Smartphones

Το iPhone 14 Plus πουλάει πολύ καλύτερα από το iPhone 13 mini

Η Apple πήρε την απόφαση την περασμένη χρονιά να κυκλοφορήσει το iPhone 14 Plus ως αντικαταστάτη του iPhone 13 mini και, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, έκανε πολύ καλά.

Η Display Supply Chain Consultants (DSCC) ερευνά και εξετάζει τις αποστολές πάνελ για τη σειρά iPhone 14, η οποία, κατ’ επέκταση, μπορεί να μας βοηθήσει να μετρήσουμε τη σχετική εμπορική επιτυχία των διαφορετικών μοντέλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σειρά iPhone 14 είναι ελαφρώς πιο δημοφιλής από την προηγούμενη, με αύξηση 2% στον αριθμό των αποστολών οθόνης από έτος σε έτος από τον Απρίλιο. Ακόμα, τα μοντέλα Pro συνεχίζουν να ξεπερνούν τα vanilla, ακολουθώντας την καθιερωμένη τάση των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, η έκθεση διευκρινίζει ότι τα έσοδα από τη φετινή γκάμα είναι πιθανότατα υψηλότερα, επειδή η Apple πουλά ακόμη περισσότερα από τα μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας, σε βάρος των χαμηλότερων μοντέλων. Αναφορικά, οι πωλήσεις του μοντέλου vanilla μειώθηκαν κατά 36%, ενώ αυτές του Pro και του Pro Max – αυξήθηκαν κατά 22% και 23% αντίστοιχα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι αποστολές οθόνης για το iPhone 14 Plus είναι αυξημένες κατά 59%, σε σύγκριση με αυτές για το iPhone 13 mini. Άρα το Plus κέρδισε το στοίχημα. Παρόλα αυτά παραμένει το λιγότερο δημοφιλές μοντέλο iPhone 14.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.