Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Η Apple ξεμένει από επιλογές σύμφωνα με το αναλυτή Timothy Arcuri ο οποίος υποστηρίζει σε αναφορά του ότι δεν θα καταφέρει να κυκλοφορήσει iPhone με 5G δίκτυο μέχρι το 2021.

Η Apple δεν έχει βρει προς το παρόν κάποιον προμηθευτή μιας και οι πέντε κατασκευαστές 5G modems φαίνεται ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός στηρίζει κυρίως την άποψη του ο Arcuri.

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Μέχρι τώρα ο κολοσσός της Αμερικής προμηθευόταν modem από την Intel, τα οποία χρησιμοποιούσε σε όλα τα smartphone εκτός από τα νεότερα iPhone XS και XR. Η Intel όμως έχει μείνει αρκετά πίσω σε ότι αφορά το 5G δίκτυο με αποτέλεσμα να μένει εκτός ανταγωνισμού μέχρι το 2020 που θα κυκλοφορήσει το πρώτο της modem.

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Υποψήφιος supplier της Apple είναι και η Qualcomm. Οι δύο εταιρείες όμως βρίσκονται στα “μαχαίρια” αφού μάχεται νομικά η μία την άλλη το τελευταίο διάστημα, αφού η Apple παραβίασε πνευματικά δικαιώματα της Qualcomm. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Qualcomm θα αρνηθεί να πουλήσει 5G modem στην Apple λίγες όμως είναι οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι αρνήθηκε να εφοδιάσει την Apple με modem για τα iPhone XS και XR του 2018.

 

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Η Apple προμηθεύεται OLED display από την Samsung γεγονός που την καθιστά ιδανική εταιρεία για την παροχή 5G modem. Κάπου εδώ όμως τα καλά νέα για τους οπαδούς του “Μήλου” σταματάνε αφού η Samsung χρειάζεται κάθε 5G modem που θα παράγει ώστε να εφοδιάσει τα δικά της smartphone που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος, όπως η 5G έκδοση του S10 καθώς και μία αναμενόμενη 5G έκδοση της σειράς Note 10.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα επόμενης γενιάς Galaxy Note 11 και S11 ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομάζονται που σίγουρα θα υποστηρίζουν το 5G δίκτυο.

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Αμέσως μετά έρχεται η Huawei. Οι σχέσεις όμως της Αμερικάνικης Κυβέρνησης με την συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι και πολύ καλές αφού η Huawei κατηγορείται για κατασκοπεία. Άρα η Apple δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε και από την Huawei.

iPhone, Δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2021 υποστηρίζουν αναλυτές

Τελευταίο χαρτί της Apple είναι η MediaTek η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα και τα στάνταρ της Apple.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως αν η Intel καθυστερήσει να κυκλοφορήσει τα 5G modem και αυτά δεν έρθουν μέσα στο 2020 ( όπως αναμένεται ) τότε η Apple δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό διατηρώντας την 4G τεχνολογία. Αν αυτό συμβεί αναμένεται να σημειωθεί και μία μικρή πτώση στις πωλήσεις των iPhone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Μόνο εγώ το θεωρώ τελείως αχρείαστο το 5g? Για καθημερινή χρήση τουλάχιστον εκτός αν οδηγάει το κινητό τηνα μερσεντες σου. Ο μόνος λόγος που το χρειάζεσαι είναι για να λιώσει ο εγκέφαλος σου και να πάθεις τσερνομπιλ

Darth

γιατι σε 2 χρονια θα δούμε δίκτυα 5g? και να δουμε τι να τα κάνουμε τα data είναι απλισαστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.