Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για αυτούς. Θα ήθελα να συγκεντρώσουμε σε αυτό εδώ το post όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Για να τσεκάρετε αν υπάρχει διαθέσιμη η αναβάθμιση για το κινητό σας κατεβάστε το λογισμικό PC Companion από εδώ (25.9MB) κάντε το εγκατάσταση στον υπολογιστή σας και συνδέστε σε αυτόν το κινητό σας.

Για να μάθετε πότε και αν θα αναβαθμιστεί το δικό σας smartphone ή tablet επισκεφτείτε τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog.

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2012 10:48

Σχόλια

  • Έχω το Xperia Neo V αγορασμένο από Vodafone και μόλις ξεκίνησε η αναβάθμιση σε ICS.

  • Παίδες επειδη απο οσο μου είπαν πρέπει να κάνω backup πριν κάνω update το Νeo V μου μηπως ξερει κανείς αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα ή τρόπος??Ή απλα να κρατήσω τα files στο pc?

  • Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η αναβάθμιση σε ελληνικό Xperia Ray.... Για να δούμε....

  • Ρε παιδιά, ξεκλείδωσα στο NeoV μου το bootloader βάσει οδηγιών της Sony Ericsson και πέρασα το KA15 version της ICS ROM της Sony. Χρειάζομαι είτε το original Gingbread ROM του NeoV ή κάποιον τρόπο να το γυρίσω στο επίσημο ROM της SONY για ICS. Έχει κανείς ιδέα;

  • εγω που πηρα το xperia ray απο το skroutz και ειναι γερμανικο μοντελο μαλλον απο την t-mobile (δεν ειναι branded) θα έχω προβλημα η όχι? γνωριζει κανεις?

  • Παναγιώτη κανε back up μέσω του Mybackup που θα βρεις στο play store. Μετα Οταν κάνεις την αναβάθμισή κατέβασε την πάλι κ πατά restore για να σου περάσει τα πάντα όπως ηταν

  • Xperia Neo V....updated!

    μεγάλη αλλαγή (προς το καλύτερο) στο τρόπο που καλείς.

    η κάμερα μου φαίνεται πιο γρήγορη

  • Neo V updated και απο μένα!!!Σκίζει παιδιά και δν κολλάει καθόλου!Όντως πολύ πιο εύχρηστη η κλήση τώρα.!

  • παιδιά, πριν προχωρήσω να βγάλω την sd? να μην χαθούν κάποια αρχεία και φωτο.

  • οι εφαρμογες του κινητου θα χαθουν??? εχω το ray και ακομα δεν βρηκε τιποτα για αναβαθμιση ! αμα εκανες κανεις ας μου πει

  • εμενα εχει si Που δεν το αναφερει στην ιστοσελιδα που εδειξε ο φιλος ποιο πανω ! θα αναβαθμιστει μεσα στον μαιο τοτε?

  • @Garo Mangoyan
    Σύνδεσε το κινητό σου στον υπολογιστή και μέσω του PCCompanion κάνε κανονικά την αναβάθμιση. Δεν νομίζω να χρειάζεται να κανείς καμμία ειδική διαδικασία... Για δοκίμασέ το και αν δεν γίνει, ξαναψαξε στο Διαδίκτυο.

    Τώρα στο θέμα μας. Παιδιά θα παρακαλούσα πολύ όσους αναβαθμισαν το κινητό τους να μας πουν πως ειναι η εμπειρία. Το κινητό αντέχει την αναβαθμιση; Τρέχει ομαλά; Αν έβγαλε προβλήματα ποιά είναι και τι βελτιώσεις έγιναν; Ευχαριστώ!

