Αναβάθμιση Sony Xperia Neo V, Προβλήματα, λύσεις και απαντήσεις

Αφορμή για αυτό εδώ το άρθρο είναι η πρόσφατη αναβάθμιση του Sony Ericsson Xperia Neo V στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Ice Cream Sandwich. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα το σχετικό άρθρο του Techblog έχει κατακλυστεί από σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την αναβάθμιση.

Αξίζει τελικά η αναβάθμιση; Βελτιώνει περισσότερα σε εμπειρία χρήσης και χαρακτηριστικά από όσα “αλλοιώνει”;

Φίλοι του Techblog που έχετε αναβαθμίσει το Xperia Neo V καταθέστε τις απόψεις σας και βοηθήστε τους υπόλοιπους κατόχους του 🙂

Επισκεφτείτε τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog και ενημερωθείτε για το αν και πότε θα αναβαθμιστεί και το δικό σας κινητό ή tablet.

Επεξεργάστηκε την 30 Απριλίου 2012 10:21

Σχόλια

  • Η αναβάθμιση προσφέρει περισσότερο αισθητικές αλλαγές για τον μέσο χρήστη και κάποιες παραπάνω για αυτούς που θέλουν να πειράξουν το λειτουργικό (χαρακτηριστικό είναι ότι γίνεται root και από τον καθένα, μέσα σε 5 λεπτά με ένα κλικ). Σίγουρα πάντως δε φέρνει καινοτόμα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί απαραίτητη.

    Από άποψη απόδοσης η ICS είναι λίγο πιο "βαριά" και όχι τόσο smooth όσο ήταν η GB. Αυτό διορθώνεται σε ένα βαθμό αν μετά την αναβάθμιση μέσω του PC Companion γίνει και ένα φορμάρισμα μέσω του SUS (πρώην Sony Ericsson Update Service).

    Επίσης, προσωπικά θεωρώ ότι η ICS έχει αυξήσει αρκετά και τη χρήση της μπαταρίας. Σημαντικό είναι και κάτι που αναφέρεται σε διάφορα forums, ότι κάποια navigators δεν λειτουργούν στην ICS.

    Η αλήθεια είναι ότι ελπίζω σε επόμενη αναβάθμιση της ICS να βελτιωθούν κάποια θεματάκια και να φτάσει την ομαλότητα και ταχύτητα της GB.

  • Εγώ να προσθέσω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει Επαναφορά διότι μετά την αναβάθμιση με όλη τη σαβούρα που πιθανών είχε το κινητό λαγκάρει πάρα πολύ.

    Μετά την επαναφορά όλα λειτουργούν άψογα.

    Όντως η αναβάθμιση είναι περισσότερο αισθητική (προς το καλύτερο), αλλά δε μπορώ να παραβλέψω ότι κάποιες εφαρμογές λειτουργούν καλύτερα (βλέπε IMdB) και επίσης κάποιες εφαρμογές απαιτούν ICS (βλέπε Chrome)

    Επίσης κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των φωτογραφιών, κάτι που προσωπικά δεν δοκίμασα ακόμα.

    Επίσης έχω την εντύπωση ότι η διαχείριση της μπαταρίας είναι καλύτερη, στο σύντομο διάστημα μετά την αναβάθμιση βγάζω περισσότερες ώρες με μία πλήρη φόρτιση, αλλά αυτό ίσως αλλάξει εαν ξαναφορτώσω το κινητό με apps.

    Θα ήθελα απο τον χρήστη Alexandros να μας οδηγήσει που να δουμε πληροφορίες για Root.

  • @Alexandros . Μηπως μπορεις να αναφερεις την διαδικασια με τα 5 λεπτα με ενα κλικ root που λες , γιατι εχω εκνευριστει που τπτ δεν περναει στην sd καρτα και που η μνημη τρεχει στο foul ολη την ωρα και οταν πας να κανεις κατι τρωει καποια κολληματα. Ενα Link θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω.

  • Root στην ICS.

