Sony Xperia Pro 5G: Το επαγγελματικό smartphone που εξαφανίστηκε

Sony Xperia, Sony Xperia Pro 5G: Το επαγγελματικό smartphone που εξαφανίστηκε

Η Sony μας είχε υποσχεθεί το απόλυτο smartphone για τους επαγγελματίες δημιουργούς βίντεο, το Xperia Pro 5G, το οποίο όμως εξαφανίστηκε. Μετά από μία ανακοίνωση για την απόλυτη εμπειρία της εταιρείας, αλλά και ένα μικρό trailer της συσκευής, πλέον έχει ξεχαστεί και εξαφανιστεί εντελώς.

Για όσους δε θυμούνται, το Sony Xperia Pro 5G ήταν η απόλυτη πρόταση για τους επαγγελματίες δημιουργούς βίντεο, καθώς συνδυάζει την οθόνη με Creator Mode λειτουργία για πιστή αναπαράσταση χρωμάτων, αλλά και HDMI θύρα για να χρησιμοποιείται ως monitor στις κάμερες της εταιρείας και όχι μόνο.Επίσης, χρησιμοποιεί 5G mmWave για γρήγορη μετάδοση εικόνας. Όπως είπαμε, η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη (και τελευταία) φορά το Φεβρουάριο.

Sony Xperia, Sony Xperia Pro 5G: Το επαγγελματικό smartphone που εξαφανίστηκε

Τότε, η Sony μας είχε γνωστοποιήσει πως το Xperia Pro 5G κυκλοφορήσει μετά το Xperia 1 II, ενώ θα μας έδινε περισσότερες πληροφορίες μέσα στο 2020. Το flagship λοιπόν ήρθε τον Ιούλιο στη χώρα μας, ενώ λίγους μήνες αργότερα είδαμε και την κυκλοφορία του Xperia 5 II, του πρώτου smartphone της εταιρείας με οθόνη 120Hz.

Όμως, δεν υπάρχει καμία νέα ανακοίνωση σχετικά με το Xperia Pro 5G. Όχι μόνο δεν έχουμε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά τόσο η Sony όσο και τα μέσα παγκοσμίως φαίνεται να έχουν ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη της συσκευής. Το 2020 τελειώνει σε λίγες εβδομάδες, η Sony έκανε δηλώσεις χθες για κυκλοφορία συσκευής με Snapdragon 888, όμως το Xperia Pro φαίνεται πως έχει εξαφανιστεί εντελώς και ίσως δε το δούμε ποτέ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

κριμα πραγματικα για την παλαι ποτε κραταια δυναμη της αγορας…

Vladimiros

Moνo ο CEO το κρατησε κανεις αλλος..

Bogiatzis

Τα υπόλοιπα που ανακοινώθηκαν τα είδε κανείς άλλος εκτός από 100 χρήστες που κυκλοφορούν στο techblog?

Γιάννης

Όντως πολύ σωστά. Μόνο καποιοι γραφικοί ασχολούνται με μια πεθαμένη εταιρεία όπως η sony mobile.

Ιωάννης jb

Κρίμα..
Τα άλλα αν τα είδε κανείς..
Ωραία άρχισαν τα όργανα!
Άτομα με γνώσεις από τεχνολογία που θα της ζήλευε κ ο Bill Gates!!!
Επαγγελματικό κινητό διάνοιες! ένα πράγμα σαν τα μόνιτορ της Sony τα οποία κάνουν 5-6 χιλιάρικα κ δεν τα βρίσκει ο κάθε τυχαρπαστος! Τα φέρνουν συγκεκριμένα μαγαζιά όπως γινόταν μια ζωή κ όχι Ιταλοί κ Γερμανοί..
Προφανώς καθυστερεί γιατί δεν θα βγει με σκοπό να πουλήσει εκατομμύρια αλλά για να το προμηθευτούν ορισμένοι που ζητάνε αυτά τα πράγματα! Θα βγει χωρίς να έχει το παραμικρό ψεγάδι και όχι όπως κάνουν κάποιες άλλες κολοεταιριες με αναδιπλουμενα τηλ τα οποία βγαίνουν μετά αποσύρονται επειδή έχει πρόβλημα. Μετά από 2 μήνες βγαίνουν μετά πάλι πρόβλημα κ αποσύρονται ξανά για να κυκλοφορησουν τελικά κ τρίτη φορά χωρίς να έχει λυθεί 100% το πρόβλημα! ή το άλλο που βγάζουν τηλ που παίρνουν φωτιά..
Πάντα υπάρχει κ η περίπτωση να μην κυκλοφορήσει αλλά αυτό δεν νομίζω να συμβεί! Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά προϊόν της εταιρίας να έχει παρουσιαστεί κανονικά κ να μην κυκλοφόρησε!
Και στη τελική ακόμα κ να μη κυκλοφορήσει τους περισσότερους δλδ το 99% τους έχει υπερκαλυψει με το 1ii

