Sony Xperia 1 II: Κυκλοφορεί στην Ιαπωνία στις 22 Μαΐου, Ευρώπη πότε;

, Sony Xperia 1 II: Κυκλοφορεί στην Ιαπωνία στις 22 Μαΐου, Ευρώπη πότε;

Με τα άσχημα αποτελέσματα του mobile τμήματος της Sony να συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν δυσάρεστα, η καθυστέρηση της ναυαρχίδας της εταιρείας για το 2020 δημιουργούσε αρκετά ερωτηματικά. Όπως φαίνεται, η αναμονή θα τελειώσει σύντομα.

Ο Ιαπωνικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας KDDI ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει η πώληση του Xperia 1 II στις 22 Μαίου, με τη τιμή της συσκευής να ανέρχεται στα περίπου 1.243 Ευρώ για τη βασική (και μοναδική) έκδοση με 8GB μνήμης RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η NTT docomo αναμένεται να ακολουθήσει λίγες μέρες αργότερα, λογικά στην ίδια τιμή.

Η Sony να έχει χτίσει hype για τις κάμερες τις ναυαρχίδας της, κυρίως με τη συνεργασία με τη Zeiss και την ενεργή εμπλοκή της ομάδας Alpha. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για παγκόσμια κυκλοφορία στα τέλη του Μαΐου, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον αδύνατο, απογοητεύοντας τους οπαδούς ή τους επίδοξους αγοραστές.

Ενδιαφέρει επίσης: Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, όπως είχαμε αναφέρει και στην ανακοίνωση για τις χαμηλές πωλήσεις, είναι η αδικαιολόγητη αργοπορία κυκλοφορίας των συσκευών της σειράς Xperia. Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του Xperia 1 II και η συσκευή δε θα βρεθεί για καιρό ακόμα στα ράφια των καταστημάτων, κάτι που δίνει πολύ χώρο στις υπόλοιπες εταιρείες να πουλήσουν τις δικές τους, διαθέσιμες προτάσεις.

Το Xperia 1 II θα έρθει με οθόνη τεχνολογίας OLED 6.5 ιντσών ανάλυσης 4K, τριπλό σύστημα κάμερας με υποστήριξη eye autofocus και AF έως 20 shots, επεξεργαστή Snapdragon 865 και 4.000mAh. Το 3.5mm jack των ακουστικών επιστρέφει, όπως επίσης και τα stereo front-facing ηχεία. Όμως, το ερώτημα είναι, πόσοι από εσάς θα δίνατε πάνω από 1.000 Ευρώ για ένα brand που, παρά την ποιότητα που προσφέρει, έχει χάσει εντελώς την αίγλη του;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Είναι σίγουρα μια επιλογή από την στιγμή που έχει οθόνη OLED χωρίς τρύπα, 3.5 jack και snap 865. Νομίζω πως σαφώς υπερτερεί σε σχέση με το S20 που φοράει τον προβληματικό Exynos. Θα σκεφτώ την αγορά του πολύ σοβαρά.

Jorge

Φαινεται τουμπανο, αξιζει μια ευκαιρία

djfapples

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο άμα δεν είχα πάρει το XPERIA 5 θα το χτύπαγα

Ιωάννα

Αν πέσει στα 700-800 ευρώ στο σκρουτζ είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Αλλά μιας και η Sony έχει χάσει πλέον τον σεβασμό στα κινητά, δεν νομίζω ότι θα το φέρουν αρκετά καταστήματα ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και να πέσει η τιμή. Τουλάχιστον όχι στο άμεσο μελλον. Αλλά αν πήγαινα στο 1000αρικο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Κάτοχος Sony Z5 premium εδώ και 4+ χρόνια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!

Διονύσης

Πλέον, το τηλ πάει μονόδρομος για κάποιον που θέλει πραγματικά μια ποιοτική συσκευή. Αν στην πράξη κάνει ότι υπόσχετε, μιλάω στο θέμα καμερών βασικά, προσωπικά θα το πάρω μέσο αναβάθμισης συμβολαίου. Η huawei δεν ξεμπλεκει με τον Αμερικανό, η Samy υστερεί σε επεξεργαστή αλλά και κάμερες, η xiaomi για μένα δεν αξίζει τόσο. Ήμουν κάτοχος του xz2 και πραγματικά έχω μετανιώσει που το έδωσα. Από άλλους παίκτες στην αγορά, μόνο η Nokia πλέον, αλλά και αυτή είναι 2 κλικ πίσω από τους ανταγωνιστές, λες που δε θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Ιωάννης jb

Το τηλέφωνο είναι το καλύτερο όπως σωστά αναφέρεις! Αποτελεί μονόδρομο και κατά την άποψή μου το μοναδικό που μπορεί να το πλησιάσει είναι το μοτορολα edge plus!
Όλα τα υπόλοιπα 0 μπροστά τους

Μικές

Δείχνει εξαιρετικό αν κ θα ήθελα να το δω από κοντά, πιο πολύ για να τσεκαρω την αναλογία οθόνης.

Τεχνοκράτης

Μπέεεζελς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.