    [ Requirements ]

    1. stock ICS firmware 4.1.A.0.562 for your device
    2. ADB drivers installed (if u are not sure, then install this: https://icxperia.com/doomlord/Flashtool-drivers.exe)

    [ Before you begin ]

    1. make sure u have installed adb drivers for ur device
    2. enable "USB DEBUGGING" - from (Menu\Settings\Developer Options\Development)
    3. enable "UNKNOWN SOURCES" - from (Menu\Settings\Security)
    4. [OPTIONAL] increase screen timeout to 10 minutes
    5. connect USB cable to PHONE and then connect to PC
    6. skip "PC Companion Software" prompt on device

    [ How to install? ]

    1. make sure that you are on stock ICS firmware 4.1.A.0.562
    2. download "https://bit.ly/ert_xperia_2011_ics_1" and save it on c:\
    3. extract ALL the files in the zip
    4. now just double click on "runme.bat"
    5. sit back read the on screen instructions
    6. the device will reboot a couple of times
    7. when the script finishes it will say "ALL DONE"
    8. enjoy!

    Πηγή: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601038

  • Ξέχασα να αναφέρω ότι η "Λειτουργία Σύνδεσης USB" του κινητού πρέπει να είναι MSC και όχι MTP. (Ρυθμίσεις > Xperia > Συνδεσιμότητα).

    Sorry!

  • Παιδια μια ερωτηση. Τα καναλια 12 και 13 τα πιανει τωρα με την ics;Ξερει καποιος να απαντησει. Ειναι ενα θεματακι που εχουν τα Sony.

  • Εγώ που έκανα την αναβάθμιση στην αρχή δεν πήγαινε πολύ καλά, αλλά μετά από μερικές ενημερώσεις εφαρμογών στο google play δεν λαγκαρε τόσο και γενικά ήταν σχεδόν όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις εφαρμογές και όχι σε bugs του android 4. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τρώει α αρκετή ραμ και μπαταρία σε σχέση με πριν.

  • κι εμένα παιδιά στην αρχή έτρωγε κάτι μικρά κολλήματα αλλά όπως είπε κ ο φίλος necross από πάνω μετά από κάποιες ενημερώσεις όλα είναι μια χαρά. Μετά από κάποιες μελλοντικές ίσως αναβαθμίσεις όλα θα λειτουργούν ρολόι πιστεύω. Η μπαταρία εμένα μου κρατάει περισσότερο

  • Το timescape κολλάει, δείχνει ή μηννύματα ή κλήσεις όχι και τα δύο.
    Το widjet των αγαπημένων επαφών έχει καταργηθεί.
    Ενώ έχω απενεργοποιήσει τις δονήσεις σε κάθε άγγιγμα, εκεί αυτό να μου σπάει τα νεύρα.
    Οι φωτογραφίες όντως και σε εμένα μου φαίνονται καλύτερες.

    Μετά από τηλεφωνική υποστήριξη με Sony, μου είπαν να κάνω rapair την εγκατάσταση για να διορθωθούν τα παραπάνω προβλήματα.

    Προσωπικά μου φαίνεται πιο γρήγορο, περισσότερες επιλογές, τρώει μπαταρία όντως.

  • Λοιπον εγω θεωρω οτι εγινε καλη δουλεια απο την σονυ.Δεν εντοπιζω ιδιαιτερα προβληματα περα απο το ηχειο που εχει δυναμωσει και αλλοιωνει λιγο τον ηχο,το wi-fi που κλεινει και την ραμ[για την οποια μας ειχε προιδοποιησει η εταιρια].ΒΕλτιωση στις εφαρμογες,στο interface,στις φωτογραφιες και επιτελους οι περισοτερες προ εγκατεστημενες εφαρμογες μπορουν να απενεργοποιηθουν.Για οσους δεν ειστε ικανοποιημενοι πατε για ροοτ,ξεκλειδωμα bootloader και υπαρχουν παρα πολλες προτασεις απο xda developers.Προσωπικα εκανα φλασ night elf kernel και ενα custom rom αλλα για την ωρα ξαναγυ4ισα στο ics της sony γιατι ειμαι ευχαριστημενος.

  • παιδια εγώ εχω arc s ολα πολύ καλα και μου φένετε και η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο.
    Αλλά έχω μία απορία?
    στην προηγούμενη αναβάθμιση σου είχε επιλογή απο το κουμπί της απενεργοποίησης να τραβήξεις το φόντο φωτογραφία όπως στα ipgon, ξέρει κανείς εαν κάπως γίνεται και εδώ!

