Το P30 Pro αντιμετωπίζει πρόβλημα με το Google Pay και η Huawei το επιβεβαιώνει

huawei p30 pro google pay, Το P30 Pro αντιμετωπίζει πρόβλημα με το Google Pay και η Huawei το επιβεβαιώνει

Σύμφωνα με ορισμένους κατόχους του Huawei P30 Pro, υπάρχει πρόβλημα με το Google Pay στις συσκευές τους, οι οποίες αποτυγχάνουν στο SafetyNet test, την υπηρεσία που ελέγχει αν η συσκευή τρέχει γνήσιο και πιστοποιημένο software και είναι κάτι που η Huawei συνεργάζεται με τη Google για να διαπιστώσει τι το προκάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές από χρήστες του P30 Pro έχουν να κάνουν με το ότι δε μπορούσαν να τρέξουν το Google Pay λόγω της αποτυχίας στο SafetyNet test αλλά και εφαρμογές που το χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία τους. Υπάρχουν όμως και χρήστες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούν την ίδια έκδοση του EMUI με αυτούς που δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό.

Η Huawei επιβεβαιώνει πως το θέμα που έχει προκύψει είναι υπαρκτό και πως η αποτυχία του SafetyNet θα έπρεπε να εκδηλώνεται μόνο σε όσους τρέχουν το EMUI 10 beta (βασισμένο σε Android 10), ο αριθμός των οποίων είναι μικρός, και όχι σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένη κάποια έκδοση που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες.

huawei p30 pro google pay, Το P30 Pro αντιμετωπίζει πρόβλημα με το Google Pay και η Huawei το επιβεβαιώνει

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε P30 Pro με εγκατεστημένη την EMUI 10 beta έκδοση, απέτυχαν όταν έτρεξαν το SafetyNet test app στην έκδοση EMUI 10.0.0.42 και 10.0.0.0. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει ακόμα και όταν έγινε επανεκκίνηση και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, και μόνο όταν εγκαταστήθηκε η έκδοση EMUI 10.0.0.153, κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο test με επιτυχία.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και το EMUI 10 στο P30 Pro έχει ήδη πάρει πιστοποίηση από τη Google, οπότε δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα ανάλογο με το Mate 30 Pro όπου δε θα μπορούν να εγκατασταθούν τα Google apps, με το update που θα διορθώσει το πρόβλημα στο P30 Pro να αναμένεται σύντομα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαλάντης

Με το Google Pay είχε πρόβλημα, όχι με το Google Play.

βαγγ

ποιος ειπε google pLay, θα μας τρελάνεις?

Ιωάννης jb

Του κάνετε και like.. θα τρελαθώ με τους κινεζιαριδες εδώ μέσα!
Επί του θέματος καλά να πάθετε!
Όταν εμείς επιμένουμε σε xperia είμαστε άσχετοι

Kosmas

Τί είναι xperia? hahahahha

Vendetta

Στο κρεβάτι σου για νάνι. Έχεις σχολείο το πρωί!!!
Επί του θέματος…Εσείς που επιμένετε σε xperia είστε εντελώς άσχετοι!!!

be happy

Όπως και να το δεις το σίγουρο είναι να βάλει το δικό της λειτουργικό το Harmony κτλ. η Huawei για να ζηλέψουν όλοι τους. Η αξία υπάρχει αρκεί να το δεις και να το βρεις μέσα από την ομορφιά της Huawei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.