Sony Xperia 1R: Το πρώτο smartphone με 5K οθόνη θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο;

Sony Xperia 1R, Sony Xperia 1R: Το πρώτο smartphone με 5K οθόνη θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο;

Το 2015 η Sony παρουσίασε στο κοινό το πρώτο της 4K smartphone, που ακούει στο όνομα Xperia Z5 Premium. Τον Φεβρουάριο, στην MWC 2019, η Sony παρουσίασε το Xperia 1, το πρώτο smartphone με 4K HDR OLED οθόνη και αναλογία 21:9. Τώρα νέα leaks δείχνουν ότι η εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο κινητό με 5K οθόνη.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα User Agent profile, δηλαδή από μερικά αρχεία XML τα οποία περιέχουν τεχνικές προδιαγραφές και έχουν εξαχθεί από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Το Sony smartphone φέρει τον αριθμό μοντέλου J8220 και έχει οθόνη με ανάλυση 5.040 x 2.160 pixels και αναλογία 21:9.

Sony Xperia 1R, Sony Xperia 1R: Το πρώτο smartphone με 5K οθόνη θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο;

Το leak θέλει το όνομα της συσκευής να είναι Sony Xperia 1R και η εταιρεία λέγεται ότι θα το διαφημίσει ως μία μικρότερη και αναβαθμισμένη έκδοση του Xperia 1. Τον τελευταίο καιρό ακούγαμε φήμες για τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του Xperia 2, οπότε υπάρχει η πιθανότητα αυτές να αφορούσαν το Xperia 1R.

Αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το Sony Xperia 1R θα έχει 6,1 ιντσών οθόνη με 899ppi πυκνότητα. Στο εσωτερικό του θα έχει τον Snapdragon 855, ωστόσο, μιας που προσφάτως ανακοινώθηκε ο SD 855+, ίσως η Sony επιλέξει να το εξοπλίσει με αυτόν.

Sony Xperia 1R, Sony Xperia 1R: Το πρώτο smartphone με 5K οθόνη θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο;

Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 6GB μνήμη RAM και το smartphone θα τροφοδοτείται από 3.200mAh μπαταρία. Τα προηγούμενα leaks θέλουν τη συσκευή να μην έχει κλασική θύρα ακουστικών, όπως και η βασική έκδοση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποιες άλλες πληροφορίες και η Sony δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση. Οι φήμες θέλουν, την εταιρεία να ανακοινώνει το Sony Xperia 1R στην IFA 2019, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Έχουν χαζεψει στην Sony.

Koukoz

5K οθόνη 6,1 ίντσες με μπαταρία 3200 mAh….. Είναι να απορείς με αυτούς τους Ιάπωνες.
Έλεος κλείστε το επιτέλους..
Πρώην κάτοχος Ζ1, Ζ1 compact, Z3+ (Z4) για αυτούς που θα βιαστούν να με κράξουν ότι και καλά δε ξέρω πόσο καλή διαχείριση κάνει η SONY.

Ιωάννης jb

Δεν έχεις πάρει και κακές συσκευές γιατί το λες αυτό??
Θέλεις να κλείσει??
Το z1 ήταν μπροστά από τον ανταγωνισμό με αδιαβροχοποιηση, όμορφο design κ υλικά κατασκευής που μετά από χρόνια άρχισαν να βάζουν όλοι…
Sd 800, πολύ καλή μπαταρία και τα πάντα όλα!!!
Υστερούσε μόνο στη σελφι και λιγάκι στην οθόνη σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε ούτε από τον ανταγωνισμό κάτι το εντυπωσιακό σε αυτούς τους τομείς!

Το z1 compact το έχει γνωστός μου και το έχει κόσμημα!!! Δεν σου το παραχωρεί… Ούτε για 3 κατοστάρικα!!!!
Έπειτα το z3 plus το πρώτο κινητό με φουλ αδιαβροχοποιηση και ανοιχτές όλες τις θύρες!!!
Με έναν επεξεργαστή που όπου μπήκε δημιούργησε θέματα εκτός από τα Sony!!!
Προφανώς δεν είσαι για Sony όταν δε μπορείς να κατανοήσεις τη εδρεύει ο Ιάπωνας!
Είσαι άσχετος!
Z1 compact λέει!!! δε ξέρεις τι έχεις στο παντελόνι σου!!!