  • αξίζει και με το παραπάνω.αλλά υπάρχουν κάποια hints...
    το καλύτερο όπως είπαν και άλλοι είναι πρώτα αναβάθμιση μέσω pc companion και μετά flashαρισμα μέσω του SEUS για να φύγει η σαβούρα. α,και ένα φορματ στην κάρτα κάνει επίσης καλό. το κινητό μετά από αυτά πάει σφαίρα κυριολεκτικά.οι αισθητικές αλλαγές είναι λίγες αλλά καλές, αλλά δυστυχώς λείπει εκείνο το καταπληκτικό widget της sony με τις επαφές

  • κι εμενα πολλες φορες αρχηκα εκανε πολυ lag αλλα τωρα ειναι οκ.
    και να κανετε format το κινητο, και καλα για να τρεξει πο γρηγορα, αν κανετε τα αρχεια backup παλι θα κολαει, πρεπει να τα ξανακατεβασεται απο το goοgle play, η να περιμενεται να κανουνε μερικες ενημεροσεις οι εφαρμογες.

  • @ Jim
    Παιδιά εγώ νομίζω πως η κάμερα χειροτέρεψε... δυο μέρες πριν την αναβάθμιση έβγαζα πολύ καλές φωτογραφίες....μετά το update δεν τις βγάζει τόσο καλά! :(
    Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γυρίσω στην προηγούμενη!Αλλιώς θα βάλω καμια costum rom! :)

    @ Alexandros
    Ωραίος... νόμιζα πως δεν έχει πλέον screenshot!

    @ Everyone
    Το τραγικό πάντως είναι που η SONY έχει κρατήσει το δικό της menu και όχι του ICS...ΤΡΑΓΙΚΟΟΟ! καθώς και τον τρόπο που ξεκλειδώνει!

  • Πέρα απο τις αισθητικές αλλαγες ο browser εχει γίνει πιο smooth και ισως πιο γρηγορος.Πριν laggare λιγο.

  • Λοιπον
    1) Σε οποιον παει χειροτερα απο την GB τοτε καλο θα ηταν να περασουν την ICS και μετα να πανε μεσω του PC Companion να κανουν διορθωση (δλδ αναβαθμιση και μολις πει οτι υπαρχει το τελευταιο FW τοτε λες επιδιορθωση), εγω απο GB σε ICS ειχε θεμα καθυστερουσε να ανοιξει πραγματα και αλλα παρομοια μολις εκανα backup οτι ειχα και μετα επιδιορθωση (δλδ περασμα ICS απο την αρχη με Formated κινητο) ολα τρεχουν ρολοι μπορω να πω καλυτερα απο οτι το GB.
    2) Οι φωτογραφιες ειναι καλυτερες σιγουρα και εννοειται οτι δεν χρησιμοποιουμε το Auto SCN αλλα Manual με εστιαση σε πολλα σημεια-εστιαση οπου θελουμε εμεις κτλ
    3) Στο σκοταδι αν εμφανιστει το φαινομενο Purple Fringe τοτε η λυση ειναι εστιαση στο απειρο γιατι ετσι το κινητο δεν κανει Auto Focus και ναι πλεον βγαζεις φωτογραφιες τελειες την νυχτα
    4) Το Sygic πρεπει να γινει αναβαθμιση στην τελευταια εκδοση για να δουλεψει σε ICS αλλιως το Navigon λειτουργει αψογα
    5) Μπαταρια νομιζω οτι τρωει λιγοτερο μιας και πλεον ->
    6) Οταν παμε στις εφαρμογες και μετα στο ΟΛΑ μπορουμε να απενεργοποιησουμε καποια πραγματα πχ 6 εφαρμογες Facebook και αλλα παρομοια
    7) Τελος Ρυθμισεις -> Επιλογες για προγραμματιστες κατω κατω βαζουμε στο παρασκηνιο να κραταει μεχρι 4 εφαρμογες...

    Με ολα αυτα πιστευω να σας επεισα οτι το ICS ειναι καλυτερο.

  • Το ICS είναι πολύ καλό στο neo v στα όλα του.

    Εχώ ενα προβλήμα και έχω ψάξει τα πάντα.
    Δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω cosmote στο internet με την δικια μου SIM ουτε σε GB ουτε σε ICS.
    Προφανώς έχω τις σώστες ρυθμίσεις.

