Smartphones

Galaxy S9 και S9+: Μεταφορά Apps στην κάρτα μνήμης microSD

Πόσες φορές έχουμε προβληματιστεί με τα apps που εγκαθιστούμε και σιγά σιγά γεμίζει ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στη συσκευή μας; Στα Samsung Galaxy S9 και S9+, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των apps στη microSD και γινεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Το θέμα με τη μεταφορά των apps στην κάρτα microSD είναι αρκετά σοβαρό μιας και πολλοί υποψήφιοι αγοραστές smartphone ρωτάνε για το εαν υπάρχει αυτή η δυνατότητα με την απάντηση να είναι θετική και έτσι δε χρειάζεται να ανησυχούν για το αν θα τους φτάσει ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης της συσκευής τους. Η διαδικασία αυτή διαφέρει σε σύγκριση με το πως γινόταν στο Android Nougat και τα Galaxy S8, S8+ και Note 8, ενώ τα βήματα είναι ίδια και για όλα τα Samsung smartphone που “τρέχουν” Android Oreo.

Το πρώτο βήμα είναι να πάμε στο μενού “Ρυθμίσεις” (Settings), να επιλέξουμε “Εφαρμογες” (Apps) και έπειτα την εφαρμογή που θέλουμε να μεταφέρουμε.

Κάνουμε tap στην επιλογή “Χωρητικότητα” (Storage) και έπειτα “Αλλαγή” (Change).

Έπειτα επιλέγουμε SD card για να μεταφέρουμε την εφαρμογή από το αποθηκευτικό χώρο της συσκευής στη microSD κάρτα μας.

Στη συνέχεια επιλέγουμε “Μεταφορά” (Move) και περιμένουμε να γίνει η εξαγωγή στην κάρτα microSD.

Να επισημάνουμε ότι δεν αφαιρούμε τη microSD κατά τη μεταφορά του app καθώς επίσης δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή που μεταφέρουμε.

Πηγή

Σχόλια

  • Νομίζω ότι έτσι γινόταν και γίνεται τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια ( δεν κατάλαβα καλά την διαφορά που λέτε στο άρθρο ) στην περίπτωση που είναι αυτό που γινόταν ως τώρα πάντως .... δεν μπορείς να μεταφέρεις ΟΛΕΣ τις εφαρμογές, αλλά μόνο αυτές που κατεβάζεις από playstore και αυτό όχι σε όλες ....

  • Κερδίζεις κάτι πέρα από χώρο αν τις μεταφέρεις στην SD? Εννοώ θα είναι πιο εύκολο το recovery σε νέα συσκευή;

  • Δε γινονταν στο s8 το ειχα κανει κ οταν τελειωνε η μπαταρια ή απλα το εκλεινες κ το ξανανοιγες η εφαρμογη μεταφερονταν ξανα στην εσωτερικη μνημη

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.