Το Note 9 υστερεί του iPhone X στη μάχη του Geekbench

galaxy note 9 benchmark iphone x, Το Note 9 υστερεί του iPhone X στη μάχη του Geekbench

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από την επίσημη παρουσίαση του Galaxy Note 9 και τα benchmark έχουν πάρει “φωτιά” με τις συγκρίσεις για το ποια συσκευή είναι η καλύτερη να ξεκινούν. Τι δείχνουν τα benchmark για Note 9 και iPhone X;

Οι δοκιμές που έγιναν από την ιστοσελίδα “Tom’s Guide” περιλαμβάνουν όχι μόνο τα Galaxy Note 9 και iPhone X αλλά και συσκευές όπως OnePlus 6, S9+, Pixel 2 XL, LG G7 ThinQ και Galaxy Note 8, με τα αποτελέσματα στο Geekbench, αναφορικά με το multi-core test, να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό να είναι πιο έντονος από ποτέ.

Το Note 9 είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Snapdragon 845 και 6GB RAM, ενώ υπάρχει διαθέσιμη η έκδοση των 8GB RAM για όσους αγοράσουν το μοντέλο με τα 512GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, η Apple διαθέτει το iPhone X το οποίο είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Α11 Bionic και 3GB RAM.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στο Geekbench, με το Note 9 να πετυχαίνει 8876 πόντους στο multi-core test, κάτι το οποίο αποτελεί βελτίωση κατά 2312 πόντους σε σύγκριση με το Note 8, ενώ ταυτόχρονα ξεπέρασε το S9+ το οποίο πέτυχε 8295 πόντους. Έτσι, το Note 9 γίνεται το πιο γρήγορο Samsung smartphone που υπάρχει διαθέσιμο μέχρι σήμερα. Εντύπωση προκαλεί πως το OnePlus 6 το οποίο διαθέτει τον Snapdragon 845 και 8GB RAM, ξεπερνά το Note 9 και κάθε άλλο Samsung smartphone πετυχαίνοντας 9088 πόντους στο multi-core test του Geekbench.

Ρίχνοντας μια ματιά στις επιδόσεις του iPhone X στο Geekbench, φαίνεται να έχουμε το νικητή και το καλύτερο smartphone μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς που δίνουν τα benchmark. Το iPhone X πέτυχε 10357 πόντους στο multi-core test του Geekbench, δείχνοντας πως η Apple ακόμα τα καταφέρνει πολύ καλά να πετυχαίνει υψηλές επιδόσεις με επεξεργαστές που δείχνουν λιγότερο δυνατοί από τους αντίστοιχους των Android ναυαρχίδων.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι πριν σχεδόν ένα μήνα, εμφανίστηκε iPhone με 4GB RAM στο Geekbench το οποίο πέτυχε 4673 πόντους στο single-core και 10912 πόντους στο multi-core test, και φαίνεται πως η Apple ετοιμάζεται να κάνει τα επόμενα iPhone ακόμα πιο ισχυρά απέναντι στον ανταγωνισμό των Android smartphone.

Όσον αφορά το test των γραφικών, ο νικητής στο 3DMark Slingshot Extreme 3.1 test ήταν το OnePlus 6 με 5124 πόντους, με το iPhone X να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4994 πόντους και το Note 9 στην τρίτη με 4639, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση σε σχέση με το S9+ το οποίο πέτυχε 4634 πόντους τη στιγμή που το Note 8 βρίσκεται στην προ-τελευταία θέση με 3710 πόντους.

galaxy note 9 benchmark iphone x, Το Note 9 υστερεί του iPhone X στη μάχη του Geekbench

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

iPHONE X κ γενικα iphone εχουν διαχρονικοτητα..

Jimis

Ε και??Τελείως διαφορετικές συσκευές οπότε κλάϊν.
Κουβέντα να γίνεται είναι τα benchmarks, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις συσκευών.

Chris

Αφού το ίδιο chip με το s9 έχει , η είδηση ποια είναι ακριβώς ? Αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

John

Τι σχέση έχει το Note 9 με το Iphone X; Άλλο μέγεθος οθόνης , άλλες δυνατότητες , άλλο κοινό. Μάλλον σαν πλάγια προώθηση της Apple είναι το άρθρο.

Nickolas

Καλά δεν είναι και κάτι που δεν περιμέναμε, αφού τον 845 φοράει το Note, από άποψη επεξεργαστή είναι λίγο χειρότερο από τον Α11 της Apple και στα γραφικά πάνω κάτω τα ίδια.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

το iphone ειναι ακριβως ολοιδιο με ενα κινεζικο xiaomi στις λειτουργιες ενος κινητου… πλεον ειναι ολοιδιο και σε εμφανιση με ενα xiaomi . το επαγγελματικο note ειναι μια κατηγορια μονο του και το νεο note ειναι τοσο πληρες, τοσο αξιολογο και ικανο ,που ειλικρινα θεωρω οτι το αγοραζεις και μενεις 10 χρονια μαζι του αν θες ξενοιαζοντας

Φωτης

Εχεις δικιο για το νοτε 9 αλλα κ το iphone x κραταει χρονια κ ειναι κ αυτο μια κατηγορια μονο του..