  • Oσον αφορα το neo v η αναβαθμιση το εχει βοηθησει αρκετα
    α) Η καμερα εχει βελτιωθει στον χειρισμο της και στην ταχυτητα της
    β) Η κληση αλλαξε κι αυτη προς το καλυτερο με ενα πιο φιλικο μενου
    γ) Μπορεις να δεις τις τελευταιες εφαρμογες που χρησιμοποιησες με το πατημα ενος κουμπιου
    δ) Η μεταβαση απο την μια οθονη στην αλλη εχει γινει πιο ομαλη

  • pano μόλις έκανα την αναβάθμιση. δε χρειάστηκα το back up τελικά υπάρχει επιλογή κατά την αναβάθμιση που σουλέει να διατηρήσεις τα δεδομένα κτλ. έχει αλλάξει σχεδόν όλο το κινητό. άλλη γραμματοσειρά,άλλη μπάρα ειδοποιήσεων,καλύτερο multitasking πολύ καλύτερο θα έλεγα,αλλά εικονίδια(τα προηγούμενα μου άρεσαν περισσότερο βέβαια αλλά σιγά),κατηγοριοποίηση των ρυθμίσεων κ γενικά Θεωρώμέχρι τώρα τουλάχιστον ότι το κινητό έχει αλλάξει προς το καλύτερο. το μόνο αρνητικό που είδα είναι ότι το σκρολαρισμα μεταξύ των κεντρικών σελίδων είναι πιο laggy. Κατα τα άλλα το σάντουιτς τρεχει απροβλημάτιστα στο κινητό :-) καλή αναβάθμιση παιδιά!!

  • Μπράβο στη Sony!! Μόλις αναβάθμισα κι εγώ το δικό μου Neo V.... Super φαίνεται... αρχίζει το ξεψάχνισμα!! :D

  • γινεται να βαλω το δικο μου θεμα?
    απο την αρχικη οθονη τι χανετε?
    εφαρμογες,εικονες επαφων,επαφες χανονται?
    αρχεια?
    το ui που αλλαξε?
    στο μενου των ρυθμισεων αλλαξε?
    στις φωτογραφιες :)?

  • Μολις εκανα την αναβαθμιση σε ics!εχω και εγω το sony Neo V!! το καλο ειναι οτι δεν χανεις κανενα αρχειο με την αναβαθμιση , οθτε επαφες ουτε εφαρμογες ουτε εικονες, super!!!!

  • Γιώργο ένα ένα! αχαχαχαχα με τη σειρά:
    -Έχει 7 θέματα εγκατεστημένα από την se τα οποία βασικά είναι τα ίδια σε άλλα χρώματα
    -Δε χάνεται κάτι την παραμετροποιείς όπως θες εσύ όπως και στο ginderbread
    -Εμένα δε μου χάθηκε τπτ (neo v) ούτε από εφαρμογές, ούτε απο εικόνες επαφών ούτε από επαφές
    -Το user interface έχει αλλάξει σημαντικά:άλλαξε η γραμματοσειρά, τα περισσότερα εικονίδια, η μπάρα ειδοποιήσεων, οι ρυθμίσεις (είναι ανά κατηγορίες πλέον κι όχι διάσπαρτες), το multitasking (σου εμφανίζει τις ανοιχτές εφαρμογές σε μεγάλα παράθυρα πλέον το ένα κάτω από το άλλο και με ένα απλό σκλοράρισμα αριστερά η δεξιά τις κλείνεις εύκολα κι απλά!)
    -Οι φωτογραφίες (συλλογή) δεν άλλαξαν καθόλου αλλά τις φορτώνει αισθητά πιο γρήγορα από πριν.
    Αυτά πάνω κάτω :-)

  • παιδες εγω ανακαλυψα απο ενα xperia blog εναν τροπο για να κανεις update to arc.. στην ουσια περνας την ρομ του arc s ειναι η official της sony.. τρεχω ics στο arc απο την παρασκευη και δν εχει κανενα απολυτος προβλημα! το κινητο ειναι σαν καινουργιο.. για τους βιαστικους (οπως εμενα) μπορειτε να δειτε τον οδηγο απο εδω https://www.xperiablog.net/2012/04/15/install-official-android-4-0-ics-update-to-your-xperia-arc-guide/ απλος και γρηγορος.. να σημειωθει οτι το arc μετα την αναβαθμιση αναγνωριζεται ως arc s :)

  • απιστευτη ξενερα , δεν μου δουλευει το Προγραμμα που ειχα εγκαταστησει για πλοηγο, το sygic!!!!neo v . εκπιζω αν το απεγκαταστησω και το ξαναβαλω να λειτουργει!!!!

