Επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 20nm έως και 3GHz για το 2014

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) εταιρεία κατασκευαστής ημιαγωγών με έδρα την Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 20nm που θα καταναλώνουν 25% λιγότερη ενέργεια και θα έχουν 30% περισσότερη ισχύ από την τωρινή γενιά επεξεργαστών. Στην τωρινή γενιά – αρχιτεκτονικής 28nm – ανήκουν οι επεξεργαστές Snapdragon 800 και NVIDIA Tegra 4.

Οι νέοι επεξεργαστές της TSMC λογικά θα είναι ARM Cortex-A15 και αναμένεται να ξεπερνούν την ταχύτητα χρονισμού των 3GHz. Πότε θα κυκλοφορήσουν smartphones και tablets με αυτούς τους επεξεργαστές; Κάπου μέσα στο 2014.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιουλίου 2013 14:15

Σχόλια

  • καλά όλα αυτά αλλά σε mobile συσκευή δεν προκειτε να μπει λόγο ότι μπαταρίες είναι τουλάχιστον μια 10 ετια πίσω (και λόγοι που είναι πίσω δεν είναι τεχνολογικοί)

  • Διαβαζετε ρε παιδια την ειδηση? Μην θεωρειτε την τεχνολογια τοσο στασιμη... Λετε δηλαδη οι μπαταριες να μην αναπτυχθουν??? Λετε να φτιαξουν εναν επεξεργαστη που καταναλωνει περισσοτερο και στο ταμπλετ σας θα κραταει μια δυο ωρες???

    Κατι τετοια μου θυμιζουν δηλωσεις τυπου "There is no reason anyone would want a computer in their home.”

    Οταν θα φορατε το desktop pc, το laptot, το κινητο και το tablet απανω σας θελω να δω τι θα λετε για τους 16 πυρηνες..

  • @Giorgos στα 28 nm μείωση καταναλοσεις μιν δεις και στο τέλος τέλος δεν μπορούν να κατεβαίνουν άπειρα κάπου στα 15nm αρχίζουν τα προβλήματα.......... (οκ μετά αλλάζουμε τεχνολογία αλλά αυτό είναι αλλά ιστορία)

    και μπαταρίες θα μείνουν στάσιμες για πολλά χρόνια ακόμη και όχι επειδή δεν είναι δυνατών να δημιουργηθούν άλλες μπαταρίες τεχνολογικά είναι αλλού το ζήτημα που δεν έχει σχέση με τεχνογνωσία και τεχνολογία......

    θα σου πω ένα παράδειγμα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (πχ tesla s) με 310 kw (410 άλογα) (τελική ταχύτητα 220 χιλιόμετρα ώρα) έχει περίπου αυτονομία στα 480 χιλιόμετρα αν οδιγας κάπου στα 95 100 χιλιόμετρα ώρα με μπαταρια 90 kw λάθος οχι μπαταρία μια συστιχεια από αυτές 8 συγκεκριμένα (μεγαλο βαρος)

    εκεψου αντί για 8 τεράστιες μπαταρίες να ηταν 4 με 90 kw κάθε μια
    1. αυτονομια θα χτυπούσε 2000 χιλιόμετρα στην ξεφτίλα
    2. ελάχιστο βάρος
    3, ελάχιστο κόστος

    σκέψου τι επιπτώσεις θα είχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο (και αυτοκίνητο είναι καθαρά ένα παράδειγμα) και σκέψου να είχες πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου 3 τετραγωνικά μέτρα ηλιακές κυψέλες υψηλής απόδοσις (υπάρχουν μεν αλλά τα χουν θάψει και χρησιμοποιούνται μόνο σε στρατιωτικά drones)

    σκέψου τι επιπτώσεις θα είχε ένα αυτοκίνητο που σχεδόν δεν θα χρειαζόταν να φορτίσεις και από θέμα επιδόσεων θα ήταν ανώτερο από τα περισσότερα που τώρα κυκλοφορούν

    μπαταρία δεν είναι μόνο smartphone είναι σχεδόν παντού για αυτό και οτιδήποτε έχει σχέση με την εξέλιξη ενεργειακής αποθήκευσης και παραγωγής θα μείνει στον πάτο η θα εξαφανίζεται όσο υπάρχουν πετρέλαια και τεράστια συμφέροντα σε πλανητικό επίπεδο πάνω σε αυτά

  • Λαθος τιτλος το αρθρο, πρεπει να λεει 20nm.
    Τωρα σε Η/Υ εχουμε 22nm (νανομετρα) η τεχνολογια παει μπροστα (μικραίνουν τα νανομετρα).
    Φιλικα Κωστας.

  • Someone, στο χαλαρό, μην μαλώνεις. Λάθη γίνονται. Στο κείμενο αναφέρουμε 20nm όπως και είναι.

  • Ναι συνονόματε, τα τεχνολογικά είναι λίγο περίεργα, δεν συμβαδίζουν με τη λογική πότε το μικρότερο είναι καλύτερο (αντικειμενικά) πότε το μεγαλύτερο πότε τα 2GB είναι 2048mbyte κλπ.
    Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

  • οσο πιο πολλα τα hertz
    τοσο μεγαλυτερη η συχνοτητα που περναει το ρευμα απο τις διοδους
    τοσο περισσοτερο ρευμα καταναλωνεται
    στο ιδιο χρονικο διαστημα
    θα τα καψουνε ολα
    θα τριγυρναμε με καπελα με φωτοβολταικα πανω
    που θα τα φορτιζουν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.