Sony Xperia T vs Galaxy S III vs One X, Ποιό τραβάει καλύτερο βίντεο;

Η λήψη βίντεο και φωτογραφιών είναι από τις πιο συχνές λειτουργίες που χρησιμοποιούμε σε ένα κινητό τηλέφωνο ή smartphone και μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε εδώ στο Techblog, “έχει καλή κάμερα;”. Μετά την δοκιμή-κόντρα των Xperia T, Galaxy S III και One X στη λήψη φωτογραφιών, σειρά έχει η δοκιμασία της λήψης βίντεο. Δείτε το αποτέλεσμα και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.

Όλες οι ρυθμίσεις είναι στο auto και ενεργοποιημένη η επιλογή σταθεροποίησης εικόνας.

, Sony Xperia T vs Galaxy S III vs One X, Ποιό τραβάει καλύτερο βίντεο;

, Sony Xperia T vs Galaxy S III vs One X, Ποιό τραβάει καλύτερο βίντεο;

Sony Xperia T 1080p video sample
Type: MPEG-4 movie
Size: 714.6 MB
Codecs: H.264, AAC
Audio Channels: 2
Sony Xperia T τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S III 1080p video sample
Type: MPEG-4 movie
Size: 606.7 MB
Codecs: H.264, AAC
Audio Channels: 2
Samsung Galaxy S III τεχνικά χαρακτηριστικά

HTC One X 1080p video sample
Type: MPEG-4 movie
Size: 338.2 MB
Codecs: H.264, AAC
Audio Channels: 2
HTC One X τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andros

Μου αρέσει η φωτεινότητα και η ομαλή εναλλαγή της εικόνας του S3 . To One X τρεμοπαίζει πολύ , δείχνει να έχει κάποιο θέμα στη σταθεροποίηση εικόνας . Όσο αφορά το Xperia T καλή εικόνα , ποιο ομάλη από το One X , όμως κατ΄εμένα το S3 υπερτερεί σε εικόνα και φωτεινότητα .

bill

s3>xperia t>one x

Γιάννης

Όλα τα λεφτά ειναι η παντέντα……., για να τραβίξεις τα βίντεο!!!! Και βέβαια το S3 είναι για μια άλλη φορά ΠΡΩΤΟ!!!!

Chris

Η πατέντα αξίζει περισσότερο από το θέμα του βίντεο!!! 😉

Αποστόλης

Η πατέντα τα ΣΠΑΕΙ … 😛
Δεν θα μπορούσε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση. Χαίρομαι που έχω το S3… 😉

Ante_geia

Μια ερώτηση μόνο ..!!! Πως έβαλες μια οποιαδήποτε εικόνα στα βίντεο …. π.χ. στο βίντεο για το Xperia T έχεις βάλει μια εικόνα (πριν πατήσει ο άλλος play) για το xperia …. στο βιντεακι ομως μέσα δεν έχει πουθενά αυτήν την εικόνα … Πως άλλαξες την Thumbnail εικόνα σου στο Youtube ???

Tasos

Ναι όντως έχει δίκιο ο @Ante_geia πως άλλαξες την Thumbnail εικόνα σου στο youtube ..!!! Κώστα άμα δεις το σχόλιο απάντησε σε παρακαλώ !!!

Eaglos

Προς τι η τόσο εμφανής διαφορά στην ποιότητα και στην ένταση του ήχου;
Το Samsung έχει καταγράψει σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τους γύρω ήχους
ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Sony όπου έχει κόψει πολύ πράμα.

Γιώργος

Το Xperia T έχει λίγο καλύτερο βίντεο από το S3 , αφού το S3 πιστεύω ότι δείχνει υπερβολικά τα χρώματα,παρ’ότι το S3 έχει καλύτερο autofocus.Τα καρέ και στα δύο βίντεο (Xperia T – Galaxy S3 ) είναι στα ίδια καρέ ανά δευτερόλεπτο.Κανένα από τα δύο δεν
Τέλος το One X έχει χαμηλά καρέ και η εικόνα του τα δείχνει λιγότερο ζωντανά χρώματα , οπότε χάνει και από τα δύο. Τέλος!

Demis

ερώτηση
έχεις επιλέξει κάποια λειτουργία στο SIII και δείχνει κάπως υπερτονισμένα τα χρώματα (amoled style) η είναι από default σε αυτό το profile?

mpas

Πιο μπακαλίστικη δουλειά πεθαίνεις ! lol

Demis

@cVlachakis sorry μια ερώτηση έκανα μιν πυροβολας

ilias

καλα η καμερα τoυ γαλαξια δεν ειναι απo την σoνυ;
και αυτη η σoνυ δλδ επιλεγει να βαλει μιας κατωτερης πoιτητας καμερα στην δικια της ναυαρχιδα(αν κρινω απo τα παραπανω σχoλια)απo την καμερα πoυ πoυλησε στην σαμσoυνγκ πoυ και πιo παλια ειναι και κατα πoλυ λιγoτερα mp ειναι;(αν oντως και δεν παιζoυν μoνo τα mp ρoλo στην πoιoτητα)

Γιώργος Ξ.

