VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

Τον Οκτώβριο του 2015 η VAIO ήταν στη λίστα μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών που θα συνεργάζονταν με τη Microsoft για την κυκλοφορία Windows 10 smartphones. Σήμερα ανακοίνωσε το πρώτο της Windows 10 mobile, το οποίο ονομάζει VAIO Phone Biz.

Το VAIO Phone Biz ανακοινώθηκε για την αγορά της Ιαπωνίας, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, θα γίνει διαθέσιμο από τον Απρίλιο με τιμή γύρω στα 430 δολ. (unlocked) και προφανώς θα στοχεύσει σε επαγγελματίες.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά το πρώτο Windows 10 Mobile smartphone της VAIO φέρνει οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 617, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Ενσωματώνει κάμερα 13 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel, μπαταρία 2800mAh. Χάρη στο Windows 10 Mobile θα έχει χαρακτηριστικά όπως Cortana και Windows Continuum.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν και πότε θα βγει το VAIO Phone Biz εκτός ιαπωνικής αγοράς.

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

vaio phone biz windows 10, VAIO Phone Biz: Επίσημα με οθόνη 5.5″, 3GB RAM και Windows 10 Mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Πανάκριβο, άσχημο και με λάθος mobile λειτουργικό…

nikmour

Καλή τιμή, πανέμορφο και με το καλύτερο λειτουργικό.

nick

καλο κινητo, καλα χαρακτηριστικα, μετρια τιμη και με το σωστο λειτουργικο. καλο το android αλλα στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για επαγγελματικο εργαλειο και οχι casual καταστασεις. και σε αυτην την τιμη σιγουρα δεν πας για android.

Akis

Ίσως υπάρξει σωτηρία για το λειτουργικό…η Microsoft βγάζει μια κι άλλες συσκευές και άλλοι κατασκευαστές επιλέγουν το λειτουργικό αυτο….ετσι θα υπάρξει άνοιγμα σε εφαρμογές και αναβαθμίσεις και βελτιώσεις….σκεφτείτε το!!!😉

ΝΙΚΟΣ

Άσχημο. Πρέπει να βγάλει η Microsoft ένα με 2 Giga ram, 617 ή έναν atom νέας γενιάς 5,7 Inches με καλο screen to body ratio, FHD , 16αρα pure view και θηρίο μπαταρία. Γύρω στα 300 τιμή (και παρακάτω μετά από μήνες στα skroutz) θα το τιμούσα

Nickolas

Δεν είναι κακό, όμορφο με καλά χαρακτηριστικά, αν είχε και τιμή κοντά στα 300 ευρώ θα ήταν πολύ καλή περίπτωση.
Το μόνο κακό, έχει micro usb θύρα και όχι type C, οπότε δεν υποστηρίζει continuum μέσω καλωδίου, μόνο ασύρματα.

Panos7GR

Παιδιά η τιμή είναι καλή αν σκεφτείς πως ουσιαστικά είναι ένα Alcatel OneTouch Idol 4 με 0.3 ιντσες μεγαλύτερη οθόνη και μεταλλική κατασκευή.
Θετική η επιλογή του λειτουργικού Windows 10 Mobile, εξάλλου το VAIO brand = Windows OS devices, ειδικά αν σκεφτείς πως η πρώτη απόπειρα της VAIO στα smartphones με Android ήταν αποτυχία. Ασε που και στην μάχη με Windows 10 δεν θα έχει πολλούς αντιπάλους, ενώ με Android θα είχε αμείλικτο ανταγωνισμό.
Εξωτερικά μ αρέσει, η πρόσωψη θυμίζει λίγο Sony, αν και η πλάτη είναι λίγο άσχημη.

@nick: Έχω ένσταση. Τι εννοείς “αλλα στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για επαγγελματικο εργαλειο και οχι casual καταστασεις. και σε αυτην την τιμη σιγουρα δεν πας για android”; Εννοείς από θέμα ασφάλειας; Γιατί επαγγελματικά εργαλεία τα Windows 10 Mobile δεν τα λες ακόμα. Επαγγελματικό εργαλείο ένα smartphone το κάνουν οι εφαρμογές και όχι το όνομα του λειτουργικού. Ρίξε μια ματιά στο Play Store και δες πόσες εφαρμογές-επαγγελματικά εργαλεία υπάρχουν.
Επίσης για την τιμή πάλι είμαι αντίθετος. Στα ίδια λεφτά σε Android βρίσκεις περσινές ναυαρχίδες που έχουν καλύτερα specs ή με ψάξιμο αξιοπρεπέστατα mid-range…

One

Οι φωτογραφίες το αδικούν. Από βίντεο που εχω δει είναι πολύ ωραίο για μεταλικο τηλέφωνο. Μακαρι και η Microfoft να έκανε ετσι τις ναυαρχίδες της.

