Snapdragon 818: Ο νέος δεκαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm;

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε την Mediatek να ανακοινώνει επίσημα τον MT6797 από τη σειρά Helio X20, ο οποίος βάζει τις mobile CPUs στην εποχή των 64-bit με 10 πυρήνες, ενσωματώνοντας 4 ARM 1.4GHz Cortex-A53 για τις βασικές λειτουργίες. Για τις πιο βαριές εργασίες έχει άλλους 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στα 2.0GHz και δυο Cortex A72 που μπορούν να χρονιστούν μεταξύ 2.3GHz και 2.5GHz.

Ωστόσο, λέγαμε ότι ο MT6797 έχει υποστήριξη για 993MHz LPDDR3 RAM και LTE Cat-6, που σημαίνει ότι είναι πίσω από Qualcomm και Samsung που έχουν πάει σε υποστήριξη 1600MHz LPDDR4 RAM, ενώ η Qualcomm υποστηρίζει και LTE Cat-9.

Σήμερα ωστόσο διέρρευσαν πληροφορίες για το Snapdragon 818 SoC της Qualcomm που λέγεται ότι θα έχει επίσης 10πύρηνη CPU. Το συγκεκριμένο chip θα έχει 4 πυρήνες χαμηλής ισχύος 1.2GHz Cortex-A53, 2 mid-range πυρήνες 1.6GHz Cortex-A53 και 4 πυρήνες υψηλής ισχύος 2.0GHz-Cortex A72.

Ο Snapragon 815 λέγεται ότι θα έρθει με Adreno 532 GPU και υποστήριξη LPDDR4 RAM. Είναι σχεδιασμένος να δίνει LTE Cat-10 ταχύτητες και θα κατασκευάζεται με την διαδικασία των 20nm.

Προς το παρόν αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν, αλλά κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Qualcomm.

Snapdragon 818: Ο νέος δεκαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm;, Snapdragon 818: Ο νέος δεκαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm;

Snapdragon 818: Ο νέος δεκαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm;, Snapdragon 818: Ο νέος δεκαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Ρε παιδιά δε νομίζετε πως κάπου έχει ξεφύγει η κατάσταση…? Χρειαζόμαστε άραγε τόσους πυρήνες;;; Είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά για ακόμα πιο ποιοτική χρήση ενός smartphone? Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο και πιο αποδοτικό να εστιάσουν αλλού; Δεν ξέρω που αλλά όντως τόσο πολύ χριεαζόμαστε 10 πυρήνες;

Dami

Και αν τους ανακοινωσει δλδ σε 1 μηνα επισημα,εχει καψει τις ναυαρχιδες που κυκλοφορησαν τωρα με 808-810? Τρεχει να προλαβει την mediatek και ο 10πυρηνος θα βγαλει περισσοτερα προβληματα μου φαινεται απο τον 810…οτι να΄ναι

Στυλιανός Βασίλης

καλημέρα καλή εβδομάδα κινητά είναι θέλουν να περάσουν τους υπολογιστές DESKTOP έχουνε μεχρι 8 πυρινες υπερβολή μου φένετε τόσοι πυρίνες ανεμηστιράκια θα βάλουνε στα κινητά γιατι με την θερμοαγώγιμη πάστα υψηλής πυκνότητας για χρήση σε επεξεργαστές.

– Παρέχει μακροπρόθεσμη σταθερότητα
– Δεν είναι ηλεκτρονικά αγώγιμη
– Είναι μη διαβρωτική
– Δεν ξηραίνεται που βαζει στον CPU να ειναι κρυος δεν θα καταλαβει τιποτα πρεπει να εχει και ανεμηστηρακια οπος τα LAPTOP DESKTOP αλιος φοτια θα βγαζουνε καλοδεχουμενο αντι να κοιταξουνε μπαταριες και εξοικονομηση μπαταριας

Φωτης

εχει γινει μια κακη βιομηχανια πλεον αυτος ο τομεας των smartphone… καθε χρονο “καινε” την προηγουμενη γενια ενω σιγουρα θα μπορουσαν αυτα που λενε τωρα.. 10πυρινα κτλ κτλ να τα εχουν βγαλει εδω και 2 χρονια! Επισης οσο παιρναει ο καιρος και ανοιγει και η αγορα τους αντι να βλεπουμε ανταγωνισμο οποτε και μειωση τιμων, εχουμε ραγδαια αυξηση απο προπερσι!
Αν μας πουλουσαν τον μαπα 810 στα 700 σε κινητα που δεν ειναι και τα top-sellers, φανταστειτε τιμες σε εναν “επιτυχημενο SD” που ειναι 10πυρινος… τουλαχιστον 900 ευρω! και ετσι τα top-sellers galaxy, note, iphone θα πανε σε τιμες 1100 +

k.boug

Θεμα prestige και marketing ειναι πλεον..

chaos

Καποιοι κοροιδευαν την apple τωρα ας τρεξουν να εξοπλιστουν με πυρινικο αντιδραστηρα για
κλησεις μημηματα και σερφαρισμα.

