Snapdragon 810, η Qualcomm προσθέτει “kill switch”

Το πρόβλημα με τα κλεμμένα smartphones έχει γίνει πολύ μεγάλο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κατασκευαστές και software developers να ενσωματώνουν το “kill switch” στα προϊόντα τους. H Google έβαλε kill switch στο Android 5.0 Lollipop, στο iOS 8 είναι ενεργοποιημένο by default όπως και στο Windows Phone 8.1.

Το kill switch επιτρέπει την εξ αποστάσεως απενεργοποίηση του κινητού έτσι ώστε στην περίπτωση που πέσει σε λάθος χέρια να μην έχει κανείς πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Η Qualcomm, που ηγείται στην αγορά των chipsets κάνει το μεγάλο βήμα και προσθέτει στον νέο Snapdragon 810 το kill switch feature το οποίο αποκαλεί “SafeSwitch”. Το SafeSwitch επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης από απόσταση, να διαγράψει και να ανακτήσει τα δεδομένα, να εντοπίσει ή να κλειδώσει ένα χαμένο ή κλεμμένο κινητό.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια chipsets εκτός από τον Snapdragon 810 θα έχουν SafeSwitch, αλλά η Qualcomm δήλωσε ότι θα το κάνει standard feature στο μέλλον. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι το δικό της SafeSwitch είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να χακαριστεί καθώς είναι ενσωματωμένο στο hardware αλλά και επειδή ενεργοποιείται πολύ νωρίς κατά την διάρκεια της εκκίνησης, πολύ πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκκίνησης firmware.

Πως σας φαίνεται η κίνηση της Qualcomm;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 16:26

Σχόλια

  • ωραια κινηση εκανε η QUALCOMM ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΙΝΗΤΟ LG G4 ME TON QUALCOMM SNAPDRAGON 810 octa core οκταπιρινος 3GHZ 4GHZ DDR4 RAM 2 στερεοφονικα ηχεια 2 watt knoc on knock code μονο να προστατευψουμε τις συσκευες μας τα αρχεια μπραβο της καλη δουλεια εκανς ι QUALCOMM ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ SNAPDRAGON 810

  • Δηλαδή μπορώ να πουλάω το τηλέφωνο μου και οπότε θέλω θα μπορώ να βλέπω τι αρχεία έχει ο αγοραστής η αν μου την βιδώσει να του κλείσω το τηλέφωνο.
    Μου φαίνεται η αξία μεταπώλησης θα κλονισθεί.

  • εγώ θέλω να δω τι θα γίνει αν καταφέρει και βρεθεί κάποιο κενό ασφαλείας στη διαδικασία, τουλάχιστον για τις software μεθόδους. ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα μετά;

  • @vasilist
    Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.
    Η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενεργοποιείτα κατά την πρώτη εκκίνηση που λογικά θα σου ζητήσει να την ενεργοποιήσεις κάνοντας εγγραφή τη συσκευή σου.
    Σε περίπτωση που την πουλάς ο αγοραστής μπορεί να σου ζητήσει να απενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο feature για να το ενεργοποιήσει αυτός με το δικό του λογαριασμό. Η Apple εδώ και καιρό έχει τέτοια λειτουργία. Στην πρώτη εκκίνηση πρέπει οπωσδήποτε να ενεργοποιήσεις τη συσκευή με το Apple ID, Δε μπορεί μετά να ενεργοποιηθεί με άλλον λογαριασμό, μόνο εάν ο ιδιοκτήτης απενεργοποιήσει τη συσκευή από το δικό του Apple ID.

  • Όπως τα λέει ο Nik, είναι θέμα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης λογαριασμού και κωδικού πρόσβασης.

    Όταν το πουλάς πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει το λογαριασμό που έχεις συνδέσει με τη συσκευή. Αυτό εύκολα τσεκάρεται κατά τη συναλλαγή.

  • ΑΠΟΡΙΑ:
    αν νομίζω ότι μου έκλεψαν το κινητό και το κλειδώσω αλλα στην πραγματικότητα κάπου ήταν κρυμμένο και το βρήκα τι γίνετε μπορώ να το ξεκλειδώσω η πάει για πέταμα;;;

  • ROMs root ??? τί γίνεται αδέρφια με πρόσχημα την ασφάλεια μας πάλι θα μας φυλακίσουν ???

    σκεφτείτε το λίγο σφαιρικά !!!!

  • @Λεόντιος λογικα ειναι σε επιπεδο hardware.......... αλλα αν ειναι να κοπουν ολα αυτα παω και ios

  • @Λεόντιος και @Darth είναι στο hardware το λέει και στο άρθρο αλλά και να πάει και να το κάνει η Qualcom αυτό (δηλαδή στην εκκίνηση να βλέπει αν υπάρχει root) και να κλειδώνει η συσκευή μόνο χαμένη θα βγεί (βλέπε knox-samsung). Android χωρίς root και κατά συνέπεια xposed και busy box (για roms,kernel, recovery και φυσικά nandroid ούτε θέμα) δεν αξίζει, δε διαφέρει στη τωρινή του μορφή από ios και wp.
    Αν γίνει αυτό στο μέλλον δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα smartphone.

  • Στα εκατομμύρια των τηλεφώνων που πουλιούνται,πόσοι λες να είναι αυτοί που νοιάζονται για κάτι τέτοια;

  • @Theodore περισσότεροι power users που με την σειρά τους θα σύρουν από πίσω τους ότι φίλους και γνωστούς έχουν (βλεπε περίπτωση samsung) έτσι μιλάμε για σοβαρό ποσοστό

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.