    Δοκίμασα τα παρακάτω

    1) Να βάλω αλλη sim cosmote(παλαίου τύπου) και δούλεψε αμέσως.
    2) Να το πάω στην SE και να μου το φλασάρουν με το δικό τους εργαλείο και να το φλασάρο μονος μου.
    3) Να αντικαταστήσω την παλιά μου SIM με καινούρια.

    Τίποτα απο αυτα δεν βοήθησε και είμαι ένα βήμα μακριά να ζητήσω αντικατάσταση.
    Έχει καμια ιδέα κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;

  • Δεν είμαι και πολύ καιρό χρήστης android αλλά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα που ισχύει και για τα pc. Κάθε αναβάθμιση δημιουργει μόνο μπελάδες. Στο θέμα μας τώρα δεν έχω δει και καμία ουσιαστική διάφορα από την GB. Αντιθέτως βρίσκω πολύ πιο δύσχρηστη τη λειτουργία των κλήσεων από τις επαφες αφού απαιτεί περισσότερα κλικ, καθυστέρηση αρκετών δευτερολέπτων όταν επιλέγεις το εικονίδιο "κινητό" και επίσης στην καταγραφή video 720p και κατά την μετακίνηση της κάμερας αισθητό λαγκαρισμα λες και τραβάει καρέ καρέ το οποιο παραμένει και στην αναπαραγωγή.

  • και μετα απο πολυ λαγκ επαναφορα εργ. ρυθμ.... και παλι λαγκ...πηγα πισω gb και πραγματικα το κινητο πεταει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! περιμενω στο μελλον μηπως κανουν κατι και το κανουν ποιο ελαφρυ το ics

  • Παιδια, δεν επιτρεπεται η δημοσια ανταλλαγη email μεσα απο τα αρθρα του Techblog. Για τη δικη σας ασφαλεια ποτε μην ανταλλασετε δημοσια το email σας.

  • Γιώργη ευχαριστώ. Πάλι θα ξοδέψω διάβασμα και εργατοώρες για να έχω τα δεδομένα.... Χαχα Η τελευταία παρατήρηση μου σχετικά με το λαγκ στο video record είναι μόνο δική μου ιδέα ή το έχει διαπιστώσει κι άλλος. Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι και τόσο καλά την συμπεριφορά του με την GB. Ας μου απαντήσει κάποιος που έχει ακόμη την GB.

  • Γιώργο αν βγάλεις τον σταθεροποιητη τότε το βίντεο στην αναπαραγωγή τρέχει κομπλέ...σίγουρα θα σκάσει update γι'αυτό

  • Παιδιά εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί με όσους έχουν γράψει από πάνω αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις:

    1)Άμα επιλέξω στις "Ρυθμίσεις/Επιλογές για προγραμματιστές" Όριο διεργασ. παρασκηνίου, εώς και 4 (από το "τυπικό όριο") το κινητό θα τρέχει καλύτερα? Λογικά επειδή δεν θα είναι υπερφορτωμένο με εφαρμογές θα δουλεύει πιο ομαλά...Ή μήπως το κινητό θα ξανανοίγει τις εφαρμογές που θα έπρεπε να ήταν φορτωμένες στη RAM, συνεπώς να γίνεται πιο αργό αφού συνέχεια θα κάνει αυτό το πράγμα?

    2)Αξίζει να επιλέξω "Αναγκαστική απόδοση 2D", στις Επιλογές για προγραμματιστές?
    Δοκίμασα να κάνω κάποια 2D τεστ στο quadrant advanced με/χωρίς αυτή την επιλογή και τα αποτελέσματα με επιλεγμένη αυτή τη λειτουργία ήταν πολύ καλύτερα, με έως και διπλάσια απόδοση...τι λέτε, αξίζει ή θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα..?

  • παιδια,επειδη το περιμενω απο βοντα,να το αναβαθμισω μολις το παρω η να το αφησω ως εχει???προκειτε για την συζυγο,εγω εχω το desireS,και δεν καταλαβαινω για pc companion,seus...???...αν θελετε αναμενω προτασεις κι ευχαριστω εκ των προταιρων...