Bogiatzis

Δεν υπάρχουν “τους περισσότερους τους έχει υπερκαλύψει” διότι δεν είναι περισσότεροι. Η εταιρία Sony έχει εξαφανιστεί από την αγορά όπως και το συγκεκριμένο κινητό. Κάνε υπομονη και θα δεις μείωση του προσωπικού και ίσως και κλεισιμο του τμήματος τα επόμενα έτη. Αναδιπλούμενο κινητό? Καινοτομία? Πειραματισμοί? Ούτε στα όνειρα της Sony. Εδώ δε πουλάει τα βασικά. Άσε τους άλλους να κάνουν λάθη.

djfapples

Πολλοί προέβλεψαν κλείσιμο της SONY MOBILE κ πήγαν κουβά

Bogiatzis

Αυτοί που το είχαν προβλέψει σου έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία και πήγαν κουβά;

Κώστας

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βγει iphones που δεν πιάνει καλά το σήμα, που λυγίζουν εύκολα, που μειώνουν την επεξεργαστικη ισχύ για να αυξήσουν την διάρκεια μπαταρίας, Samsung που κάνουν εκρήξεις, που μπαζουν υγρασία με βαρύ ui, με αναδιπλούμενα που τα αποσύρουν για να τα βελτιώσουν, huawei που δεν έχουν google play, Xiaomi με προβληματακια στο λογισμικο. Από την άλλη έχουμε τη Sony που βγάζει αψεγάδιαστα κινητά. Αν διάβαζε κανείς άσχετος τα λεγόμενα σου θα περιμενε ότι η Sony είναι η μεγαλύτερη εταιρία στα smartphones και μόνο στη ψηφοφορία του techblog κατάφερε να πιάσει πάνω από 1%. Ρε σεις. Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με εταιρίες όπως η nokia, blackberry, Sony, kodak κ.λπ.? Όπως όταν μια εταιρία αρχίζει να κατέχει την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς και χαρακτηρίζουμε ότι η αγορά αποκτά μονοπωλιακό χαρακτήρα, έτσι και όταν εταιρίες που κατέχουν κάτω του 5% θα πρέπει να τις χαρακτηρίζουμε ανύπαρκτες. Δεν ασχολούμαστε καν μαζί τους. Με θλίβει το γεγονός να βλέπω άρθρα που επιβεβαιώνουν την αφάνεια των εταιριών.

Ιωάννης jb

Ανάθεμα κ αν έχεις γράψει κάτι σωστό!
Με θλίβει η τόση ασχετοσύνη!

Κώστας

Πες μου να λάθη μου σχετικέ μου εσύ…

Ιωάννης jb

Το τελευταίο έτος οι μόνες που είναι πάνω από το 5% είναι Samsung με 30, Apple 25, huawei 10 κ xiaomi με 8%! Δλδ ο κόσμος λες ότι θα πρέπει να πάει σε μόνο 4 εταιρίες κ τις υπόλοιπες 500 να τις ξεχάσει!
Εταιρίες μικρές όπως Vivo, realme, cubot, hisense και πολλές ακόμα που βγάζουν αξιόλογα smartphones… αλλά κ μεγάλες όπως Sony, Motorola, LG, Google, θα πρέπει να μην έχουν μέλλον κ να τις παρατήσουμε!
Είναι παρανοϊκό αυτό που λες

Last edited 3 years πριν by Ιωάννης jb
Κώστας

Είδες το νούμερο (δέντρο) και έχασες το δάσος. Να βάλουμε το όριο στο 2%?
Νομίζω ότι έχεις κολλήσει στο παρελθόν!!! Ωραίες οι αναμνήσεις από τo κινητό nokia, motorola, htc που είχα αλλά μέχρι εκεί. Αν θες να πιστεύεις στην ανάσταση της Sony δικαίωμά σου.

