Το iPhone 15 μπορεί να φορτίσει ένα άλλο iPhone

Τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Pro της Apple χρησιμοποιούν θύρα USB-C αντί για τη θύρα Lightning που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα. Αυτό επιτρέπει στα iPhone να φορτίζουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών USB-C, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου iPhone.

Ο Marques Brownlee έδειξε ότι η σύνδεση ενός iPhone με Lightning με ένα iPhone 15 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C σε Lightning επιτρέπει στο iPhone 15 να παρέχει ισχύ στο πιο παλιό μοντέλο. Το νέο μοντέλο θα φορτίζει το παλιότερο ακόμα και αν η μπαταρία του είναι πιο χαμηλή.

Αν, τώρα, συνδέσετε ένα iPhone 15 με ένα άλλο iPhone 15, τότε οι δύο συσκευές επικοινωνούν και αποφασίζουν ποια από τις δύο έχει χαμηλότερη μπαταρία και στη συνέχεια μεταφέρουν σε αυτή ενέργεια.

Ακόμα, με ένα τηλέφωνο Android με USB-C, εάν η συσκευή Android διαθέτει υποστήριξη USB Power Delivery, θα μπορείτε να φορτίσετε ένα συνδεδεμένο iPhone με χαμηλότερη μπαταρία. Εάν δε διαθέτει USB Power Delivery, τότε δεν μπορεί να καθοριστεί ποιο τηλέφωνο θα φορτίσει ποιο.

Η θύρα USB-C του iPhone 15 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση ενός Apple Watch ή του AirPods Pro 2 με θήκη φόρτισης USB-C χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C σε USB-C.

Κατά τη φόρτιση μιας άλλης συσκευής με ένα iPhone 15‌, η φόρτιση περιορίζεται στα 4,5 W. Αυτό είναι κατάλληλο για μικρές συσκευές όπως το Apple Watch, αλλά όχι για ένα άλλο iPhone, επομένως οι ταχύτητες φόρτισης θα είναι χαμηλές.

Επεξεργάστηκε την 21 Σεπτεμβρίου 2023 9:23

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.