  • Παιδιά η SONY έχει κάνει πολύ καλή δουλεία. Το ICS έχει δώσει μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα και επίσης έχει Google Chrome που πραγματικά βοηθάει με το συνεχόμενο άνοιγμα των καρτελών.
    Η αναβάθμιση έγινε αρκετά γρήγορα (όχι όπως βέβαια το iPhone σε iOS 5) και χωρίς να χάσω κανένα αρχείο. Όταν είχα ακόμα GB είχα ένα πρόβλημα στην αλλαγή της κάρτας SD από 2GB σε 8GB αλλά τελικά ήταν τα Windows και τα errors τους. Τελικά έκανα την μεταφορά των αρχείων σε ένα Mac!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ICS!!!

  • Γεια σας παιδιά. Χρόνια πολλά, χριστός ανέστη. Λοιπόν, σήμερα το απόγευμα αναβάθμισα το δικό μου neo V. Οι εντυπώσεις μου από την αναβάθμιση; Μέτριες. Το κινητό κολλούσε συχνά μετά την αναβάθμιση, ενώ με ορισμένες επιλογές όπως η αφαίρεση της επιλογής για αθόρυβη λειτουργία μέσα στην lock screen μειώνεται η ευχρηστία και κατά συνέπεια η απόδοση του κινητού. Αναφορικά τώρα με προβλήματα που αντιμετώπισαν/αντιμετωπίζουν άλλοι κάτοχοι του κινητού μετά την αναβάθμιση, σας πληροφορώ ότι εγώ δεν βρέθηκα αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο. Συνοπτικά, θεωρώ ότι η αναβάθμιση της συσκευής σε Ice Cream Sandwich είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Sony Mobile, μα χρειάζεται σαφώς περαιτέρω βελτιώσεις, καθότι όπως έχει τώρα η κατάσταση το μόνο που συμβαίνει είναι να μειώνεται (ως ένα βαθμό) η εμπειρία χρήσης & ακολούθως η αξία ενός σπουδαίου Value For Money Smartphone.

  • Μια φίλη μου που έχει το Neo V και της ήρθε η ειδοποίηση για την αναβάθμιση,την κάναμε όπως έπρεπε και μετά που ξανανοίξαμε το κινητό δεν είχε αλλάξει τίποτα ούτε στην οθόνη,ούτε στο status bar....δεν είχε καμία αλλαγή.....τι πρέπει να κάνουμε???????

  • Παιδιά το έχω κάνει και εγώ αναβάθμιση αλλά όταν πατάω επαφές και κλήσεις κολλάει λίγο.τι να κάνω?Όλα τα άλλα μια χαρά μου είναι.μόνο αυτό το πρόβλημα έχω.

  • Κωστα μηπως θα μπορουσες να κανεις κανα βιντεακι-review για το παγωτο??

  • Λοιπόν παιδιά ακούστε τι πρέπει να κάνετε έτσι το κινητό να πάει ΣΦΑΙΡΑ.
    ΑΚΟΥΣΤΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ θα σας πώ όλα τα βήματα ένα ένα έτσι ώστε να καταλάβουν και οι αρχάριοι.

    1. (Optional) Αγοράστε μία microSD Card που να είναι γρήγορη υπάρχουν class 2, class 4, class 6 & class 10. Το νούμερο μαρτυράει τον αριθμό των ΜΒ ταχύτητας άρα όσο πιο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Το γράφει στο κουτί και συνήθως και πάνω στην κάρτα. Για περισσότερες πληροφορίες https://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

    2. Στο κινητό Καταβάστε το "SMS Backup Restore" της "Ritesh Sahu" για να κάνετε backup τα μηνύματά σας (άμα θέλετε βέβαια) Το πρόγραμμα θα σώσει ένα αρχείο στην κάρτα στον φάκελο "SMSBackupRestore" οδηγίες χρήσης: https://www.youtube.com/watch?v=avd1BSsv4qg

    3. Στο κινητό Κατεβάστε το "Astro File Manager" για να κάνετε backup εφαρμογές στις οποίες θέλετε να μεταφέρετε και progress π.χ. angry birds και κανα 2 ακόμα παιχνίδια που δεν θέλετε να ξαναρχίσετε πάλι από την αρχή μετά. Το πρόγραμμα θα κάνει αρχείο backup στην κάρτα στον φάκελο "backups" (Μην κάνετε backup όλων των εφαρμογών σας γιατί όταν τις κάνετε restore μετά θα μεταφερθούνε και διάφορες σαβούρες μαζί).