Giorgos

Και για όλο αυτό το χάλι ευθύνεται το πιο κακογραμμένο, unoptimised λειτουργικό σύστημα που έχει δει η ανθρωπότητα και ονομάζεται Android. Σαν να μην έφτανε αυτό, το κανεις λογισμικό ανοιχτού κώδικα και ο καθένας το “μπασταρδεύει” με το bloatware του και γράφεις όλες τις εφαρμογές του σε Java που το κάνει ακόμα πιο βαρύ. Τόσα χρονια αντί να αγωνίζονται ποιος θα βάλει τους περισσότερους πυρήνες που κάνουν τις συσκευές πιο ζεστες από την επιφάνεια του ήλιου θα μπορούσαν να βγάλουν ποιοτικοτερους και λιγότερους πυρήνες με καλύτερη θερμική συμπεριφορά εφόσον το λειτουργικό σύστημα εκμεταλλεύεται σωστά τους πόρους της συσκευής.

Γιωργος Παππας

Οταν με το καλο φτασει τα 14 nm τα ξαναλεμε..

thanoik34

Αν φτιάχνανε ένα ποιο ελαφρύ λογισμικό σαν τα Widows η την Apple 🍎 δεν θα χρειαζότανε οχταπυρινους και δεκαπυρινους και δε ξέρω που μπορεί να φτάσει ακόμα…όσο ποιο ελαφρύ και καλογραμμένο είναι το λειτουργικό τόσο λιγοτεη ισχύ θέλει για διαχείριση

Nick

ΤΑ desktop ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 16 ΠΥΡΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ pc ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΩΓΟ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΙΝΗΤΑ…ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ANDROID ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ xda developers ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ Playstore ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ APP STORE KAI WIN STORE.

Δημήτρης

To μεγαλύτερο κακό που έχει κάνει η συγκεκριμένη βιομηχανία, είναι πως έχει απόπροσανατολίσει εντελώς το κοινό της, τους έχει μάθει να κρίνουν την απόδοση ενός chipset διαβάζοντας επιφανειακά κάποιους αριθμούς (14 nm,cores,χρονισμούς κλπ) και νομίζουν πως Μπορουν έτσι απλά να κρίνουν το κατά ποσο θα είναι αποδοτική η συσκευή τους η όχι. Η ηλεκτρονική δεν είναι λογιστική. Σου πετάνε 5 αριθμους στις παρουσιάσεις καθαρά για εντυπωσιασμό και τα στοιχεία που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο δε θα τα μάθετε ποτέ. Ένα παράδειγμα…. Ο φιλος ο Γιωργος θέλει κινητό με 14nm επεξεργαστή γιατί έτσι τον έμαθαν. Περίμενε τότε φιλε μου μέχρι το 2020 για να κρινεις και να πάρεις συσκευή γιατί στην παρούσα φάση Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ chipset που να κατασκευάζεται στα 14nm. Μόνο της intel που δεν είναι για smartphone προς το παρόν και δε θα βγάλει στο άμεσο μέλλον… Ξέρω… Κάποια εταιρία σε κορόιδεψε στην παρουσίαση της. Αν ημέρες όμως πως ένα μικρό μέρος του exynos(για να το εξηγήσω και απλοϊκά) είναι στα 14nm και όλο το υπόλοιπο στα 20 και τι αρνητικές συνέπειες έχει αυτό στην συνολικότερη απόδοση, μάλλον δε θα ακύρωνες έτσι εύκολα ένα σωρό chipset-διαμάντια που βγαίνουν(και όχι μόνο στα κινητά). Δυστυχώς έτσι σας έχουν μάθει γι… Συνέχεια »

