Sony Xperia XZ3: Ένα ακόμη smartphone με κάμερες κατώτερες του ανταγωνισμού

Η Sony προσφέρει κάμερες σε αρκετούς κατασκευαστές, και αποφεύγει να της χρησιμοποιήσει στις συσκευές της. Από ότι φαίνεται αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στη φωτογραφική απόδοση των συσκευών της.

Το Sony Xperia XZ3 απέτυχε να εντυπωσιάσει τους reviewers του DxOMark. Όχι μόνο δεν συγκέντρωσε υψηλό σκορ για να βρεθεί στα top της λίστας, αλλά ούτε κατάφερε να περάσει σε πόντους τον πρόγονο του Xperia XZ Premium, μια συσκευή που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017. Στην πραγματικότητα, αυτό το smartphone, που κοστίζει 800€, με το ζόρι πέρασε σε πόντους το Xperia XA2 Ultra, το οποίο είναι από τα πιο οικονομικά μοντέλα της Sony, και κοστίζει 550€ λιγότερο.

Σύμφωνα με το DxOMark, το Sony Xperia XZ3 έχει εκπληκτική έκθεση, και είναι ικανό να παράγει εικόνες με καλό texture, και ευχάριστα χρώματα. Οι φωτογραφίες του Sony Xperia XZ3 έχουν αρκετές λεπτομέρειες μόνο αν η λήψη τους γίνει με καλό φωτισμό, διότι όταν “σβήνουν τα φώτα” οι φωτογραφίες χειροτερεύουν.

Η αυτόματη εστίαση γίνεται αρκετά πιο αργή στο σκοτάδι, και παίρνει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μέχρι να ολοκληρωθεί. Σε χαμηλό φωτισμό, ο κορεσμός αυξάνεται αισθητά, οι λεπτομέρειες είναι αρκετά λιγότερες, και η ισορροπία λευκού γίνεται λιγότερο ακριβής.

Ωστόσο, δεν είναι όλα χάλια μόνο τη νύχτα, διότι το Sony Xperia XZ3 έχει και προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρες. Σε σχέση με άλλα flagship η δυναμική εμβέλεια είναι σχετικά μικρή, και στις γωνίες θα παρατηρήσουμε ένα softness και αυξημένο θόρυβο. Επιπλέον, η συσκευή δεν έχει built-in λειτουργία bokeh, και εξαιτίας όλων αυτών των αρνητικών το Sony Xperia XZ3 κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 76 πόντους.

Ας περάσουμε και στα θετικά, το Sony Xperia XZ3 πήρε ψηλότερη βαθμολογία στην ποιότητα βίντεο, με 85 συνολικούς πόντους. Η δυνατότητα electronic image stabilization κέρδισε στην συσκευή μερικούς πόντους, και η ποιότητα του βίντεο ήταν καλή. Ωστόσο, η δυναμική εμβέλεια δεν είναι τόσο καλή όσο θα περιμέναμε, και η αυτόματη εστίαση είναι κι εδώ αργή, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το συνολικό σκορ που συγκέντρωσε το Sony Xperia XZ3 είναι 79 πόντοι. Για λόγους σύγκρισης, το τριών χρονών παλιό flagship της εταιρείας, XZ Premium, είχε συγκεντρώσει 83 πόντους, ενώ το 500€ φθηνότερο smartphone, Sony XA2 Ultra συγκέντρωσε 75.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 22 Μαρτίου 2019 22:11

Σχόλια

  • Στην πράξη όμως άλλα βλέπουμε σε σύγκριση με άλλα κινητά του ανταγωνισμού , μήπως τελικά όποιος έχει περισσότερα λεφτά παίρνει και καλύτερες βαθμολογίες στο DXOMARK ?

    • Δηλαδή αν τα έσκαγε η Sony κι έπαιρνε την ανώτερη βαθμολογία ... θα ήσουν ευχαριστημένος ;

      • Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με τις μετρήσεις αυτές πάντα ξέρω ότι τα σκάνε , δεν είναι καθόλου τυχαίες κάποιες βαθμολογίες .. Και η sony να έπαιρνε την καλύτερη πάλι δεν θα το πίστευα , στην πράξη μόνο

    • Σε καμία εταιρία δεν μπορείς να εύχεσαι να κλείσει εργάζονται άνθρωποι εκεί, φαίνεται ότι έχεις κόμπλεξ με την sony και σε άλλα post και αν ανακάμψει με κάποιο τρόπο και κάνει κάτι τρομερό πάλι εσύ θα το κράξεις
      Εγώ αυτό που εύχομαι στην sony είναι να ξαναβρεί το δρόμο της και την μοναδικότητά της