    4. Κάνετε μία λίστα στο χαρτί με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει για να τις ξαναεγκαταστήσετε στο μέλλον.

    5. Αντιγράψτε όλες τις Φωτογραφίες, βίντεο, εικόνες και άλλα γενικά αρχεία που δεν θέλετε να χάσετε στον σκληρό σας δίσκο.

    6. Κάνετε backup των επαφών σας με το SONY PC Companion ή πολύ πιο απλά μέσω της GOOGLE.

    7. Αντιγράψτε τον φάκελο SMSBackupRestore και τον φάκελο Backups από την κάρτα στον σκληρό σας δίσκο.

    8. Κάνετε UPDATE μέσα από το SONY PC Companion. (15 - 20 λεπτά αυτοματοποιημένη διεργασία)

    9. Στο PC κατεβάστε το SONY UPDATE SERVICE (το παλιό SEUS) https://www.sonymobile.com/global-en/tools/update-service/ και κάνετε flash δηλαδή ουσιαστικά Update. Το λέει και η ίδια η SONY: "Regardless if you have the latest software, it is a good routine to run Update Service to improve software stability" Αυτό θα σβήσει ότι έχετε στη συσκευή αλλά θα αφήσει την κάρτα ανέπαφη.

    10. Τώρα έχετε μία καθαρή συσκευή αλλά "βρόμικη" κάρτα. Κανετε λοιπόν format την κάρτα (Το ICS πλέον το format το λέει erase) Στο κινητό settings / storage / erase SD Card (κάτω κάτω).

    11. (OPTIONAL) Τώρα μπορείτε να κάνετε RΟΟΤ το κινητό σας για να απαλλαχτείτε από πολλές built in εφαρμογές της SONY όπως το UEFA και το WISEPLOT (αμα θελετε) κτλ. Μην σβήσετε ότι δεν ξέρετε τι είναι.

    11.α) Στο PC Κατεβάστε τα ADB drivers κάντε τα install https://icxperia.com/doomlord/Flashtool-drivers.exe (κάνετε tick το 2o κουτάκι που έχει το "neo" καθώς (optional) και τα 2 τελευταία "flashmode" και "fastboot". πατήστε INSTALL.

    11.β) Κατεβάστε το "DooMLoRD's Easy Rooting Toolkit [v4.0]" από την διεύθυνση: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1321582. (λίγο πάνω από τη μέση της σελίδας έχει τα download links. Διαλέξτε το 1ο που είναι το version 4.

    [ Before you begin ]

    1. make sure u have installed adb drivers for ur device
    2. enable «USB DEBUGGING» – from (Menu\Settings\Developer Options\Development)
    3. enable «UNKNOWN SOURCES» – from (Menu\Settings\Security)
    4. [OPTIONAL] increase screen timeout to 10 minutes (META THN ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΞΑΝΑΑΛΑΞΤΕ ΤΟ) settings / display / sleep
    5. connect USB cable to PHONE and then connect to PC
    6. skip «PC Companion Software» prompt on device

    [ How to install? ]

    1. make sure that you are on stock ICS firmware 4.1.A.0.562
    2. download «https://bit.ly/ert_xperia_2011_ics_1″ and save it on c:\
    3. extract ALL the files in the zip
    4. now just double click on «runme.bat»
    5. sit back read the on screen instructions
    6. the device will reboot a couple of times
    7. when the script finishes it will say «ALL DONE»
    8. enjoy!

    11.γ) Άμα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι Rooted κατεβάστε από το market την εφαρμογή "Root check" τρέξτε την και θα σας πεί.

    12. Άμα θέλετε να κάντε UNROOT πάτε στην σελίδα https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=18879974#post18879974 και κατεβάστε το attached file και η διαδικασία είναι παρόμια με το root. ( USB DEBUGGING κτλ)

    13. Αντιγράψτε τις φωτό, βίντεο κτλ πάλι στην κάρτα καθώς και επίσης τον φάκελο SMSBackupRestore και τον φάκελο Backups από τον σκληρό σας δίσκο στην κάρτα.

