό πληκτρολόγιο.

    Με λίγα λόγια αν πάρεις το Huawei Ideos X5 σήμερα, θα περάσεις το καλοκαίρι σου αρχηγός με όλα όσα ζητάς. Αν αγοράσεις σήμερα LG Optimus 7 ή HTC Trophy 7 κάνεις επένδυση και από το καλοκαίρι και για πολύ καιρό μετά εσύ θα έχεις βγει ο κερδισμένος.

    HTC Trophy 7
    Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7
    3G/ HSPA
    Επεξεργαστής: 1GHz
    Μνήμη RAM: 576MB
    Οθόνη: S-LCD, 3,8 ιντσών, αφής, 480×800 pixels, 16 εκ. χρώμματα
    Κάμερα: 5 Megapixel, auto focus, LED flash, 720p HD video
    Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
    Υποδοχή για κάρτα μνήμης: Όχι
    Wi-Fi n, Bluetooth 2.1, micro USB
    Μπαταρία: 1300 mAh
    Διαστάσεις: 118.5×61.5×11.96 χλστ.
    Βάρος: 140 γρ.

    LG Optimus 7
    Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7
    3G/ HSPA
    Επεξεργαστής: 1GHz
    Μνήμη RAM: 512MB
    Oθόνη: S-LCD 3,8 ιντσών, αφής, 480×800 pixels, 16 εκ. χρώμματα
    Κάμερα: 5 Megapixel. auto focus, LED Flash, 720p HD video
    Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
    Υποδοχή για κάρτα μνήμης: Όχι
    WiFi 802.11 n, Bluetooth 2.1, micro USB, FM Radio
    Μπαταρία: 1500mAh
    Διαστάσεις: 125×59.8×11,5 χλστ.
    Βάρος: 157 γρ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.