George

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τρελαίνονται τόσο πολύ με αυτά τα τεστ και μάλιστα τα κατηγορούν για σκοπιμότητα αν χάσει η εταιρία που συμπαθούν. Πραγματικά μου φαίνεται άσκοπο. Ο καθένας θα πάρει το κινητό που του αρέσει, ταιριάζει στις απαιτήσεις του και την οικονομική του δυνατότητα.
Εγώ προσωπικά έχω το X και όπως με όλα τα gadgets που έχω κάποια features μου αρέσουν πολύ, κάποια λιγότερο και κάποια καθόλου. Αυτό το κινητό ήθελα όμως και αυτό πήρα…μου είναι αδιάφορο αν εχανε στο geekbench, αδιάφορο και που κέρδισε. Είμαι σίγουρος και οι κάτοχοι του Note θα επιβιώσουν τα 2 νανοδευτερόλεπτα καθυστέρησης του Note σε σχέση με το X…

forneverarrow

Ακόμα να καταλάβετε πόσο ισχυρό είναι το A11 της Apple… Και σε λίγο θα δούμε το A12, οπότε θα κλάψει κόσμος! Μπορεί στην πράξη να μη βλέπεις πολλή διαφορά αυτή τη στιγμή αλλά θα δεις σε 2-3 χρόνια (ναι, τα iPhone έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι απαραίτητο να το πετάξεις στα 2 χρόνια). Και για να μην αρχίσετε τη μουρμούρα, όλη η ουσία βρίσκεται στον απόλυτο έλεγχο της Apple σε software και hardware. Σχεδιάζει τα πάντα για να δουλεύουν μεταξύ τους. Οι κατασκευαστές Android δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι αντίστοιχο, εφόσον ούτε το ένα σχεδιάζουν ούτε το άλλο. Απλά βάζουν ό,τι τους κατέβει στη συσκευή για να την κάνουν brick και ύστερα την αφήνουν στο έλεος του κακόβουλου λογισμικού, αφού ποτέ δεν τρέχουν τελευταία έκδοση android.

Πάντως είναι παράξενο το ότι το One Plus 6 ξεπερνά το Note 9 ενώ έχουν τα ίδια chip. Ίσως έχει σχέση η μικρότερη ανάλυση του 1+…

JD

Για τα 4000 mah μπαταρια του Note και την πολυ μεγαλυτερη οθονη ( την κορυφαια σε κινητο) δεν βλεπω κανενα αρθρο. Εχουμε χορτασει απο την προπαγανδα της Apple. Παντως και τα δυο ειναι υπερβολικα ακριβα , ειδικα ισχυει αυτο για το iphone x που ειναι μικροτερο και περιρισμενων δυνατοτητων.

Nikopoup

Η c63s μου είναι γρηγορότερη από την m4. Δεν πάει να πει ότι είναι και καλύτερη.

Θοδωρής

Ας μου πει κάποιος παρακαλώ ποιο ακριβώς επάγγελμα βοηθάει το Note, γιατί εγώ τους περισσότερους επαγγελματίες που βλέπω έχουν iPhone και όχι κατά ανάγκη τα τελευταία μοντέλα.
Επίσης επειδή ζω και σε τουριστική περιοχή οι περισσότεροι Κορεάτες τουρίστες (και λοιποί «κίτρινοι») σκάνε μύτη με iPnone, πάντα με τελευταία μοντέλα, αυτοί.

bakchr

Η είδηση είναι ότι είναι χειρότερο κι από το oneplus 6 !!! Και με το ζόρι περνάει το lg g7 !!! Που κοστίζουν τα μισά λεφτά…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

θοδωρης δεν σημαινει οτι αν δεν εχεις note δεν εισαι καλος επαγγελματίας! δεν κανουν τα ρασα τον παπα, απλως το note σου παρέχει ολα οσα ενας επαγγελματιας επιζητά και ακομα περισσότερα

ειναι εργαλείο δουλειάς και οχι μεσο επιδειξης!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

επισης δεν ειναι καθόλου ευκολο και απλο αν θες να το αξιοποιησεις στο έπακρο! θελει ψαξιμο προσπάθεια και αυτοδιδαξη όπως ενα πραγματικό εργαλείο

nwntas

και τα 2 κινητα δεν εχουν ραδιοφωνο και κοστιζουν χιλιαρικο…χαλια επιλογες και τα 2..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχω το Samsung Galaxy Note 3 του 2013 μοντέλο. Το έχω ακριβώς τεσσεράμισι χρόνια. Φέρτε μου οποιοδήποτε άλλο μοντέλο του 2013 να τα βάλουμε δίπλα-δίπλα σε οποιοδήποτε test θέλετε πλην σήματος . Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Note 9. Είναι μία κατηγορία από μόνο του δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ναυαρχίδα. Μόνο καφέ δεν κάνει όλα τα άλλα τα κάνει.