    14. Κατεβάστε πάλι το SMSBackup Restore και το Astro file manager και κάνετε restore των εφαρμογών σας και των μηνυμάτων σας.

    15. Επαφές από το SONY PC Companion ή την GOOGLE.

    16. Ανατρέξτε στην λίστα που γράψατε και επανεγκαταστήστε (με μέτρο) τις εφαρμογές που θέλετε.

    17. Μία φανταστική εφαρμογή είναι η App2SD όπου διαβάζει ποιες εφαρμογές μπορούν να μετακινηθούν από το κινητό στην κάρτα και το κάνει.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ (I am such a NERD!!!!! hahahahahaha)

  • μεγαλη λαλακια και ταλαιπωρια, εβγαζε μυνημα υπερφορτωσης διακομιστη, μονο το seus βρηκε και κατεβαζει το ics κανονικα.με εφαγε 2 ωρες.Θα του κανω και ενα ρουτ να πεταξω τις σαβουρες της σονυ το αθλιο facebook και το ελεεινο wisepilot .

  • ωραιο καθαρο και γρηγορο.πολυ ικανοποιημενος.Ημουν ετοιμος να παραγγειλω και μια samsung galaxy tab 2 στα 249$ αλλα θα περιμενω του γοογλη με τον τετραπυρηνο tegra 3.Μετα απο ενα εξαμηνο χρησης του νεο , θα περναγα στο γκαλαξι s 3 αλλα θα περιμενω το νεο νεξους πλεον.Καλυτερα αμεσες και γρηγορες αναβαθμισεις απ'ευθειας απο γουγλη.

  • Το φωτακι στο πλαι δεν αναβει οταν εχει αναπαντητη ξερει κανει γιατι?Ευχαριστω

  • Τάκη, πρόκειται για μία από τις αλλαγές που επέφερε το ICS στο κινητό. Μην φοβάσαι, δεν έπαθε κάτι το κινητό σου.

  • Παιδια τι εχει παθει ο server και δεν μπορω να κανω αναβαθμιση απ το πρωι......???

  • Παιδια καλησπερα. Μπορω να κανω επαναφορα στην 2.3 απο ICS; Υπαρχει καποιος τροπος; Γιατι δεν μπορω να βρω τιποτα στο ιντερνετ.

  • εμενα μου βγαζει την 4.0.2.Α.0.69???? τιποτα ακομα για ics... τι να κανω? please help..

  • Το Timescape πεισματικά, δείχνει μόνο μηνύματα ή τις κλήσεις.
    Έκανα πολλάκις επαναφορά, repair, από οτ PCC και το SUS, αλλά τίποτα.

    Περιμένω απάντηση από την Sony.

  • Εγω ρε παιδια ενω βλεπω οτι το κινητο μπορει να φυσάει, δεν φυσαει καθόλου ωρες ωρες... Ειχα GB και τωρα εχω ICS (το εχω βάλει μεσω SEUS). Με κανονικο format στο κινητο λοιπον. Παρολαυτα εχω ακομα θεματα. Πχ. το σοβαροτερο ειναι οτι με την GB εχανε το δικτυο συνεχως και χωρις κανενα λογο. Τωρα με την ICS συνεχίζει να το κανει αλλα πολυ λιγοτερο. δεν φταιει ο χωρος, το κανει και σε μερη που εχω full σημα και χωρις να μετακινησω το κιν απλα το χανει.
    Αλλα που εχει σαν bugs ειναι ότι

    2. Κλειδώνει οποτε θέλει και βγαζει το ξεκλειδωμα με μοτιβο που εχω θεσει, οποτε θελει. Δηλαδη, συνηθως αντι να δειχνει το ξεκλειδωμα με μοτιβο δειχνει το απλο ξεκλειδωμα.
    3. Εχω δει οτι καμια φορα μπορει να ανοιξω το Angry Birds (οποιοδηποτε Space, Rio ...) και μεσα στο παιχνιδι δεν παιζει η οθονη αφης καθολου. Μπορεις να πατησεις μονο τα κουμπια για να βγεις απο την εφαρμογη.(Home, back) Για να διορθωθει αυτο θελει restart το κινητο. Αλλιως οσες φορες να βγεις απο την εφαρμογη, ακομα και αν την εχεις τερματισει βιαια, καθε φορα επανεμφανιζεται το προβλημα.
    4. Στο Gravity Project επισης υπαρχει προβλημα με την αφη. Δεν λειτουργει ποτε απο την ωρα που αρχιζει το "τρεξιμο"¨του χαρακτηρα. Στο μενου του παιχνιδιου δεν υπαρχει προβλημα.
    5. Το Six Guns μου κανει το κινητο να κρασαρει ολοκληρο με αποτελεσμα να κανει μονο του reboot, οταν ο χαρακτηρας φτασει σε ενα σημειο μιας αποστολης με ζομπι σε κατακομβες.