    • Αυτό είναι λάθος
      1. Θα χάσει πολύς κόσμος δουλειά στης δύσκολες εποχές που έχουμε παγκόσμια
      2. Θα μειωθεί ανταγωνισμός και σαν συνέπεια θα ανέβουν τημες και άλλο

      • Θεωρεις κακως οτι η Sony ειναι ανταγωνιστικη ως προς τις αλλες εταιρειες ενω δεν ισχυει κατι τετοιο εδω και χρονια και αποτυπωνεται και στις πωλησεις που πλησιαζουν πλεον το 0%. Οσο για τις θεσεις εργασιας μπορουν οι εργαζομενοι να μετακινηθουν σε αλλα τμηματα της Sony οσο αφορα εντος Ιαπωνιας ενω στις αλλες χωρες μπορουν να εργαστουν σε αλλες επιτυχημενες εταιρειες οπως Samsung , Huawei , Xiaomi κτλ

  • Η Sony στα κινητα τα εχει παρατησει εδω και χρονια. Δεν εξηγουνται αλλιως οι τραγικες κινησεις που κανουν σε σχεδιασμο , καμερες , μπαταριες , τιμες κτλ. Ολοι το βλεπουν αυτο εκτος και φορανε παρωπιδες.

  • Από τότε που ξεκίνησε με τις σειρές XZ μόνο προς το χειρότερο πάει...

    • Ναι φιλε οντως ισχυει η σειρα z ηταν η απολυτα επιτυχημενη σειρα για την sony ειδικα το z3 και z3 combact ειχαν κανει τρελες πωλησεις τοτε και μετα με τα z5 αλλα οταν αλλαξε σε σειρα xz πηγε απατο κατι συγκεκριμενα μοντελα ηταν καλα αλλα και αυτα μεμονομενα κριμα για μια μεγαλη εταιρεια

  • Οι άδειες για συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά μέσα που εκδίδονται από τη βουλγαρική νομοθεσία είναι αξιόπιστες.

    • Η βαθμολογια του επρεπε να ειναι σιγουρα πανω απο 90. Αν δειτε το αντιστοιχο βιντεακι με το pixel 3 θα καταλαβετε...

  • .Βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί για την εταιρεία και συχνά την επαινούν, νομίζω ότι θα ξεκινήσω με μια μικρή επένδυση.

  • Ως πελάτης της "Alternativa Finance", μπορώ να πω ότι η εταιρεία παρέχει υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

  • .Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τη στάση της "Alternativa Finance".

  • μηπως ετυχε?....μηπως να ξανακανουν νεες μετρησεις με αλλες συσκευες?....μιλαμε για το τμημα mobileSONY.....

  • Οσο παει χειροτερευει το Dxomark,ειναι δυνατον το ΧΖ3 να εχει χειτοτερη καμερα απο το ΧΖ premium? που ειναι και παλιοτερο μοντελο..μαλλον η Sony δεν τους δινει και πολυ σημασια και γιαυτο εχει τοσο χαμηλα σκορ..ειναι και πιο κατω απο το iPhone 7,εδω γελαμε!

  • Αφού το είχε παραδεχθεί κ ο ceo τους ... τα τμήματα κινητής κ κάμερας ανταγωνίζονται μεταξύ τους κ δεν δίνει τεχνολογικά επιτεύγματα το ενα στο άλλο ... κατι που προσπαθούσε να αλλάξει. Αν συνεχιστεί αυτο ειναι απλά καταδικασμένη η εταιρία ...

  • Βεβαια θέλοντας να κραταω ισες απόστασεις, δεν γινεται παρα να μου φανει τουλάχιστον περίεργη η σταση στο dxo να βαθμολογησει την προηγούμενη ναυαρχίδα της sony την ιδια στιγμη που οταν βγαζει κινητο η xiaomi ας πουμε το mi 9, mi mix 2,3, η samsung τωρα το s10 κλπ, παλιοτερα το pixel, huawei p20 τα τεστάρει την ιδια μερα... και για εναν αξιοπερίεργο λογο ο,τι τηλέφωνο τεστάρει την ημέρα λανσαρισματος του δινει παντα βαθμό κορυφης...

    Noμιζω ξεκάθαρα χρηματιζεται για να δημιουργεί hype. To νεο nokia 9 ας πουμε γιατι δε το ακουμπάει?

    • Ακριβώς και ας μη το εμπιστευόμαστε όλοι τυφλά.
      Πιστεύω η βαθμολογία των Huawei στο βίντεο τα λέει όλα.με τα wannabe 960fps που 240 με φρένο!
      Αχ αυτή η Huawei έχει ταισει κόσμο και κοσμακι,από sites μέχρι YouTubers!
      Όχι ότι όμως δεν αναγνωρίζω ότι στην φωτογραφία με τον 40αρι μα και τους άλλους ...wide zoom δεν φτιάχνει κάτι άρτια ολοκληρωμένο.
      Πάντως ως χρήστης του xz1 αλλά που ξέρει να βγάζει φωτογραφίες και να κάνει edit τα πάω περίφημα.