Και πολύ πατέντα με το χαρτόνι… Ευτυχώς που δεν είχες να τεστάρεις τηλεοράσεις αντί για εξυπνοτηλέφωνα 🙂

md03582

Κώστα θα σου κάνω μια πρόταση. Προτείνω λοιπόν σε επόμενα αντιστοιχα άρθρα με συγκριτικά να ανεβάζεις τα βίντεο χωρίς να γράφεις στη λεζάντα απο ποιό κινητό είναι τραβηγμένο , να γράφει εδώ ο καθένας ποιο βίντεο ή φωτογραφία του φαινεται πιο ποιοτικό κτλ και μετά να μας λες απο ποιο κινητο τραβήχτηκε τι, για να υπάρχει έστω μια ρανίδα αντικειμενικότητας απο τους σχολιαστές. Απο μένα στα βίντεο δεν μπορώ να βγάλω άκρη ποιο υπερτερεί, στις φωτογραφίες το one x.

https://www.youtube.com/watch?v=vLvmhm9tzXQ
Μάλλον το one x

Ante_geia

Συγνώμη ρε παιδιά … καθόμαστε και λεμέ τόση ώρα ότι ή το galaxy S3 είναι καλό ή το Xperia T είναι καλύτερο … Κανονικά το Xperia T θα έπρεπε να είναι καλύτερο με μεγάλη διαφορά καθώς και έχει 13 Megapixel Camera δηλαδή μην τρελαθούμε τώρα !!! Ούτε καν θα έπρεπε να τα συγκρίνουμε !!! Και για αυτόν τον λόγο λέω ότι το GALAXY S3 είναι καλύτερο μιας και έχει 8 Megapixel και τραβάει και καλύτερα από όλες τις απόψεις !!! Τώρα δεν ξέρω γιατί η κάμερα του Xperia T τραβάει έτσι φοτο η βίντεο και ας έχει 13αρα κάμερα !!! Τέλος πάντων το Galaxy S3 είναι καλύτερο !!!

Αποστόλης Ρόδος

Πολύ καλή ιδέα το Blind test…
Κώστα, γράψε video με όλες τι ςκινητάρες για να δούμε τι πουλιά πιάνουν τα fan boys από όλες τις μεριές… 😉
(Βάζω και τον εαυτό μου μέσα)

MANOS

@ md03582 ειδικά στο video που πρόσθεσες εσύ φαίνεται ποσο λαγκαρισμα (χαμηλό καρέ) έχει το OneX.

S3 και από εμενα.

Vasilis

Να ρωτήσω τον κύριο Βλαχακη για ποιο λόγο δεν έβαλε στο τεστ και το iphone5? Δεν θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε και απο αυτό τις επιδόσεις του απέναντι σε αυτά τα κινητά;

Φιλικά, Βασιλης

keysmith

Μπραβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Τέτοιες δουλειές είναι εργαλείο σύγκρισης που σπάνια βρίσκεις στο ιντερνετ.

Καλό θα ήταν να είχαμε και δείγματα σε “εσωτερικούς” χώρους όπου η συμπεριφορά των αισθητήρων (ευκρίνεια) αλλάζει δραματικά. Ίσως με κάποιο update του άρθρου.

Δεν έχω αποφασίσει πιο μου φαίνεται καλύτερο (είδα την μικρή ανάλυση και βιαστικά) μονο την σταθεροποίηση μπορώ να κρίνω.. Τo S-III σαν να είναι λίγο καλύτερο αν και με διπλάσιο bitrate από το Χ8 όχι όμως χειρότερο του sony T.

Δεν ξέρω επίσης πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα splitscreen video (ανα 2) όπου η συγκεκριμένη θα ήταν πιο άμεση (αν και θα καταστρέφονταν το πλεονέκτημα του bitrate καθώς θα ομογενοποιούνταν).

Η πατέντα με το χαρτόνι είναι έξυπνη αλλά στα κοντινά η διαφορά γωνίας θα είναι εμφανής και το splitscreen δύσκολο να γίνει (θα απέχουν τα αντικείμενα). Σε μακρινά πλάνα (τα αντικείμενα μακρυά πχ πάνω από 10-20 μέτρα) τα 3 κινητά πρακτικά τραβάνε το ίδιο καρέ, και η σύγκριση είναι πιο άμεση.

Πολυ καλή δουλειά, αν με ενδιέφεραν τα συγκεκριμένα κινητά θα έβγαζα και (σοβαρότερο) πόρισμα. Προς το παρόν s-III

Wakeful

Στο Xperia T το βίντεο μου φαίνεται πιο φυσιολογικό απο ότι το S3 που τα χρώματα είναι πολύ έντονα. Οι πέτρες στο S3 λάμπουν σαν να είναι διαμάντια ενώ στο Xperia T μου φαίνονται πιο normal τα χρώματα. Το One X καλό και αυτό αλλά δεν νομίζω πως συγκρίνετε με τα άλλα 2. Επιλέγω Sony Xperia T λόγω του ότι τα χρώματα είναι πιο ρεαλιστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.

News Android Android Smartphones HTC

Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;

Η παρουσίαση του Galaxy S6 με κατασκευή από μέταλλο και το γυαλί ήταν μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή για τη σειρά Galaxy. Στροφή στη σχεδίαση είχε πραγματοποιήσει και η HTC με τον ερχομό του πρώτου One. Παρακάτω παραθέτουμε εικόνες με τις διαφορές στον σχεδιασμό, από το Galaxy S5 στο S6 και από το One X στο […]

Smartphones Android Smartphones Samsung Samsung Galaxy S 5

Samsung, γιατί να αφήσετε το Galaxy S III κα να πάτε στο S5 [videos]

Αφού ολοκλήρωσε το επιθετικό marketing όπου μας έλεγε για παράδειγμα γιατί να προτιμήσουμε το Samsung Galaxy S5 αντί του iPhone, η Samsung στράφηκε στα δικά της κινητά. Βέβαια χρησιμοποιεί πιο ήπια πολιτική και εξηγεί γιατί πρέπει να πάμε από το Samsung Galaxy S III στο φετινό S5.