    (για τα παραπανω θεματα ξερω οτι μπορει να μην ευθυνεται το ICS αλλα τα παιχνιδια. Ομως επειδη μπορει να ευθύνεται θεώρησα σκόπιμο να τα αναφερω.)

    6. Επισης το widget αγαπημένων επαφών το θέλουμε πίσω. Για να παρεις ένα τηλ και στην GB και στην ICS πρεπει να παιξεις ενα κομματι Ραχμανινοφ στην οθόνη του κινητου πρωτα.

    7. Το Screenshot καλα ηταν εκει που ήταν.

    8. Και αυτο πολυ σημαντικο. Το τηλεφωνο υποστηριζει 3G και εχει μπροστινη καμερα. Δεν το πιανω γιατι ακομα δεν υποστηριζει 3G κλήσεις... Ειναι δυνατον;

    Πανω κάτω αυτα. Ομως το πρωτο που ανεφερα ειναι απαραδεκτο να υφισταται. Πανω απο ολα καθε κινητο ακομα και smartphone ειναι PHONE(=τηλεφωνο :Ρ)! Δεν ειναι δυνατον να βγαζεις τελικες εκδόσεις λογισμικου που να εχουν περασει Beta Testing και να σου ξεφευγει σε δυο διαδοχικες μεγαλες ενημερωσεις το οτι πεφτει το δικτυο!

    Αν καποιος απο εσας παιδια εχει καμια συμβουλη για οσα ειπα παρακαλω ειμαι ολος αυτια!
    Ευχαριστω!

  • Over the air αναβάθμιση γίνεται;
    Χωρίς να κάνω format στην sd τι θα γίνει;

  • διαμαντη@. κανε ξανα την αναβαθμιση απο το pc companion βοηθαει. και εγω το εκανα και τωρα τρεχει ακριβως οπως ετρεχε πριν απλος αρχικα οταν εψαχνα να βρω launcher μου πετουσε η εφαρμογη αρικη οθονη δεν αποκρινεται.
    τα bugs που βγαινουνε σε games και εφαρμογες ειναι επιδι εχετε της εφαρμογες απο την παλια εκδοση android 2.3 αν κανετε καταργιση εγκαταστασης και την ξανακατεβασετε απο το google play θα δειτε οτι ειναι μια χαρα.
    επισης το προβλημα της μπαταριας δεν οφιλετε στο ics αλλα στον επεξεργαστη που λειτουργει περισωτερο τωρα (ειναι 42nm) οπωτε τρωει πολυ μπαταρια.

  • Δυστυχώς φιλε μου Μάρκο εχουν γίνει. Ειπα και πριν οτι εκανα clean format οταν εβαλα το ICS. οποτε ολες οι εφαρμογες ξανακατεβηκαν. Μεχρι και την SD μου την φορμαρα... Οποτε κατι άλλο παιζει. Και αυτο με την αρχικη οθόνη που δεν αποκρινεται και εμενα μου το εχει πεταξει αρκετες φορες αλλα δεν το ανεφερα πριν διοτι δεν εχω καταλαβει ποτε το κανει. Οπως και ναχει σε ευχαριστω!

  • παιδια 8α η8ελα ν αναφερω πως προσπα8ω εδω και ποση ωρα να κανω update και τπτ ....γραφει προετημασια τ υπλογιστη για ενημερωση λογισμικου και μετα βγαζει σφαλμα εγκαταστασης και λεει δν ειναι δυνατη η εγκατασταση η η εκκινηση των στοιχειων ενημερωσεις τ λογισμικου τ τηλεφωνου ....8 η8ελα οποιος μπροει ν βοη8ησει .....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.