Ιωάννης jb

Αντε να βάλουμε για όριο και το 2! Θα προστεθούν οι 3 παρακάτω: Oppo με 4, mobicel με 3 κ Motorola με 2%.. Μενουν πάλι έξω εταιρίες με κορυφαίες συσκευές όπως Sony, LG, Google, One Plus, Vivo, realme και πολλές άλλες! Αυτός που είναι όχι μόνο παρανοϊκός αλλά και κολλημένος με το παρελθόν είσαι εσύ! διότι πλέον υπάρχουν πολλές εκατοντάδες εταιρίες που παράγουν κινητά και όχι 10-15 όπως συνέβαινε πριν μερικά χρόνια! Το ότι μέχρι πριν λίγο καιρό 3 εταιρίες πλέον 2! εξαιτίας των τεραστίων ποσών που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν στη διαφιμηση και των πρακτικών τους κατάφεραν να πάρουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της αγοράς δε σημαίνει ότι είναι καλύτερες κ πρέπει να παίρνουμε μόνο από αυτές! Και κάτι τελευταίο που καλό είναι να καταλάβουν ορισμένα πειραγμένα μυαλά σαν κ το δικό σου είναι ότι η Sony πριν 10 χρόνια έβγαζε 20 συσκευές στο χρόνο ενώ η Apple έβγαζε 1! Η μία είχε 5% κ η άλλη 25%! Σήμερα η Sony αντί για 20 συσκευές βγάζει 5! Κ η μηλιά αντί για 1 βγάζει 5! Η Sony πλέον βγάζει 4 φορές λιγότερες συσκευές που είναι σχεδόν όλες ακριβές! πουλάει 10 φορες λιγότερο αλλά δεν ακολουθεί ούτε τις… Συνέχεια »

Κώστας

Οι εταιρίες που αναφέρεις είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ στον τομέα των smartphones. Δεν χρειάζεται να δεχόμαστε μεγάλο όγκο πληροφοριών μέσω άρθρων. Μας κουράζουν!!! Μπορείτε να μπείτε στο σάιτ τους οι 100 φανατικοί να ενημερωθείτε.
Όσο για τα πειραγμένα μυαλά που αναφερεις, άντε ράψε κανά φόρεμα για καμιά collection της Sony γιατί εκεί μπορεί να τα πάει καλύτερα.
Κουρασατε εσείς και όλες οι εταιρίες των οποίων τα προϊόντα τους έχουν φτάσει στην παρακμή.
Όταν θα κάνετε μάρκετινγκ και φτάσετε το 2% τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε ούτε την προσοχή μου δεν αξίζεις. Κάτοχος Samsung και Apple και άντε γεια!!!

Last edited 3 years πριν by Κώστας
Ιωάννης jb

Μεγαλος όγκος πληροφοριών..
Τα είπες όλα!
Συγχαρητήρια για τις πολύ έξυπνες επιλογές σου!

Κώστας

Όταν δίνεις αξία σε έναν ασήμαντο θα τη χρησιμοποιήσει για να νιώσει μοναδικός. Αυτό ψάχνετε. Τροφή για να αναδυθείτε από την αφάνεια. Σας τρέφουν τέτοια σχόλια μόνο και μόνο για να αρχίσετε να έχετε αλληλεπίδραση.
Τα συγχαρητήρια θα τα δεχόμουν από μετόχους των εταιριών που προανέφερες με ποσοστά άνω του 2%. Συγχαρητήρια δώσε στους ομοίους σου και στο συνάφι σου. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο.
Το νήμα τερματίζεται λόγω διαφοράς levels (και πολύ σημασία σου έδωσα).

Ιωάννης jb

Να αναδυθουμε από την αφάνεια?
Ποιος είναι ασήμαντος ρε τραγικέ?
Άρχισε η παράνοια..
Για ποια διαφορά στα levels μιλάς? πανασχετε.. Μια ζωή μπροστά είναι η Sony!

hariskar

Το 5 ii πάντως που έχω είναι καταπληκτικό κινητό! Επέστρεψα στη Sony μετά 2-3 χρόνια απουσίας (είχα S9, S10).

Vladimiros

Και για πες εχει καλυτερη καμερα εστω απο το S10? στα υπολοιπα δν το συζητω οθονη,λογισμικο,κατασκευη the winer is Sony

djfapples

Κινητό άνετης 3ετιας

Γιάννης

Είναι αυτό που λέμε από δήμαρχος (Samsung) κλητήρας (Sony).

djfapples

Βλάχοδήμαρχος τα SONY καλώς ή κακώς έχουν μια ποιότητα κ καινοτομία από την εποχή του XPERIA Z

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.