Koukoz

Πρόσεξε με παρεξήγησες, είμαι λάτρης της μαμάς SONΥ, όμως εδώ και χρόνια το mobile τμήμα το έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού!!! Μα και οι ίδιοι το έχουν παραδεχτεί! Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σαν εταιρεία αν πει να ασχοληθεί … δε θα έχει ανταγωνισμό!!! Εκεί είναι που τραβάω τα μαλλιά μου.
Δε μπορείς να με αποκαλείς άσχετο όταν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές μου είναι SONY. Στα τηλέφωνα πραγματικά πλέον είναι ΠΙΣΩ. Δεν υπάρχει review που να μην το αναφέρει αυτό. Αλλά άσε τα reviews άμα πέσουν στα χέρια σου ίδιας χρονολογίας μοντέλα και τα συγκρίνεις δεν είναι εκεί που ήταν η SONY κάποτε, για παράδειγμα 2014 Ζ3 το καλύτερο android με διαφορά.
Ως προς την μπαταρία επέτρεψέ μου να ξέρω ως κάτοχος ότι μόνο (από αυτά που είχα εγώ) η σειρά Ζ1 ήταν καλή.
Το Ζ3+ φορούσε τον ελαττωματικό Sd810 που στην κυριολεξία έψηνε το τηλέφωνο και τραβούσε μπαταρία σαν δαιμονισμένος, όσο για το STAMINA ( ίσως το πιο γαμάτο feature που είχαν ποτέ) από την έκδοση 6.0 android ήταν για κλάματα.
Γενικά καλό είναι να μην έχουμε εμμονές με εταιρίες όσο και να τις αγαπούμε.

Ιωάννης jb

Δεν έχω εμμονές και σε κάποια πράγματα είσαι λάθος! Ζ3 καλύτερο του 14?? Ο χρόνος που είναι ο καλύτερος κριτής έδειξε ότι δεν ήταν παρά μόνο μια κακή συσκευή!!! Συσκευές όπως το nexus 6, το note 4, iPhone 6 που ακόμα και σήμερα το βγάζει κανένα public προσφορά στα 2 κατοστάρικα και γίνεται ο κακός χαμός!!! ακόμα και ο προκάτοχός του z2 ήταν καλύτερα!!! Το z2 είχε πολύ καλύτερη μπαταρία!!! Ακόμα και το mate 7 που έκανε ένα μπαμ και το ομολογώ πως μου άρεσε πολύ κυκλοφόρησε το 14 μη το ξεχνάμε!!! Για σκέψου καλύτερα… Αν σε ρωτούσε κάποιος να επιλέξεις 2 κινητά του 14 ποια θα επέλεγες?? Z3 δεν θα επέλεγε κανένας Εγώ πάντως σίγουρα θα έπαιρνα nexus 6 και galaxy note 4… Ακομα και στις 5.2 ίντσες πρώτα θα επέλεγα moto x 2nd gen και μετά z2… z3 δε θα επέλεγα!!! Τα λέω όλα αυτά για να σου δείξω ότι σκέφτεσαι λάθος! Η Sony ούτε τότε έβγαζε φοβερά smartphones! Ακόμα και τότε είχε κάνει μερικές κατά τη γνώμη μου λάθος κινήσεις!!! Έκανε μπαμ με το z, μετά η επόμενη συσκευή που άξιζε ήταν το z2 μετά το z3 compact αλλά και το z3 tablet, το z3 κ το… Συνέχεια »

KnightRider

Snapdragon 855 με 5K οθόνη και 3200mAh… ΟΚ… Τα παιξε η Sony…
Βγάλε κάνα Xperia Z6 ή κάνα μοντέλο της προκοπής με πολύ καλά χαρακτηριστικά μπας και δεις πρόοδο…
Συνέχεια βγάζει κάτι μοντέλα που είναι όλο μετριότητες με ότι να ναι ονομασίες και το κάθε μοντέλο να έχει συνεχώς κάποια μειονεκτήματα που δεν θα έπρεπε (ειδικά αυτό το πράγμα που σε κάποιες συσκευές τους να μην έχει ραδιόφωνο FM “”η Sony”” είναι ότι χειρότερο)…

Chris

Νέο Μοντέλο Από τον Φεβρουάριο που σε αφήνει να το αγοράσεις Ιούλιο(!) Και στο καπάκι νέο μοντέλο τον Σεπτέμβριο. Για δέσιμο…
Καλά ασχολιαστη η 5Κ οθόνη με 3200 μπαταρία… Λες και δε χοραγε μεγαλύτερη μπαταρία σε αυτό το μακρυναρι.

I am

Δεν θα μιλήσω για την μπαταρία σε συνδιασμο με την οθόνη ΑΛΛΆ ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ 5Κ ΣΕ 6 ΊΝΤΣΕΣ? Για να λες ότι είσαι προτοποριακη εταιρία ή για να δικαιολογεις την τιμή?

