Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace

Μπορεί η πρώτη έκδοση των Windows Phone 7 να μην περιλαμβάνει την ελληνική γλώσσα στα μενού, όμως ελληνικό πληκτρολόγιο θα έχουμε με μια δωρεάν εφαρμογή που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται διαθέσιμη στο Marketplace. Ονομάζεται Greek Keyboard και όπως σας έχουμε ενημερώσει από τις αρχές Νοεμβρίου, είναι δημιούργημα της Vodafone Greece.

Σύμφωνα με την εφαρμογή: “Μπορείτε τώρα να γράψετε στα Ελληνικά, να κάνετε μία αναζήτηση στο Internet και να στείλετε email χρησιμοποιώντας το Ελληνικό Πληκτρολόγιο”. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να την κατεβάσω στο HTC Trophy 7 αλλά το Marketplace έχει μουλαρώσει και μου γράφει “Can’t get this right now. Check back in a little later”. Επίσης στο Windows Marketplace βλέπω μια παρόμοια εφαρμογή που ονομάζεται GreekWP7.

Screenshot της εφαρμογής

Τα πρώτα smartphones με Windows Phone 7 που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας είναι:
LG Optimus 7
HTC HD7
HTC Mozart
HTC Trophy 7

Επεξεργάστηκε την 10 Δεκεμβρίου 2010 1:07

Σχόλια

  • Στο Πλαίσιο (στην Αγία Παρασκευή) έχει φέρει HTC HD7 και LG Optimus7! Δεν το περίμενα αλλά η επαφή με τα Windows Phone 7 είναι πάρα πολύ καλή εμπειρία! Όντως ρολάρει απίστευτα καλά το λειτουργικό! Εντυπωσιάστηκα και δεν το περίμενα!

  • Τα Windows Phone 7 είναι άψογα (έχω το trophy7) - Λιτά, δεν υπάρχουν κουμπιά / πατάς επάνω στις λέξεις, υπάρχει ακόμη το "δεξί" κλικ... Πολύ καλή αυτονομία, τρομερή ιδέα τα Live Tiles. Το μόνο που μένει είναι να έρθει η αναβάθμιση να προσθέσει πράγματα που λείπουν τώρα (όπως τα ελληνικά) και να φτιάξουν εφαρμογές αποκλειστικά για ελλάδα:

    1. Οι εταιρίες κινητής για να ελέγχεις το υπόλοιπο του χρόνου ομιλίας και ΜΒ
    2. Οι τράπεζες
    3. Οι δήμοι (ενημέρωση για σκουπίδια ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα)

    Αλλά και msn (της προκοπής), skype, sip (voip) client...

    Αυτά προς το παρόν

  • αν καταντήσουμε να έχουμε και από παροχο πληκτρολόγιο.
    τότε άστα να πάνε και να έρχονται.

  • Έτσι είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Από το ολότελα αξίζει ένα μπράβο στη Vodafone. Όχι ότι το κάνει γιατι μας αγαπάει, αλλά γιατι θα πουλήσει και αυτή Windows Phone 7 κινητά και θέλει να έχει να δώσει απάντηση στους υποψήφιους πελάτες που θα ρωτάνε για ελληνικό πληκτρολόγιο. Όποιος και αν ήταν ο σκοπός της, εμείς έχουμε ελληνικό πληκτρολόγιο μέχρι το επόμενο update και αυτό μετράει.

  • Χρησιμοποίησα για λίγα λεπτά τα WP7 στο Trophy και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Μου αρέσει η απλότητά τους, όχι περιττά πράγματα, όχι εφέ για εντυπωσιασμό (αν και αυτά έχουν εφέ αλλά είναι κομμάτι της απλότητάς τους).

    Αν τώρα δω ότι δεν λείπουν λειτουργίες που προσωπικά χρησιμοποιώ συχνά (πχ, αποστολή/λήψη με bluetooth) τότε το σκέφτομαι σοβαρά. Χρησιμοποίησα και το Symbian 3 με το C7 και έμεινα απίστευτα απογοητευμένος.. ήταν σαν να χρησιμοποιώ το Symbian που έχω στο κινητό μου..

  • Γεια σας, σας γράφω με αφορμή το αρθρου σας
    Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace
    .
    Το ίδιο μήνυμα («Can’t get this right now. Check back in a little later».)
    μου βγάζει και εμένα σε ένα LG 7.
    Οι πληροφορίες για το παραπάνω πρόβλημα, λένε ότι το parketplace δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα, ή ελληνικούς λογαριασμούς Hotmail.
    Δεν εχω λύση ακόμα το πρόβλημα, αν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ αν είναι δυνατό να με ενημερώσετε.
    Ευχαριστώ
    Ηρακλής

    • Θα πρέπει όταν κανεις πρώτη φορά ενεργοποίηση το κινητό να βάλεις λογαριασμό email @hotmail.com τον οποίο κατά τη διάρκεια που είχες δημιουργήσει θα έπρεπε να έχεις δηλώσει χώρα της Αμερική. Αν έχεις συνδεθεί τώρα με κάποιο άλλο email δεν μπορείς να κάνει κάτι παρά μόνο να κάνεις reset το κινητό και να ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου περιγράφω.

  • Γεια σου Κωστα.αγορασα σημερα το htc trophy vf μεσω skroutz.εφτιαξα λογαριασμο απο τον υπολογιστη οπωσ περιγραφεις και εβαλα χωρα ηνωμενες πολιτιες(αφου εκανα reset) αλλα και παλι εχω προβλημα.τι μπορει να φταιει.βοηθηστε παρακαλω γιατι δεν ξερω τι αλλο να κανω..

    • Δεν γνωρίζω κάποια άλλη λύση. Ίσως το έχουν αλλάξει. Μάλλον θα πρέπει από Σεπτέμβριο να περιμένεις την αναβάθμιση Mango και το επίσημο opening του Marketplace στη χώρα μας.

  • θέλω αύριο να αγοράσω το τρόφι 7 κ θα ήθελα να μου πείτε αν έχει ανοίξει η αγορά μάρκετ place, αν τελικά έχει ελληνικό μενού ή και πληκτρολόγιο και αν όχι θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να λαμβάνω ελληνικα μηνύματα ή θα μου έρχονται "κινέζικα"? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    • Το Windows Marketplace δεν έχει ανοίξει ακόμα στην Ελλάδα.
      Ελληνικό μενού και ελληνικό πληκτρολόγιο δεν έχει.
      Ελληνικά SMS θα λαμβάνεται κανονικά.

  • Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν μπορώ να μπαίνω στο facebook δωρεάν γιατί διάβασα ότι χρεώνεσαι. Επίσης πρέπει να δηλώσω ότι μένω Αμερική;

    • Θελεις ιντερνετ, αν εισαι σε WiFi ειναι δωρεαν, αν εισαι σε 3G χρεωνεσαι. Αυτα! Καλες αγορες!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.