Windows Phone 8, Τα πρώτα διπύρηνα μοντέλα θα φοράνε τον Qualcomm S4 Plus

Τα πρώτα διπύρηνα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον χειμώνα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα AnandTech ο επεξεργαστής που θα ενσωματώνουν θα είναι ο Qualcomm S4 Plus και συγκεκριμένα o MSM8960 με GPU Adreno 225 που συναντάμε σήμερα σε πανίσχυρα μοντέλα με λειτουργικό Android.

Ουσιαστικά θα είναι ίδιος επεξεργαστής που φοράνε σήμερα το αμερικάνικο HTC One X, η LTE έκδοση του Samsung Galaxy S III και τα Sony Xperia GX και Xperia SX αλλά με διαφορές στον προγραματισμό της GPU για να συνάδει με τις απαιτήσεις του Direct-X των Windows Phone 8 (γιαυτό και το χαρακτηριστικό “Plus” στην ονομασία του).

Nokia, Samsung, HTC και Huawei θα είναι οι τέσσερεις πρώτοι κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν μοντέλα με Windows Phone 8. Η επόμενη φουρνιά (από το νέο έτος) θα περιλαμβάνει και τα πρώτα τετραπύρηνα.

Διαβάστε επίσης τι νέο φέρνουν σε υποστήριξη hardware και software τα Windows Phone 8.

, Windows Phone 8, Τα πρώτα διπύρηνα μοντέλα θα φοράνε τον Qualcomm S4 Plus

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Ωραια ακουγονται,αντε να τα δουμε και πως θα ρολαρουν..

kostis

αργησε η ms αλλα πιστευω πως θα παρουν τα πολυ πανω τους τα win phones. Αν αναλογιστουμε οτι ακομη και τωρα ρολαρουν πολυ ομαλα σαν το iphone, με τα νεα chips θα πετανε!!!

pk

μια χαρα ρολαρουν οι συσκευες το θεμα ειναι να ανεβουν οι πωλησεις γιατι μεχρι τωρα εχουν 2-3%Σε αυτον τον τομεα εκαναν μεγαλο λαθος με την μη αναβαθμιση συσκευων που βγηκαν μεχρι και πριν λιγους μηνες

μάρκος xperia

εμένα μου άρεσε στο βίντεο της παρουσίασης των wp 8 που έλεγε τίτλους παιχνιδιών, μου άρεσε ένα παιχνίδι που είπε. HALO.
Για τα παιχνίδια και μόνο θα αγόραζα wp8 αν και δεν μου άρεσε το καινούριο UI που έχουν. Το μόνο κακό ειναι πως επειδή ειναι ms θα ειναι και πανάκριβα. Ελπίζω να πέσουν οι τιμές στα παλιά wp από αυτιά που θα πάρουν την αναβάθμιση όμως 7.8

panos13

Παιδια “ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΤΟΥΝ” και δεν θα ειχε και νοημα στο κατω κατω. Ουτε διπυρηνα ειναι ουτε nfc εχουν ουτε hd οθόνες υποστιριζουν. To update 7.8 ειναι μια χαρα και θα εχει οτι αυτες οι συσκευες μπορουν να υποστιριζουν με βασει τις δυνατοτητες τους. Το θεωρω παραλογο να εχουμε δωσει τοση εκταση σε αυτο το θεμα εφοσον σχεδον το γνωριζαμε απο πριν τι θα γινει.

λουκ

ποτέ βγαίνουν τα 7.8 ξέρουμε;

Αλέξης

@λουκ από ότι είπε o belfiore στην παρούσιαση, το update θα βγει μετα την κυκλοφορία των WP8.

[QUOTE] “So we’ll be delivering it to existing phones as a software update sometime after Window Phone 8 is released.” [/QUOTE]

kostas

Ξερουμε πιες θα ειναι οι συσκευες που θα παρουν την 7.8 ?

Γιώργος

@kostas θα πάρουν την 7.8 όσα κινητά έχουν 7.5 mango

Zaico13

@Γιωργος δηλαδη και εμεις που εχουμε 1gen windows phone θα αναβαθμιστουμε??

Γιώργος

Απ’ όσο ξέρω μάλλον ναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».