Το iOS 13.1 περιορίζει την ασύρματη φόρτιση των iPhone στα 5W αντί των 7.5W

ios13.1 ασύρματη φόρτιση iphone, Το iOS 13.1 περιορίζει την ασύρματη φόρτιση των iPhone στα 5W αντί των 7.5W

Τα iPhone όπως είναι γνωστό υποστηρίζουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi και από τη στιγμή που η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει το δικό της ασύρματο φορτιστή μιας και ανακοίνωσε την ακύρωση του AirPower, υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν εναλλακτικές λύσεις.

Φαίνεται όμως πως η αναβάθμιση σε iOS 13.1 που έγινε διαθέσιμη στις 25 Σεπτεμβρίου, την οποία ακολούθησαν οι εκδόσεις iOS 13.1.1 και 13.1.2 για την επιδιόρθωση κενών ασφαλείας και τη γρήγορη κατανάλωση μπαταρίας, κάνει τους ασύρματους φορτιστές να φορτίζουν στα 5W αντί των 7.5W που είναι προγραμματισμένοι και βασίζονται στα πρότυπα που η ίδια η Apple έχει ορίσει.

Από αυτό το πρόβλημα δε φαίνεται να ξεφεύγουν τα iPhone 11, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή από 869 ευρώ αλλά και τα iPhone XS και iPhone XS Max. Κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα αυτό δεν υπάρχει αλλά πηγές εντός της Apple αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία συγκεκριμένα με αυτήν την αλλαγή και πως όσοι κατασκευαστές είναι συμβατοί με το πρότυπο Qi θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές ασύρματη φόρτιση στα 7.5W.

Κατόπιν δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν με ασύρματους φορτιστές συμβατούς με τα πρότυπα της Apple, φάνηκε πως η φόρτιση, για παράδειγμα στο iPhone 11 με iOS 13.1 πραγματοποιείται στα 5W. Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό δε συμβαίνει με τους επώνυμους ασύρματους φορτιστές που πωλούνται στα Apple Store και είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα βάλει πολλούς καταναλωτές σε σκέψεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η Apple “επιτρέπει” την ασύρματη φόρτιση στα 7.5W για όσους κατασκευαστές υποστηρίζουν τη “ρύθμιση τάσης σταθερής συχνότητας”, με τους υπόλοιπους ασύρματους φορτιστές που δεν την υποστηρίζουν, να περιορίζονται στη φόρτιση των 5W.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Usa

Το έδωσα και ησύχασα.. Note 10+ και Samsung με 1000.
Αυτή η apple δεν θα βάλει μυαλό με τα dummy machines της!

Kosmas

Ευχάριστούμε την apple καινοτομία για όλους τους πελάτες της και τους ήδη υπάρχοντες. Που είναι εκείνος ο chris_bmw να μας τα πρήξει; Μια μέρα θα αρχίσω τα complaints που γύρισα όλο το οικοσύστημα σε apple devices και μόνο εμπρός για πίσω έχω πάει. Ντροπή και ξεφτίλα χειρότερη από τα windows phone που είχα νιώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.