  • εμενα μου βγαζει το μηνυμα
    Αυτην τη στιγμη υπαρχει υπερφορτωση στο διακομιστη της sony esicsson

  • εμενα μου βγαζει το μηνυμα
    Αυτην τη στιγμη υπαρχει υπερφορτωση στο διακομιστη της sony esicsson

    το βγαζει και σε αλλον;

  • Παιδια το Xperia Ray επιτελους αναβαθμιστηκε "ICS" (παρατηρηση: δεν ξερω εαν χρειαζεται να το αναφέρω αλλα το πηρα απο skroutz)

  • Σε neo v που εχω εκανα εγκατάσταση ολα καλα μεχρι στιγμής.ουτε εγω έχασα κατι απο την αναβάθμιση.στα + της .αναβάθμισης οταν επιλέγεις ενα κείμενο σου βγαζει επανω μια μικρη εργαλειοθήκη για αποκοπη αντιγραφή κτλ

  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΓ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Xperia neo V και εδώ! Απίστευτο πολύ καλό ομορφότερο και γενικάθα λεγα και εξυπνότερο.τρώει κάτι κοκληματαρες! Αλλα σιγά σιγά με τον.καιρό θα.σταματήσουν! ;) Όσον αναφορά.τώρα την φωτογραφία που μπορούσες να.πάρεις το στιγμιότυπο οθόνης τώρα μπορείτε να το κάνετε πατώντας το power button και το τοκουμπί που μειώνει την ενταση!

  • Μια ερωτηση... Μπορω να αλλαξω τα εικονιδια στην οθονη κλειδωματος??? Με βολευε πολυ το αθορυβο!

  • σε xperia ray μεχρι τιποτα!!οσοι κανατε την αναβαθμιση πειτε μας θετικα-αρνητικα...μπαταρια κλπ

  • XPERIA RAY, Το κινητο παει σφαιρα με τα ICS βλεπω αρκετα μεγαλη διαφορα φυσικα υπαρχουν καποια πραγματα που μου την δινουν αλλα εχει να κανει με την συνηθεια και να αναφερω κατι πολυ συμαντινο με τα ICS εφτιαξε η καμερα με ολο το θεμα της υπερσυμπιεσης πλεον τραβαει 1.8mb φωτο.

  • xperia neo v πολλα προγραμμα ανοιγουν και μαλλον λογο ασυμβατοτης δεν δουλευει η αφη λογικα θα φτιαχτουνε ασ ελπισουμε!

  • 1 μέρα συμβιωσης μετά με το επίσημο ICS ROM της Sony, μπορώ να πω οτι το μόνο ελαφρώς αρνητικό (σχετικό) είναι το λίιιγο χαμηλότερο framerate της videocam! Κατα τ'άλλα είναι πιο κομψό, δεν τρώει περισσότερη μπαταρία, απο τις 10:00 το πρωί μέχρι τώρα με wifi και 3G αναμμένο, 1 ώρα ομιλίας και καμία 40αριά SMS + 1 ώρα video + 1 ώρα radio, είμαι με 57% battery remaining!!!! Impressive!!!

    τι λέτε;

  • ρε παιδια μονο μεσω υπολογιστη μπορουμε να το κανουμε?σημερα παντως που κοιταξα μεσω κινητου στην ενημερωση λογισμικου δε μου εβρισκε τιποτα.

  • Σιγουρα γρηγοροτερο. Ωραια γραμματοσειρα. Ασχημοτερο στο μενου των ρυθμισεων. Τρωει απιστευτα κολληματα. Αργει παρα πολυ στο ανοιγμα της φωτογραφικης. Η ram λειτουργει στο φουλ ακομα και αμα κλεισεις οσες εφαρμογες μπορεις, δεν πεφτει κατω απο 60%. Ελπιζω η μπαταρια να κραταει περισσοτερο! Εχει γινει πιο smooth . Αυτα για μενα! Sony neo v

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.