Tablet και Smartphones 2011, Όλα τα νέα μοντέλα

Το πρωτο δίμηνο του 2011 είναι εντυπωσιακό. Μέσα από τις δύο εκθέσεις CES 2011 Λας Βέγκας, Αμερική και MWC 2011 Βαρκελώνη, Ευρώπη ανακοινώθηκαν τα μοντέλα Tablet και Smartphones που θα μας απασχολήσουν έντονα τους επόμενους μήνες. Πάμε να τα δούμε συγκεντρωμένα όλα μαζί και να μάθουμε τι παίζει το 2011.

Ποια μοντέλα σας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση;

Smartphones 2011
Motorola Atrix
Samsung Galaxy S II
HTC Evo 3D (update)
HTC Incredible S
HTC Desire S
HTC Wildfire S
HP Veer
HP Pre3
Sony Ericsson XPERIA Play
Sony Ericsson XPERIA Arc
Sony Ericsson XPERIA Neo
Sony Ericsson XPERIA Pro
LG Optimus 2X
LG Optimus Black
LG Optimus 3D

Tablet 2011
iPad 2 (update)
Motorola Xoom
Samsung Galaxy Tab 10.1 (update model)
Samsung Galaxy Tab 8.9 (update)
HTC Flyer
Dell Streak 7″
BlackBerry PlayBook
HP TouchPad
LG Optimus Pad
Toshiba Antares (update)
ASUS Eee Pad Transformer (update)

Λειτουργικά συστήματα, επεξεργαστές
– Μάθε για το λειτουργικό των tablet Android 3.0 Honeycomb (video).
– Μάθε για το λειτουργικό σύστημα των HP tablet webOS (video).
– Μάθε για τον διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2.

Φορητές κονσόλες
Nintendo 3DS
Sony NGP aka PSP2

Επεξεργάστηκε την 3 Απριλίου 2011 15:37

Σχόλια

  • Δεν είναι όλα αυτά τα μοντέλα του MWC...
    Απορώ γιατί όλοι προωθούν αυτά που θα κάνουν 800 και 1000ε
    Λες και μπορεί να τα πάρουν πολλοί...

    Στο MWC υπήρχαν και άλλα, όπως ZTE skate και ένα άλλο Tab που έβγαλε. Επίσης, ViewSonic και γενικά άλλες μάρκες που κυμαίνονται στα 200-300ε. Τιμές προσιτές και λογικές....
    Γιατί δεν τα έχεις στη λίστα;

    Τα 1000ε tablet τι να τα κάνουμε (βλέπε Galaxy Tab S).

  • Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτά. Υπολογίζεται ότι μόνο στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκαν κάπου στα 100 μοντέλα tablet από μεγάλους και μικρότερους κατασκευαστές.

    Εδώ όπως αναφέρω και στο άρθρο και πάντα κατά την δική μου εκτίμηση έχω συγκεντρώσει τα "μοντέλα Tablet και Smartphones που θα μας απασχολήσουν το 2011".

    Σε ότι αφορά μικρότερους κατασκευαστές έχουμε παρουσιάσει τα: Archos 70, το ZTE V9 αλλά και το Huawei S7. Ενώ έχουμε αναφερθεί και στα μοντέλα της ASUS αλλά και παλαιότερα σε αυτά της ViewSonic. Κατανοούμε την οικονομική στενότητα της περιόδου και είμαστε από τους πρώτους που αναδείξαμε τα Vodafone 845 και ZTE Blade.

  • H τιμή 800 - 1000 € νομίζω ότι υπερβολική για τα κινητά. Δεν πιστεύω ότι θα κοστίζουν τόσο. Απλά παρουσιάζονται σε αυτό το θέμα τα καλύτερα μοντέλα των πιο γνωστών και "δυνατών" εταιριών. Αυτά είναι που τραβάνε περισσότερο την προσοχή του κοινού στην έκθεση και από αυτά περιμένει κάποιος να δει δυνατά χαρακτηριστικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι άλλες εταιρίες δεν έχουν αξιόλογες και συνήθως πιο οικονικές προτάσεις. Σιγά σιγά όταν θα τελειώσει με το καλό και η έκθεση θα μάθουμε λεπτομέρειες και για τις εναλλακτικές προτάσεις.