metalmania

@Νickolas τον 845 φοραει μονο η Αμερικανικη έκδοση.Στην Ευρώπη ερχεται με exynos

forneverarrow

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: μόνο και μόνο γιατί μου αρέσει η πρόκληση: iPhone 5s… Δουλεύει με iOS 11.4.1 και θα πάρει τον άλλο μήνα το 12. Το Note 3 είναι εδώ και καιρό χωρίς κανένα update. Ο A7 είναι μακράν ισχυρότερος απο οποιοδήποτε chip για android του 2013. Το μόνο που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί φυσικά είναι το μέγεθος, κάτι υποκειμενικό ωστόσο. Κατα τα άλλα, και τα δυο έπαιζαν στην ίδια τιμή τότε. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Nickolas

@metalmania

Ναι έχεις δίκιο, φαντάζεσαι να χρησιμοποιούσαν τον 9820, που είχαν βγει κάτι benchmarks, θα πετούσε το μηχάνημα, αλλά προφανώς άφησαν τον 9810 για να είναι στα ίδια επίπεδα με τον 845.

Όχι βέβαια οτι τώρα δεν είναι εξαιρετικό, έτσι κι αλλιώς τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που δε βλέπουμε και τρελές διαφορές από χρόνο σε χρόνο.

Για μένα πάντως το DEX είναι η λειτουργία που κάνει τη διαφορά, δυστυχώς δε μπορείς να φορτώσεις ακόμη όποια εφαρμογή γουστάρεις κάτι που όντως θα βοηθούσε τους “επαγγελματίες” αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζω να γίνει και αυτό, είναι θέμα καθαρά λειτουργικού (αχ κακόμοιρο continuum σε χάσαμε νωρίς χαχα).

Jimis

Καλά το είπα εγώ… κουβέντα να γίνεται…..

JD

Αναμενουμε αναλογα αρθρα πχ η μπαταρια του note 9 εχει πολυ μεγαλυτερη διαρκεια απο του iphone x , η οθονη του note 9 ειναι πολυ ανωτερη του iphone x , ο ηχος του note 9 ειναι πολυ πιο ποιοτικος απο του iphone x κτλ κτλ

JohnWave

Καταρχάς το S9+ του οποίου είμαι κάτοχος, στο geekbench έπιασε 9070. Αν έτρεχα ξανά το benchmark, θα έβγαζε λίγο παρακάτω ή λίγο παραπάνω. Επομένως δεν έχει καμιά διαφορά με το Note 9 και λογικό είναι. Κατά δεύτερον, αυτός που μπορεί να επηρεαστεί από μια τέτοια είδηση είναι αυτός που θέλει iOS αντί του android και αυτός που δίνει πάνω από όλα σημασία στις διαφορές στα benchmarks. Oπότε δεν χρειάζονται τσακωμοί. Αν τον άλλον τον ενδιαφέρει το 10357 αντί του 9000 ή αν θέλει iOS μεγειά του με χάρα του. Αν δεν τον ενδιαφέρει που θα έχει κατώτερη κάμερα, κατώτερη οθόνη και πιθανώς κατώτερη μπαταρία, πάλι μεγειά του, με χαρά του. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ορίζουμε τι κριτήρια αγοράς πρέπει να έχει ο άλλος.

Petros

H σειρα NOTES και iphone X ειναι για άρχοντες, τα υπόλοιπα ειναι για αυγολέμονους, απλά

Agnostos13

Αναμενόμενα σχόλια που επαναλμβάνονται:
-Τώρα που βγαίνει πρώτο το iPhone είναι «στημένα-άχρηστα» τεστ «χωρίς νόημα» που «προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς οτι τα iPhone είναι καλύτερα» αλλά «οι ψαγμένοι ξέρουν την αλήθεια».
-Αν βλέπαμε κανα τεστ με τo iPhone να ακολουθεί τότε τα τεστ θα ήταν «πλήρως αξιόπιστα» που «ξεσκεπάζουν την προπαγάνδα της Apple» που πουλάει «δεινόσαυρους» και «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σε «άσχετους με την τεχνολογία» που «αγοράζουν ότι τους πλασάρουν»!

Γιαννης

Εχω την εντυπωση οτι η καμερα του S9+ θα ειναι καλυτερη του Note. Αναμενουμε τα review για σιγουρα

Γιαννης

Η οθονη σορρυ οχι η καμερα

Lsantas

Η εταιρεία που κάποτε καινοτομούσε, έχει φτάσει να προσφέρει απλά το αναμενόμενο. Για την Samsung μιλώ.

metalmania

Πιστευω θα ηταν πιο ολοκληρωμενο και σταθερο με τον 845.Δεν ειναι τυχαιο σε μετρησεις οτι την πρωτια πηραν κινητα που φορουσαν αυτον τον επεξεργαστη.πχ xiaomi blackshark

srt8

Την Apple δεν θα τη φτάσει ποτέ κανείς. Ούτε σε διάρκεια ούτε σε ποιότητα ούτε σε ταχύτητα. It’s so simple.
Γνώμη μου.

Mesogitis

Έχεις απόλυτο δίκιο έχω το 5ς από το 13 και πετά μιλάμε κάτι αντίστοιχο σε android ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.