Snapdragon 875: Η TSMC ξεκίνησε την παραγωγή του επόμενου flagship επεξεργαστή

Snapdragon 875, Snapdragon 875: Η TSMC ξεκίνησε την παραγωγή του επόμενου flagship επεξεργαστή

Μπορεί η Qualcomm να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τον Snapdragon 865+, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολείται με τον επόμενο βασικό flagship επεξεργαστή της, που θα ονομάζεται Snapdragon 875.

Η πρώτη παρτίδα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο

Τον προηγούμενο μήνα, αναφέρθηκε ότι η δυνατότητα παραγωγής 5nm επεξεργαστών που έχει η βιομηχανία αυξήθηκε κατά 10% φτάνοντας πλέον τα 60.000 κομμάτια τον μήνα.

Επιπλέον, η Qualcomm έχει αναθέσει στην TSMC την παραγωγή 6.000 με 10.000 5nm τον μήνα. Κάτι που σημαίνει ότι το 10% με 17% της παραγωγής θα αφορά την αμερικάνικη εταιρεία επεξεργαστών.

Τα 5nm SoCs που παράγει η TSMC για λογαριασμό της Qualcomm είναι οι νέοι Snapdragon 875, οι οποίο θα είναι 5G. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η πρώτη έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή του flagship επεξεργαστή, ο οποίος βασίζεται σε διαδικασία 5nm και θα διαθέτει το 5G modem Snapdragon X60.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, η TSMC θα είναι σε θέση να παραδώσει τα πρώτα SoCs τον Σεπτέμβριο. Οπότε, αναμένεται η Qualcomm να διανείμει τους Snapdragon 875 στους κατασκευαστές smartphones κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, ή το αργότερο τον Νοέμβριο.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο που θα διαθέτει τον επεξεργαστή. Ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 και ενδεχομένως θα ανήκει σε κάποια κινέζικη κατασκευάστρια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».