Windows Phone 7, Αναβαθμισμένο Bing με δυνατότητες αλά Shazam και όχι μόνο

Η Microsoft σχεδιάζει μια σειρά από αλλαγές και αναβαθμίσεις για το Bing των Windows Phone 7. Σύμφωνα με όσα είπε ο Brandon Watson Director των Windows Phone 7 το ανανεωμένο Bing θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από σήμερα, όπως αναγνώριση και αναζήτηση ενός τραγουδιού αλά Shazam και αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω speech-to-text τεχνολογίας.

Η Microsoft συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των Windows Phone 7 παρά την μέτρια ως τώρα πορεία τους. Με το major update του Mango να αναμένεται, η εταιρία σχεδιάζει μια αναβάθμιση του Bing στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή θα αφορά ουσιαστικά την επέκταση της εφαρμογής σε νέους τομείς, όπως η αναγνώριση και αναζήτηση μουσικής και η οπτική αναγνώριση barcodes μέσω της κάμερας.

Εξίσου σημαντική προσθήκη είναι και αυτή της turn-by-turn πλοήγησης μέσω των Bing Maps, βαδίζοντας στα βήματα των Google Maps. Βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τα νέα μοντέλα της Nokia με Windows Phone 7 αυτά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πολύ καλύτερους Ovi Maps.

Τέλος, αναμένεται να προστεθεί η αναγνώριση ομιλίας και κατ’ επέκταση η δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων με φωνητικές εντολές, κάτι που αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά δημοφιλές και στις υπόλοιπες πλατφόρμες μέσω του αντίστοιχου προγράμματος της Vlingo.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Μαΐου 2011 15:36

Σχόλια

  • κατσε να μπει κ η νοκια στο παιχνιδι και μετα θα δουμε ποσο μετρια ειναι η πορεια του!.. περα απο το bing και το ui του θελει δουλιτσα..

  • Microsoft και Nokia εχουν ξεκαθαρισει οτι θα ενωσουν τα services τους και κυριως τα maps. Ολα τα Windows Phone κινητα -οχι μονο τα Nokia- θα εχουν τα ovi maps.
    Εγω παντως θα παω σε Nokia για αλλους λογους (ο ενας ειναι επειδη ειμαι φανατικος Ευρωπαιος, ο αλλος ειναι λογω του customization που θα εχουν τα Nokia)

  • Εγω τελικα πιστευω οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν και οι δυο, ισως οι bing maps να ερχονται σαν προεγκατεστημενοι και οι Ovi maps να ειναι διαθεσιμοι μεσω του Marketplace. Εννοειται οτι στα Nokia και οι Ovi Maps θα ειναι προεγκατεστημενοι.

  • @georgecm Μπορει να συνεχισει να υπαρχει διαχωρισμος στο ονομα, πχ στα HTC να λεγονται Bing maps και στα Nokia Ovi maps, αλλα και τα δυο θα χρησιμοποιουν Navteq

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.