      • Tα huawei ηδη απο το mate 10 και επειτα παρουσιάζουν το εξης παραδοξο. Στις φωτογραφίες χτυπανε πρωτιά μαζι με pixel ενω στα βίντεο ειναι απλα μετρια.

        Αυτο συμβαίνει διοτι η συνεργασία με την LEICA αφορα μοναχα τη φωτογραφία. Η LEICA δεν εμπλέκεται ουτε στη σελφι κάμερα ουτε στα βίντεο

  • Κώστα Β. Νομίζω ότι το τερματίσατε με τα τεστ στο σάιτ .... τα σχόλια άλλου ανύπαρκτα άλλου μπαίνουν από αλλά άρθρα , αλλά τα έχετε σβήσει εντελώς !!

  • 500 ευρώ φθηνότερο το xa2 ultra??
    Το ένα έχει αρχική τιμή 799 κ το άλλο 429!
    Μην ανησυχείτε, επειδή παίρνουν όλοι κάτι απίστευτες, φοβερές, πιθανότατα και εξωγήινες συσκευές τύπου mate 20, mi 8, note 9 κ iPhone.. Κάτι μπαχατελες τύπου xz3 θα πέσουν πολύ γρήγορα στα 3-4 κατοστάρικα για να τις πάρουν μόνο κάτι άσχετοι σαν κ εμάς..

    Δείτε λίγο, η κάμερα της συσκευής καταρρακωνετε εξαιτίας του zoom κ του boken.. Κυρίως λόγο boken
    Δλδ επειδή δεν θολώνει το background..
    Τρομερά δύσκολο πράγμα τι να πω λες και αν ήθελαν εκεί στην Sony οι τεχνικοί δεν θα μπορούσαν να το κάνουν..
    Καλά τώρα πάτε καλά?? Είναι δυνατόν να έχουν εδώ και 2 χρόνια super slow motion video και να μη μπορούν να θολωσουν το background??
    Τι να πω δλδ.. ένα πράγμα όπως λέγανε μερικοί ότι δε μπορεί να βάλει 2k ανάλυση στα τηλ που βγάζει και τον επόμενο χρόνο έβαλε 4k..
    Θα ήταν καλύτερα να έλεγε το άρθρο ότι έχει μείνει πίσω η Sony στη συγκεκριμένη τεχνολογία και όχι ότι έχει κάμερες κατώτερες του ανταγωνισμού..

  • Δεν ξερω αν τοσο χαλια η καμερα του xz3 που ακομα και το xaultra 2 που λεει ότι είναι ελαχιστα πιο κατω αλλά και καλη δεν την λες ( συγκριτικα τεστ στο youtube). Η σονυ χανει πολύ στην λεπτομερεια στις φωτος, υπαρχει αρκετο sharpness που είναι πολύ εντονο στις νυχτερινες ληψεις. Εχει καλο ois αλλα χανει στο φως ( λογο διαγραγματος καμερας μαλλον δεν είμαι ειδικος σε αυτό) με αποτέλεσμα πχ. όπως ειδα σε βιντεο επειδη χτυπουσε φως στην καμερα εβγαζε σκοτεινα ενώ το άλλο κινητο τραβουσε κανονικα και δεν επηρεαζοταν καθολου από το φως. Και από ότι προσεξα ακομα και στην ημερα αργει στην εστιαση. Αξια της μοιρας της είναι η σονυ που εχει τοσες καλες καμερες και τις πουλαει παντου να μην μπορει να τις υλοποιησει στα κινητα της.

  • Ένα smartphone είναι πολλά περισσότερα από μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή,,,, σχετικά με το θέμα μας, εμπειρικά το Ζ3+ έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες από το Ζ5 που ήταν το επόμενο , δεν μου κάνει εντύπωση το παρόν αποτέλεσμα,,, καθώς και τα μεγκαπιξελ των φακών δεν προσδιοριζουν απαραίτητα την ποιότητα των φωτογραφιών, όταν το Ζ1, διέθετε τα μέγιστα mp, έβγαζε της χειρότερες φωτογραφίες απ όλα τα άλλα κινητά που κυκλοφορουσαν μαζί του κι ας ήταν 21mp, όταν όμως τις περνούσες σε άλλη μονάδα προβολής είχαν την καλύτερη ανάλυση..... Επίσης το m5 αποτύπωνε πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμο από το Xz..

  • Παιδιά μην το ψάχνεται και πολύ.....
    Το πρόβλημα ξεκινάει λόγο εσωτερικού ανταγωνισμού μέσα στην ίδια την sony!!!!

