Smartphones

Το Nokia 5.1 Plus αναβαθμίζεται σε Android 9.0 Pie


Η HMD Global συνεχίζει να αναβαθμίζει τα Nokia smartphones, με το Nokia 5.1 Plus να είναι το επόμενο που λαμβάνει την πολυπόθητη αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie, φέρνοντας τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος της Google.
Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η HMD Global αναβαθμίζει τη μια συσκευή μετά την άλλη σε Android Pie, μιας και μέσω του Juho Sarvikas, Chief Product Officer της εταιρείας, ανακοινώθηκε πως ξεκινά η αναβάθμιση του Nokia 5.1 Plus σε Android 9.0 Pie, φέρνοντας τα νέα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Google.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nokia 5.1 Plus διαθέτει IPS LCD οθόνη 5.86 ιντσών με ανάλυση 1520×720 και notch, επεξεργαστή MediaTek Helio P60, 3GB/4GB RAM και μπαταρία 3060mAh. Στη γυάλινη πλάτη συναντάμε το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος μαζί με dual-tone LED flash και διπλή κάμερα f/2.0 13MP+5MP. Η selfie κάμερα ανάλυσης 8MP έρχεται με φακό f/2.2 ευρείας γωνίας 80 μοιρών με υποστήριξη AI portrait και beauty mode.
Η αναβάθμιση σε Android Pie φέρνει το νέο σύστημα περιήγησης που βασίζεται σε gestures, το Adaptive Battery που “καταλαβαίνει” ποιές εφαρμογές ο χρήστης χρησιμοποιεί περισσότερο, έτσι ώστε να εξοικονομεί ενέργεια για να τη διοχετεύει στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμο και το “Adaptive Brightness” το οποίο προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης μέσα από το πως ο χρήστης τη χειρίζεται αλλά και ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο ίδιος.


Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.