Ιωάννης jb

Μπήκαν πάλι όλοι οι κ καλά αντικειμενικοί να τη πουν στη Sony!
Στο λύκειο μαθηματικά μονάδα? ή 3-4?
Το xperia 1 με 6.5 ίντσες έχει 3300 μπαταρία και κρατάει όσο και οι άλλες ναυαρχίδες!
Αυτό με μικρότερη οθόνη 6.1 αλλά λίγο υψηλότερη ανάλυση και 3200 μπαταρία γιατί δλδ να μη κρατάει??
Είδαμε Sony να μπούμε να κραξουμε σαν γνήσιοι πίθηκοι ένα πράγμα!
Ένας να πει κάτι καλό που το έχει πάει σε άλλο επίπεδο το θέμα οθόνη!!!
Δε νομίζω να το ανακοινώσει το Σεπτέμβριο οι περισσότερες πληροφορίες λέγανε για σμαρτ με αναλογία οθόνης 16/9 ή 18/9

Vendetta

Ενώ εσύ είσαι φουλ αντικειμενικός με την Sony…μας έχεις κουράσει.

Ιωάννης jb

Βεντέτα γράφω απλά μαθηματικά παραπάνω, ούτε αυτό το καταλαβαίνεις!
Είναι κακή η εξέλιξη σε 5k αφού το κάνει η Sony. Ας μείνουμε σε fhd μια ζωή

Vendetta

Ιωάννης καυτηρίασα την αντικειμενικότητα που έθιξες. Ή μήπως δεν την έθιξες και βλέπω λέξεις-φαντάσματα? Έκθεση μονάδα? Iq μονάδα?

Ιωάννης jb

Βεντέτα είσαι χαζός ρε αγόρι μου ή το παριστάνεις?
Θυγω την αντικειμενικοτητα όλων κάνοντας παραπομπή σε απλές μαθηματικές πράξεις!
Εννοείται πως είμαι αντικειμενικός από τη στιγμή που σκέφτομαι λογικά, στηριζόμενος σε μαθηματικές αρχές, γνώσεις, αλλά και σε στοιχεία για παλαιότερες συσκευές με ανάλογα μεγέθη μπαταριών

Vendetta

Πρέπει να είσαι πολύ χαζός εάν πιστεύεις ότι είσαι αντικειμενικός στο κλάδο των κινητών. Αγόρι μ μάθε ότι το να χρησιμοποιείς μαθηματικα, γνώσεις και άλλα ιστορικά στοιχεία ώστε να μου βγάλεις τη Sony ως την καλύτερη εταιρία τότε είσαι για τα μπάζα. Ρώτα τριγύρω στο techblog…με θεωρείτε αντικειμενικό? Θα γελούν και οι servers…

Yperion

Προσπαθούν πολύ σκληρά να πάνε στο 0% των πωλήσεων, πρέπει να τους το αναγνωρίσω αυτό.

Ιωάννης jb

Προσπαθούν να πάνε στο 0% επειδή ακούγεται ότι θα βγαλουν 5k ενώ οι υπόλοιποι που είναι σε ανάλυση 2k και ακόμα ούτε λόγος για 4k προσπαθούν για να πάνε που? Στο μείον?
Θέλεις να μου πεις ότι δεν είσαι από αυτούς που έκραζαν τη Sony ότι έχει χαμηλή ανάλυση στα κινητά της μέχρι που έβγαλε z5 premium και σας το βούλωσε!
Δε χάνετε εσείς πάντα κάτι βρίσκετε να λέτε!
Με τόσο μίσος πως να κάνει πωλήσεις ακόμα και αυτοί που το σκέφτονται για Sony βλέπουν εσάς τους αδαείς και πηγαίνουν αλλού φοβούμενοι μήπως κάτι ξέρετε και τα λέτε

Vendetta

Ιωάννης άλλο να παρατηρείς και να αναγνωρίζεις την κακή πορεία της Sony και άλλο να θέλεις και να εύχεσαι να κλείσει.

George

Εντάξει το ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά τα κινητά της Sony .. Αλλά για πιο λόγο σε κάθε είδηση Sony να πέφτει κράξιμο ? Αν ήταν για άλλη εταιρία αυτή η είδηση θα λέγατε ουαου 5Κ τρομερό και τέτοια .. Επειδή θα βάλει μικρή μπαταρία? Το είδατε το κινητό?
Εμένα προσωπικά σαν σχεδίαση μου αρέσει το Xperia 1

Gerald

Όντως πολύ hate πέφτει για sony άμα έκαναν 5Κ στην samesung και στα κινέζικα θα λέγανε ουαου…

Κώστας Βλαχάκης

Έφαγα πολύ ξύλο προχθες, διάβασε σχόλια εδώ https://techblog.gr/techtv/sony-xperia-1-elliniko-hands-on-video-review-apo-to-techblog/

Και δεν είμαι ούτε lover, ούτε hater καμίας εταιρείας.

djfapples

SONY μόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.