Genesis

Η τεχνολογία προχωράει πάρα πολύ γρήγορο και λογικό μου φαίνεται να βγαίνουν τέτοιοι επεξεργαστές, βεβαία μπαίνουν πολύ γρήγορα από χρόνο σε χρόνο βλέπουμε επεξεργαστές να αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα στα κινητά. και αυτό δεν είναι καλό και ένα μεγάλο φταίξιμο σε αυτό έχει η google, έχει κάνει το λειτουργικό της έτσι ώστε πλέον να μπαίνουν τέτοιοι επεξεργαστές για να πηγαίνει νερό το κινητό…..δυστυχώς αυτό το κακογραμμένο λειτουργικό έχει φέρει την κατάσταση έτσι όπως είναι με τους επεξεργαστές….και είναι κακό γιατί άμα μια εταιρία δεν έχει τον κατάλληλο χρόνο για να το φτιάξει σωστά τον επεξεργαστή και βιάζεται να τον βγάλει για θέμα marketing και να προλάβει τον ανταγωνισμό και δεν κοιτάνε την ποιότητα, θα δούμε πολλά χειρότερα ακόμα.

p.s
στα pc είδη έχουμε επεξεργαστές με 12 και 16 πυρήνες

DIMIko

Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις επειδή
αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν φθηνότεροι κάποιοι παλιοί επεξεργαστές και όσοι διαθέτουν χαμηλότερο μπάτζετ θα μπορέσουν γενικά να απολαύσουν καλύτερη εμπειρία στα κινητά τους. Εύγε στις εταιρίες!

tech21man

Nick για φερε κανα παραδειγμα ρε φιλε? Γιατι με android δεν μπορω να κανω ουσιαστικα κατι παραγωγικο για τη δουλεια μου και πολλα απο τη διασκεδαση. Δεν λεω οτι ειναι σαβουρα η ο,τι χρειαζεται 24 πυρηνες για να ειναι αξιοπρεπες (καμια σχεση) αλλα ακομη και σε καλα κινητα εχω δει κατι σκαλωματακια που σου ρχεται να φτυσεις αυτον που το κανε με ζουμι κακτου του αμαζονιου πριν τον πεταξεις στο ερεβος. Ηχος: Χαλια. Ξεχαστε πρακτικα σωστες ηχογραφησεις real time χωρις latency για τους μουσικους. Με τα mips που σπρωχνει ενας snapdragon θα επρεπε να κανει παπαδες. Η samsung για να κυκλοφορησει το amplitube και μονο απο note 4 και πανω σχεδον ξηλωσε ο,τι stock σε audio. Δεν γινεται δουλεια ετσι. Μουσικοι (αλλα και μουσικη) off για τους σοβαρους στο android. Παιχνιδια,…Οποιος νομιζει οτι με τα 700 του galaxy θα παιξει καλυτερα απο xbox one/ps4 (μη πω οτι δεν εχω δει και τπτ της προκοπης που να περναει τα 360 κτλ και ακομη και οι κατασκευαστες λενε οτι δεν τα ξεπερασανε ακομη) γελιεται. Μα εχει νοημα να συγκρινεται με αυτα? Ναι γμΤΩ αφου με αυτα επιμενουν να τα συγκρινουν οι geek/nerds του “smart” phone κοσμου. Το οτι κατεκτησαν τον mobile κοσμο… Συνέχεια »

Sotiris

Tech21man, μας παρουσιάζεις όσα ΕΣΥ δεν κάνεις ως κάτι το φυσιολογικό. Ασχολίαστα.

Olethron

Εγώ, αλήθεια, δεν καταλαβαίνω το κράξιμο που τρώνε οι κατασκευάστριες εταιρίες επεξεργαστών. Η τεχνολογία προχωράει, οι πυρήνες θα πιάσουν να γίνεται περισσοτεροι και οι mobile GPUs δυνατότερες. Ναι, πλεον μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια στο Level των κονσολών της προηγούμενης γενιάς. Τα κινητά και τα ταμπλετ πλεον έχουν δυνατότερες GPU (PowerVR GT-7800 / GT-7900, Nvidia X1, Adreno 430, όλες οι GPU με πανω απο 300 GFLOPS, PS3 280…), με περισσότερα API, και δυνατότερους επεξεργαστές. Όμως οι παλιές κονσόλες είναι παλιές, με hardware 10 ετων περίπου, οποτε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το παραδέχεστε.