  • orestis, Η Nokia δεν παρουσίασε κάποια συσκευή σε αυτή την έκθεση. Τις επόμενες εβδομάδες-μήνες, αναμένουμε ανακοινώσεις για smartphones με Windows Phone 7 και MeeGo.

  • petros, Ακριβή ημερομηνία δεν γνωρίζω. Μαθαίνω όμως από επίσημα χείλη ότι θα κυκλοφορίσει αρχές Μαρτίου δηλαδή πιστεύω ότι το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από σήμερα θα βρίσκεται κανονικά στα καταστήματα. Αν αλλάξει κάτι...
    Θα εκτιμούσα αν έγραφες με ελληνικούς χαρακτήρες.

  • Eμένα μου έκανε εντύπωση το LG OPTIMUS 3D ξέρεις πότε θα έρθει Ελλάδα και αν θα κάνετε κάποια παρουσίαση για το συγκεκριμένο μοντέλο?

  • Γιαννης Α., δεν γνωρίζω κάτι σήμερα για αυτή την κατηγορία.

    roxito, Σίγουρα θα το παρουσιάσουμε στο Techblog, το πότε όμως είναι μια καλή ερώτηση! Πρώτα θα κυκλοφορήσει το Optimus 2X αρχές Μαρτίου, μετά από περίπου ένα μήνα το Optimus Black... οπότε το 3D... προς καλοκαίρι? Πραγματικά δεν ξέρω.

  • Βλαχάκη, πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις το Nook Color της Barnes & Noble.
    Ε-Reader με Android το οποίο γίνεται rooted και μετατρέπεται σε Android Tablet.
    Ψάξε το https://www.barnesandnoble.com/nookcolor/index.asp

    Και ψάξε και στο youTube έχει πολύ υλικό.
    Δεν περίμενα από εσένα τέτοια παράλειψη... ;-)

  • GREG, Εκεί πάμε σε έγχρωμο eBook ;)
    Δυσδιάκριτες οι διαφορές, αλλά είναι eBook!
    Με root ανεβάζεις τη CPU και στα smartphones, δεν τα συγκρίνεις όμως μεταξύ τους έτσι.

    Το θέμα του άρθρου είναι τι σας αρέσει (αν σας αρέσει) κάποιο από τα μοντέλα που αναφέρω. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας.

  • George, Όσες εταιρείες μίλησαν - μίλησαν! Nokia, HTC, Sony Ericsson, Samsung, LG... ποιον άλλο περιμένουμε? Motorola ανακοινώνει μόνο Αμερική...
    BlackBerry? Έδειξε τίποτα? Δεν το έχω κοιτάξει ακόμα.
    Δεν περιμένουμε κάτι άλλο μέσα στην εβδομάδα

  • Από smartphones δεν με εντυπωσίασε κανένα, όσον αφορά τα tablets μού άρεσε το HTC Flyer και το HP TouchPad, όχι ότι τα άλλα δεν μου άρεσαν, αλλά αυτά τα 2 μου έκαναν κάτι.

    Και από τις κονσόλες ξεχωρίζω το PSP με (μεγάλη) διαφορά.

  • Για το καινούργιο DELL STREAK ή OPUS ONE όπως φημολογείται υπάρχει κανένα νεότερο εκτός από αυτά που ήδη αναφέρονται στο διαδίκτυο?

  • Πόσο θα θελα το desire S με amoled και 400-450 ευρώ!! To wp7 έχει παίξει σε καμία καινούρια συσκευή ή πρέπει να κάνει η nokia την πρώτη κίνηση και μετά βλέπουμε?

  • @Γιαννης Από που το πήρες????
    Ψαχνω να το βρω για να το αγοράσω.
    Βασικά ειμαι αναμεσα σ αυτο και το Huawei.

  • ατσα η lg εκεί που είχε μείνει πολύ πίσω στο τομέα των smartphones τώρα έχει βγάλει φοβερά κινητά. Θέλω να πω ένα μου παράπονο ωστόσο: Γιατί lg,samsung (smartphones) και i-phone σώνει και καλά πρέπει να μοιάζουν τόσο πολύ σχεδιαστικά? Ευτυχώς που έχουν την επωνυμία πάνω απο την οθόνη αλλιώς δε θα τα ξεχώριζα. Μπράβο σε σονι εριξον και νοκια που τα κινητά τους τουλάχιστον ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό! (κατά πολύ..)