nik

Δεν μου αρέσει, προτιμώ το μινιμαλιστικό πανέμορφο 950xl με 2 sim, ασύρματη φόρτιση, 2κ οθόνη, φανταστικό λειτουργικό, θεικό continuum (πέταξα το παλιό μου λαπτοπ επιτέλους), για να βάζω την 128gb κάρτα μνήμης μου. Όταν τελειώσει το capital control (κι αν) θα παραγγείλω από το amazon mozo καπάκια δερμάτινα. Για μένα τα καγκουρέικα τηλέφωνα με τζαμάκια και λαμπάκια τέλος!
νικ (note 3, note 4, lumia 950xl)

Panos7GR

@nik: Πέταξες το παλιό σου λαπτοπ για να μείνεις με το 950XL και με το Continuum Display Dock να το κάνεις “υπολογιστή”; Δηλαδή πέταξες το παλίο σου λαπτοπ για να αγοράσεις, κινητό + Continuum Display Dock + monitor + πληκτρολόγιο + ποντίκη για να λες ότι έχεις κινητό-υπολογιστή; Συγγνώμη αλλά το θεωρώ μεγαλύτερη καγκουριά να λες ότι το κινητό μου είναι και ο υπολογιστής μου από τη στιγμή που έχεις ουσιαστικά ένα (κεκαλυμένο) πεθαμένο λειτουργικό Windows RT. Και δε μου λες μάστορα με τον 810 επεξεργαστή του 950XL, πως ακριβώς τρέχεις .exe αρχεία;;;
Εκτος κι αν δεν ξέρω τι είναι το Display Dock…

nik

@panos7gr επεξεργάζομαι excel με 8 έως 15000 γραμμές και μερικά αθροισματα στο γραφείο με το desktop μου και συνεχίζω σπίτι μέσω 360 OneDrive . Σπάνια, δηλαδή 3-4 φορές το μήνα κάνω charts και κάνα δύο pp presentations. Απλά presentations όχι με τίποτα animations κλπ. Λόγω πολλών ταξιδιών έχω μαζί μου το continuum με το hdmi και συνδέω τις τηλεοράσεις στα ξενοδοχεία και εργάζομαι άνετα. Πάντα πρέπει να εργαστώ 1-2 ώρες από το σπίτι. Το mobile 10 είναι θεϊκό. Επίσης σε multiplayer games όπως το Mc 5 είναι πιο smooth κι από το nexus 7 δεύτερης γενιάς του γιου μου.

Γιώργος μπλατσαρας

Δε θέλω….

Panos7GR

@nik: ΟΚ, πάω πάσο. Αν χρησιμοποιούσες έτσι το λάπτοπ σου, καλά έκανες και το ξεφορτώθηκες. Σε ρώτησα γιατί μου φάνηκε πολύ υπερβολικό αυτό που ανέφερες γιατί το Continuum σε κινητά με ARM αρχιτεκτονική είναι άχρηστο, αφού ουσιαστικά μετατρέπει το κινητό σε Windows RT tablet. Δηλαδή ένα λειτουργικό ισάξιο των Android & iOS, αλλά με κατώτερο Store. Αν είναι έτσι γιατί να μην πάρω Android tablet, να του βάλω πληκτρολογιο και ποντίκι και να το κάνω cast την οθόνη του στην τηλεόραση;; Εξάλλου η Microsoft έχει το Office της στο Play Store κι αν όχι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές ή ακόμα και οι αντίστοιχες της Google…
Το πραγματικό Continuum θα το απολαύσουμε όταν δουμε επιτέλους τα Universal Apps ή κινητά με Intel Atom chips.

Αν και είμαι χρόνια χρήστης Android συμφωνώ ότι τα Windows 10 Mobile είναι εξαιρετικά (αν και ακόμα είναι ημιτελείς) κι εύχομαι να δούμε όσα μας υποσχεθηκε γι αυτά να τα κάνει πράξη γιατί δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα…

Nickolas

@ Panos7GR

Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι πιο κοντά σε windows RT παρά σε κανονικά windows, όμως όταν ανοίγεις τις universal εφαρμογές μέσω continuum, είναι οι εφαρμογές που θα έβλεπες και σε ένα desktop υπολογιστή, δεν έχουν σχέση με αυτό που θα έβλεπες αν έκανες cast σε μια οθόνη μια android ή ios συσκευή και που στην τελική αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνεις γιατί είναι σαν έχεις μεγεθυμένη την οθόνη του κινητού σου, δεν βλέπεις παραπάνω πληροφορίες.
Αν τελικά πετύχει και γίνει η μεγάλη πλειοψηφία των εφαρμογών, universal, πραγματικά θα αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Computers VAIO

Η Vaio επιστρέφει στην αγορά των laptop

Χρόνια μετά την έξοδο της από την αγορά των laptop, η Vaio φαίνεται πως επιστρέφει και μάλιστα πολύ σύντομα.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.