Snapdragon 875: Θα έρθει με ανεβασμένη τιμή και υποστήριξη 100W γρήγορης φόρτισης

, Snapdragon 875: Θα έρθει με ανεβασμένη τιμή και υποστήριξη 100W γρήγορης φόρτισης

Κάθε χρόνο οι τιμές των ναυαρχίδων ανεβαίνουν, καθώς τα εξαρτήματα για την κατασκευή των smartphone γίνονται όλο και ακριβότερα. Φέτος οι τιμές ανέβηκαν κυρίως λόγω του 5G modem που έρχεται ενσωματωμένο στον Snapdragon 865, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από του χρόνου θα ανέβουν ακόμα περισσότερο οι τιμές.

Η Qualcomm αναμένεται να παρουσιάσει τον Snapdragon 875 τον Δεκέμβριο, με τις πρώτες συσκευές με τον εν λόγω επεξεργαστή να κυκλοφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ήδη γνωρίζουμε ότι έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, με την κατασκευαστική μέθοδο των 5nm από την TSMC και αναμένουμε να εξοπλιστεί με έναν Cortex-X1 και τρεις Cortex-A77 για πυρήνες ισχύος.

, Snapdragon 875: Θα έρθει με ανεβασμένη τιμή και υποστήριξη 100W γρήγορης φόρτισης

Σύμφωνα με το Digital Chat Station, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου SoC θα είναι η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως και 100W, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της φόρτισης, ειδικά στα κινητά με πάνω από 5.000mAh μπαταρία. Όμως, αυτό φαίνεται να ανεβάζει και αρκετά τα έξοδα παραγωγής, καθώς το πλήρες πακέτο του Snapdragon 875 θα κοστίζει 250 Δολάρια, με μόνο το chip να ανέρχεται στα 130 Δολάρια. Σε σύγκριση, ο Snapdragon 865 κοστίζει 150-160 Δολάρια το σετ και 80 Δολάρια μόνο το chip.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα δούμε τσιμπημένες τις τιμές των ναυαρχίδων του 2021, χωρίς βέβαια προς το παρόν να ξέρουμε πόσο θα ανέβουν. Μέχρι τότε, η εταιρεία ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Snapdragon 865+, ο οποίος θα είναι χρονισμένος στα 3.09GHz, σε αντίθεση με τον απλό 865 που είναι χρονισμένος στα 2.84GHz.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Κανονικά θα πρεπε ο κόσμος να αντιδράσει στο θέμα τιμών γιατί έχει καταντήσει ένα αίσχος που όποτε βγαίνει καινούργια τεχνολογία να είναι οι τιμές στον Θεό και στο να μην πέφτουν οι τιμές σε παλιότερες τεχνολογίες…
Δηλ αν βγει Snapdragon 990 θα μας πουλάνε τις συσκευές στα 2000$ ????

Last edited 3 years πριν by KnightRider
forneverarrow

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν πρέπει να απαιτούμε από τη Samsung να σταματήσει τους Exynos? Αν φτάσει σε σημείο να επικρατήσει μόνη της η Qualcomm θα θέλουμε χιλιάρικο για να αγοράσουμε τα απολιθώματα της σειράς 7xx που δήθεν είναι premium… Το LG Velvet κάνει κάτι stutters όπως έκανε το G3 πριν 7 χρόνια!

John

Μια χαρα ειναι η σειρα 7 , εχω το Redmi 9 pro με snapdragon 720 και ειναι αψογο. Η σαβουρα λογισμικο της LG θα φταιει.

Βασιλης

Δεν συμφωνω.Δεν ειναι σωστο στον ανταγωνισμο(Αμερικη-Κινα) ,να προσφερεις Snapdragon και σε καλυτερες τιμες κι Ευρωπη Exynos ακριβοτερα.Ή Exynos παντου,αν πιστευει σ αυτους η Samsung ή δωσε δυνατοτητα για επιλογη αγορας κι ας ειναι πιο ακριβο.

