Δευτέρα
06/01/2014

Sony, Αληθεύουν οι φήμες για την κατασκευή Windows Phone

Σύμφωνα με πηγές από την βιομηχανία, οι φήμες που θέλουν την Sony να συνεργάζεται με την Microsoft για την κατασκευή Windows Phone smartphones φέτος επιβεβαιώνονται. Αν και η εταιρεία θα “ρίξει” σημαντικά χρηματικά ποσά για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) στο Android και στο Firefox OS, προσανατολίζεται και στην παρουσίαση Windows Phone handsets. Τα συγκεκριμένα smartphones θα κυκλοφορήσουν κυρίως στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.

Η Microsoft ευελπιστεί να αυξήσει το ποσοστό της, ειδικά στην χώρα της Sony που κυριαρχεί το iOS και το Android, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό των Windows Phone σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Sony θα συνεργαστεί με την Compal Communications για την κατασκευή τουλάχιστον ενός ή δύο μοντέλων Windows Phone.

Αρχικά, θα παραχθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες μονάδες από αυτά τα μοντέλα, ωστόσο αργότερα θα συζητηθεί η δυνατότητα κατασκευής δύο ή τριών handsets ακόμα.

Η Nokia αναμένεται να κατέχει ποσοστό 90% από τα 50 εκατομμύρια Windows Phone smartphones που αναμένεται να πουληθούν το 2014. Η Sony θα κατέχει μαζί με άλλους κατασκευαστές όπως η Huawei το υπόλοιπο 10%.

Xperia-Z-Ultra-WP-render

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Χρήστος λέει:

    Το concept πολύ όμορφο!

  2. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

    Πραγματικά,αλλά τα back,home,search που είναι? 😛

  3. Ο/Η Χρήστος Παπαβασιλείου λέει:

    Μάλλον θα είναι on screen και αυτό μ αρέσει πολύ. Αν μπουν και άλλοι κατασκευαστές στο παιχνίδι της Microsoft ωραία πράγματα θα έρθουν

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.