Smartphones

Τα third-party app δεν θα επωφεληθούν από το Google Motion Sense

Η Google ενσωματώσε στα Pixel 4 και Pixel 4 XL το σύστημα Motion Sense, το οποίο επιτρέπει την εκτέλεση λειτουργιών με την χρήση κινήσεων του χεριού. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Google δεν θα κυκλοφορήσει ένα API το οποίο θα επιτρέψει στους developers να ενσωματώσουν τις λειτουργίες του Motion Sense στις δικές τους εφαρμογές. Αυτό ουσιαστικά περιορίζει την χρήση του συστήματος της Google, η οποία προς το παρόν το κρατάει για αποκλειστικά δική της χρήση στις εφαρμογές της.

Την πληροφορία αποκάλυψε το AndroidPolice, το οποίο ρώτησε έναν εκπρόσωπο της Google αν θα υπάρξει Motion Sense API το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι third-party developers. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού κολοσσού απάντησε “όχι τώρα, αλλά θα σας ενημερώσουμε αν αλλάξουν τα σχέδια”. Παρόλο που η Google δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει άμεσα ένα API ο εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί κάποια στιγμή στο μέλλον στους developers να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες του Motion Sense στις δικές τους εφαρμογές.

Για όσους δεν γνωρίζουν μέσω του Motion Sense, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την μουσική, να κάνουν σίγαση μία κλήση αλλά και να παίξουν ορισμένα demo παιχνιδιών όπως το Pokemon Wave Hello και Headed South. Στην πραγματικότητα, η Google έχει δώσει την δυνατότητα σε μερικούς developers να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Motion Sense αυτοί όμως είναι πραγματικά λίγοι.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.