SUPS 👨‍⚖️

Το χουμε ξαναπει πολλες φορες αν γινοταν το αντιστροφο, να πωλουνται στις ΗΠΑ exynos και sd ΕΕ θα ειχε φαει τοσες αγωγες μαζεμενες στο αμερικα που θα πληρωνε εκατομμυρια για αποζημειωσεις περι υποδεέστερων προιοντων.

forneverarrow

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει βάσει benchmark ή καθημερινής χρήσης? Γιατί τόσο καιρό με τον Exynos στο S10 Plus δεν έχω καταφέρει να το ζορίσω ούτε στο ελάχιστο και πιστεψε με το προσπάθησα πολλές φορές. Ειναι όπως και στην περίπτωση του iPhone, marketing! Ναι, ο A13 είναι πολύ μπροστά στα benchmarks (όπως πάντα) αλλα στην πράξη ένα One Plus είναι πολύ ταχύτερο στη λειτουργία του. Θα είχα πρόβλημα αν ο Exynos μου έβγαζε μειωμένη απόδοση αλλα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Να σημειώσω ότι προέρχομαι από 4 χρόνια iPhone.

SUPS 👨‍⚖️

Ρωτα ΟΛΟΥΣ το κατοχους s10 ν σ πουν για την αθλια αυτονομια μπαταριας λογω exynos και μετα ξαναελα…Αν ειναι δυνατον δηλαδη, επειδη το s10 plus σου δεν κολλαει να ισχυριζομαστε οτι μονο στα benchmarks υπαρχει διαφορα στους επεξεργαστες…

Βασιλης

Ο snapdragon φιλε μου δουλευει ΓΕΝΙΚΩΣ πολυ καλυτερα.Κι οχι δεν ειναι μονο τα bench που λεει κι ο φιλος σωστα.Εγω εχω s9+ δουλευει με τον exynos,αλλα εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο και το ξαναλεω ,οχι δυο μετρα και δυο σταθμα,δωσε την επιλογη,οχι να με υποχρεωνεις επειδη ειμαι ευρωπαιος να παιρνω exynos.

mixtri

5G και φθηνό στην αρχή δύσκολο είναι.
Ωστόσο, εγώ πιστεύω ότι οι τιμές των ναυαρχίδων θα ανέβουν ακόμη και με 865.
Οι εταιρείες παραγωγής κινητών φταίνε. Όχι η Qualcomm.

SUPS 👨‍⚖️

Σωστα δεν κοιτανε να μειωσουν το κοστος παραγωγης και βαζουν περιττα πραγματα πχ 16GB!! RAM φακους 108! megapixels(που δεν λειτουργουν κ σωστα) καθως επισης αυξανουν το μεγεθος της οθονης με τη δικαιολογια ”Βαζουμε παραπανω μπαταρια ”.

George

Το θέμα είναι πολύ απλό, όπως και η λύση του: Όποιος δεν θέλει, η δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ανεβασμένο κόστος των κινητών με Snapdragon 875, τότε έχει δύο εναλλακτικές, εξίσου καλές και οι δύο: Η πρώτη εναλλακτική είναι η επιλογή ενός mid range Snapdragon επεξεργαστή. Τα παλιά χρόνια, η επιλογή ενός mid range επεξεργαστή ισοδυναμούσε με αργές ταχύτητες, “κολλήματα” (ίδιος σε συνδυασμό με μικρή Ram) περιορισμένες δυνατότητες κτλ. Σήμερα όμως υπάρχουν mid range επεξεργαστές ταχύτατοι, οικονομικοί στην κατανάλωση μπαταρίας, και ουσιαστικά δεν έχεις (σχεδόν) κανένα λόγο να στραφείς στον premium top επεξεργαστή. Το δικό μου κινητό για παράδειγμα, με Snapdragon 720G τα κάνει όλα ταχύτητα, χωρίς κανένα απολύτως θέμα. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Εναλλακτική επιλογή είναι οι οικονομικότερες ναυαρχίδες επεξεργαστών από την Mediatek, και άλλες, ίσως, εταιρείες. Ήδη ο Dimensity 1000 plus που κυκλοφορεί, είναι οικονομικός για τις εταιρείες στην αγορά του, πολύ καλός, ενώ υποστηρίζει dual SIM 5G δίκτυα. Δηλαδή δίκτυο 5G και στις δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα!! Ο καταναλωτής με τις επιλογές που κάνει διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κινηθεί η αγορά.

ilias

Με 5G, 100W και μάλλον 5nm, ειναι δύσκολο οχι μονο να πεσει η τιμη αλλα και να παραμένει ιδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.