Smartphones

Snapdragon 875G: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά, κυκλοφορεί το 2021

Η Qualcomm αναπτύσσει εκτός από τον διάδοχο του Snapdragon 865 που ακούει στο όνομα Snapdragon 865+ και ένα νέο SoC το οποίο θα ονομάζεται Snapdragon 875G. Πιο συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που διέρρευσε στο Weibo φαίνεται η κυκλοφορία του μεθεπόμενου chip το οποίο θα έρθει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επιπλέον, στο χρονοδιάγραμμα που εμφανίζει η φωτογραφία φαίνονται και άλλα SoC τα οποία αναμένεται να έρθουν στην αγορά το επόμενο διάστημα. Ένα από αυτά είναι ο Snapdragon 735G που θα χρησιμοποιεί την 5nm EUV διαδικασία της Samsung το οποίο θα κυκλοφορήσει το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το Snapdragon 875 καθώς και το X60 5G chip της Qualcomm αναμένεται να αναλάβει να αναπτύξει η TSMC με τις αποστολές να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το XDADevelopers υποστηρίζει ότι η Qualcomm θα χρησιμοποιήσει έναν άλλο συνδυασμό των Cortex πυρήνων. Ο Snapdragon 875 για παράδειγμα αναμένεται να ενσωματώνει Cortex X1 και Cortex A78 με τους X1 να προσφέρουν 30% περισσότερη απόδοση.

Ταυτόχρονα με όλες τις υπόλοιπες βελτιώσεις θα αυξηθεί και η τιμή του Snapdragon 875 η οποία θα φτάσει τα 220 με 260 δολάρια, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.