    Ο Adam Marsh, ανώτερος διευθυντής της Sony για το παγκόσμιο μάρκετινγκ, εξήγησε το λόγο σε μια συνέντευξη στο Trusted Reviews. Το πρόβλημα είναι ο εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ του τμήματος Κινητών και του τμήματος αισθητήρων φωτογραφίας Alpha. «Παρόλο που είμαστε μία εταιρεία, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια, η Alpha δεν θέλει να δώσει στα Κινητά ορισμένα πράγματα, γιατί ξαφνικά έχετε το ίδιο (αποτέλεσμα) με μια φωτογραφική μηχανή 3,000 στερλίνων», δήλωσε ο Marsh. «Τώρα το εμπόδιο έχει φύγει λίγο. Λένε εντάξει, βλέπουμε ότι το να έχεις ένα smartphone και μια φωτογραφική μηχανή που σου δίνει την ίδια εμπειρία είναι καλό».

    απλα και ομορφα

    • O ιδιος κυριουλης να βγει ετσι απλα και όμορφα να μας εξηγήσει και γιατι έκλεισε το μαγαζακι του οταν θα βάλουν λουκέτο σαν εταιρία.... γιατί με αυτα και τα άλλα αυτη τη στιγμη η sony παράγει τις λιγότερες πωλήσεις smartphones στην ιστορία της

      Δε με νοιάζει αν εχουν διαφωνιες η αναδρομο έρμη στην Ιαπωνία, με νοιάζει που παράγουν τα χειρότερα κινητά απο Ολους!...

  • Θα δειτε το λεω απο τωρα μολις ανακοινωθει το P30..θα βγαλουν κατευθειαν σκορ στην τυχη αρκει να ειναι παραπανω απο τα αλλα..ενω το ΧΖ3 το βαλανε μετα απο 8 μηνες,επισης το ΧΖ3 δεν το συγκρινει με κανενα αλλο κινητο στο site τους στις ιδιες συνθηκες,εκει φαινεται πιο παει καλα και οχι...

    • Επειδή τα εχεις βαλει με την χουαβει εξηγησε μας τοτε πως γινεται να είναι πιο πανω ακομα και η xiaomi και η one plus ?? ASUS??? τοσα τρελα λεφτουν εχουν και αυτοι και πληρωνουν για να εχουν καλη βαθμολογια?? Ειπαμε να υποστηριζουμε μια εταιρεια αλλα αντικείμενα.

      • Φιλε τακη ναι υποστιριζω Sony,δεν λεω οτι το ΧΖ3 βγαζει καλυτερες φωτογραφιες απο Mate 20,S10 η απο το Xs Max, αλλα η βαθμολογια που βαλανε ειναι πολυ κατω ..και μολις βγηκε το S10 αν ειδες κατευθειαν το βαλανε σκορ,και ετσι θα γινει και με το P30
        οποιος θελει να βλεπει συγκριτικα με καμερες μπορει να βλεπει καποια βιντεο η απο το gsmarena που εκει μπορεις να συγκρινεις με αλλα κινητα..η ακομα καλυτερα να τα βλεπεις live το καλυτερο και οχι απο το ψεμα dxomark που εχουν καταντησει..
        Εχω δει πολλες φωτο απο το Iphone 7 επισης εχω δει και απο το ΧΖ3 που ειναι αρκετα καλυτερες και σε σκοταδι,αλλα 85 σκορ το μηλο 7 και το Sony 79...δεν μιλαω αλλο για το Dxomark

        • Εχω δει συγκριτικα βιντεο και εχω αναφερει και πιο πανω τα αδυναμα σημεια στην καμερα του xz3. Μπορει να νιώθεις αδικημένος με την βαθμολογια αλλα ετσι είναι απλα αποδεξου το. Οι καμερες πλεον δεν είναι βγαζω μια φωτο και ένα βιντεο και τελος, εχουν και άλλες λειτουργιες ( bokeh, slow motion , night shot, super slow motion) και αν πληρει και σε αυτά μιας και είναι ναυαρχιδα απλα χανει ποντους. Σαφως και το P30 (λογικά πάντα γιατί δεν το εχουμε δει ακομα) θα εχει την καλυτερη καμερα αφου εχει και ένα ονομα LEICA από πισω και την υποστηριζει πολύ σε αυτό το κομματι οποτε δεν είναι τυχαιο που θα βγει πρωτη. Και η σαμσουνγκ δεν είναι αδικα πρωτη μαζι με το Mate αφου ανταγωνίζονται στον ιδιο τομεα και προσπαθουν να φτιαξουν την καλυτερη καμερα.

  • Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια με το DXOMARK. Είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου τα reviews τους και δεν τους δίνω καμία σημασία. Υπάρχουν site και reviewers πολύ πιο ικανοί για να πάρεις ακριβή αποτελέσματα αρκεί να ξέρεις να ψάξεις...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.