  • Ισως επειδη δεν εχει καν βγει κατι επισημο γυρω απο αυτο. Ουτε καν specs. Γιαυτο μαλλον δεν ειναι στη λιστα

  • από τα ταμπλετ θεωρώ πως το optimus pad της LG είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λόγω του 3d hardware. Γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει; και το κυριότερο: πόσο θα κάνει;;;;;

  • Από αυτά έχω δοκιμάσει μόνο το Optimus 2X και μάλιστα μια πρώιμη έκδοση. Αν δεν τα δω και τα τρία δεν μπορώ να σου απαντήσω. Από το Optimus 2X που είδα και στην τιμή των 450-499 ευρώ που θα κυκλοφορήσει και μάλιστα άμεσα (αρχές Μαρτίου) μένω ευχαριστημένος.

  • nikolasn80, σε ότι αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του HTC Flyer στη χώρα μας, εκτιμώ από καλοκαίρι μεριά.

  • Aπό το amazon.de

    HTC Incredible S : EUR 519,00

    HTC Desire S : EUR 499,00

    HTC Wildfire S : EUR 299,00

    HTC Flyer Tablet : EUR 669,00

    Sony Ericsson Xperia Play : EUR 649,00

    Sony Ericsson Xperia Neo : EUR 479,00

    Επίσης να προσθέσω και κάτι ακόμα, το Samsung Galaxy S II θα διαθέτη MHL (Mobile Highdefinition Link) USB θυρίδα η οποια σε συνδυασμό με το κατάλληλο καλώδιο (Micro Usb --> HDMI) θα σας δίνη την δυνατότητα να συνδέεται το Smartphone σας με συσκευές που διαθέτουν HDMI εισόδους.

    • VGA ω ναι! Το άλλαξα, είχε ξεχαστεί από τις πρώτες πληροφορίες την Κυριακή την ώρα που ανακοινώθηκε.

  • Εμένα τα μονα που μου έχουν γυαλισει είναι το Motorola atrix και το 3D LG.. Για να δούμε πότε θα κυκλοφορησουν κ σε τι τιμή..

  • Επισης zte light με dual core 1,2ghz 10,1 multitouch και hοneycomb, που αν τιμολογηθει σωστα εκανε σκονη τα υπολοιπα!

  • Εμενα με εκαναν εντιπωση 2 μαρκες: H MOTOROLA KAI H LG.
    smrtphones. ATRIX & OPTIMUS 3D. Tablet: XOOM & OPTIMUS TAB.

    Κωστα μια ερωτηση το LG OPTIMUS 3D μηπως ειναι DUALCORE?

    • Έχεις δίκιο το διορθώνω και στο σχετικό άρθρο. Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες όταν ανακοινώθηκαν τα κινητά. Να φανταστείς ότι στο link που δίνεις από το gsmarena εκεί είχα δει πριν μερικές μέρες ότι δεν είναι dualcore :) Σε κάθε περίπτωση "διορθώσεις" ή παρατηρήσεις μπορείς να μας κάνεις και στέλνοντας email στη σχετική φόρμα επικοινωνίας https://techblog.gr/contact

  • Γι αυτο κι εγω εβαλα το μηπως το LG OPTIMUS 3D..... γιατι ειχα μπερδευτει σε καποια βιντεο στο
    Συσωλην το παρουσιαζαν ως dual core... Α!! εχει κατι ωραιες διαφημησει η lg για το 3D. μια ειναι με τον πολητη αυτοκινητων και μια με τον ανδρα που τον καλει η σηζυγος...

  • ρώτησα στην cosmote για τα optimus και μου είπαν ότι το 2χ θα έρθει κατά μάιο μεριά! Φανταστείτε δηλαδή πότε θα έρθει το 3D αν ισχύει αυτό! Έλεος εδηλαδή να περιμένουμε άλλους 3 μήνες!;;

  • ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ;;;SAMSUNG GALAXY SII-SONYERICSSON XPERIA ARC ΚΑΘΩΣ K TO SONYERICSSON XPERIA PLAY;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.