Επίσεις έχω το One M8, με τον “προβληματικό” (όπως λανθασμενα λένε μερικοί) Snapdragon 810. Τι οτι ο Snapdragon 818 ανακοινώθηκε, ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΕ και το τονίζω, όχι κυκλοφόρησε, δεν σημαίνει πως το 810 ακυρώθηκε, η όπως γράφουν απο πανω, “καίνε” τον επεξερηαστη. Ακόμα δουλεύει, ακόμα είναι τούμπανο.

Genesis, διαφωνώ. Το λειτουργκιο ναι μεν δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο τα αλλά, όμως σε αλλες, παλιότερες συσκευές, με διπύρηνους επεξεργαστές τρέχει νερό όπως λες, χωρίς κανένα απολύτως θέμα. Moto X παράδειγμα. Οι πυρήνες στο Android δεν παιζουν πολύ μεγάλο ρολο. Η RAM παιζει.

tech21man, ε μην πάρεις κινητό ρε φιλέ. Πάρε ενα laptop και κουβάλα το στην τσάντα.

forneverarrow

Για όσους υποστηρίζουν την “εξέλιξη” της βιομηχανίας, θα δώσω λίγη τροφή για σκέψη. Στην αγορά των PC (laptop, desktop) εχει ενα νόημα η εξέλιξη σε πυρήνες, ram κλπ, καθώς υπάρχει μια συνέχεια απο άποψη λογισμικού. Εμένα το VAIO που πήρα το 2010 με Core i3 και 4GB ram, τρέχει σήμερα Windows 8.1 καλύτερα απο οτι δούλευε με τα 7 που είχε όταν το πήρα! Το μονο που εκανα ειναι να αγοράσω μια μπαταρία πέρσι και να αγοράσω και τα Windows 8.1.

Τώρα, ενα smartphone με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προσδοκά 18 μηνες (updated) ζωής το πολυ, ενώ κοστίζει όσα έδωσα για τα VAIO πριν 5 χρόνια (800€)! Άρα, για ποια εξέλιξη να χαρώ; Είμαστε καλά;; Η οποία πρόοδος δυστυχώς στα smartphones θα εχει μόνιμα το φρένο της Google και της κάθε εξαρτημένης απο αυτήν (Samsung, LG, HTC), μέσω του Android. Ξεκάθαρα κερδοσκοπία. Γιαυτο high end μονο σε τιμή ευκαιρίας και χρήση μέχρι να βγάλει τα λεφτα του. Δεν ειναι ανάγκη να αλλάζουμε συσκευη κάθε 6 μηνες, όσο και αν αυτό θέλουν απο εμάς.

radiohead

Έχει πλάκα πάντως να βλέπεις τα δεκαπύρηνα τέρατα να κρασάρουν να λαγκάρουν και να ταπεινώνονται από ενα διπύρηνο του 1Ghz και των 512MB μνήμης. Απορώ τί άλλο χρειάζεται για να καταλάβετε ότι όλα ειναι θέμα λειτουργικού και ποιότητας εφαρμογών…… Τα υπόλοιπα ειναι απλά για να αδειάζουν το πορτοφόλι σας.

inblx

@forneverarrow.

Συγκρίνεις ενα laptop με ενα κινητό. Δεν χρειαζεται να σου εξηγήσω το λάθος σου.

Μετά, μου λες για την μικρή υποστήριξη που έχουν τα android, και μου την συγκρίνεις με την υποστήρηξη του λάπτοπ. Καταρχάς, ΑΝ βρεις το λάπτοπ που πήρες τοτε, λογικά θα το πουλάνε ακόμα με Windows 7. Άλλο αν τα πέρασες εσύ μετά τα 8.

Έχω ακόμα το μυθικό HTC HD2 και τρέχει νεράκι το 4.4.4 και πολύ σύντομα βλέπω να περναω και το lollipop. Το κινητό είναι πιο παλιό απο το λάπτοπ σου, και ηδη υπαρχουν ROMs με lollipop.
Με αυτή την λογική, όλα έχουν υποστήριξη…….

forneverarrow

@inblx: με τη διάφορα οτι το laptop εχει νόμιμη έκδοση 8.1 και δέχεται κανονικά updates, συν οτι το upgrade απο τα 7 γίνεται πανεύκολα. Εσύ θεωρείς υποστήριξη τα custom ROMs??

Και δεν συγκρίνω, απλά το ανέφερα για να πω οτι σε σχέση με την αγορά των smartphones, τα PC επωφελούνται περισσοτερο απο τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.