Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που εγκαταλείφθηκε

Windows Phone, Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που εγκαταλείφθηκε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μετανιώνει που δεν έκανε το Windows Phone πραγματικότητα, όπως είπε σε συνέντευξη στο Business Insider.

Σε ερώτηση για ένα λάθος ή μια λάθος απόφαση που έχει πάρει στο παρελθόν, ο Nadella αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας και είπε ότι ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έχει πάρει. Πιστεύει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να το κάνει να λειτουργήσει εάν προσπαθούσε περισσότερο.

“Η απόφαση για την οποία νομίζω ότι πολλοί μιλούν – και μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα όταν έγινα Διευθύνων Σύμβουλος – ήταν η έξοδός μας από αυτό που θα αποκαλώ κινητό τηλέφωνο, όπως είχε οριστεί τότε. Εκ των υστέρων, νομίζω ότι θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να το κάναμε να λειτουργήσει επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία με πάντρεμα των υπολογιστών, tablet και τηλεφώνων.” – Satya Nadella

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν θαυμαστές του Windows Phone, οι οποίοι ήθελαν έναν τρίτο έμπειρο παίκτη, δεν κατάφερε ποτέ να σπάσει τη δημοφιλία του iPhone και των Android. Η Microsoft έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να νικήσει τόσο το iOS όσο και το Android αλλά δεν το προσπάθησε αρκετά, π.χ. φέρνοντας δημοφιλείς εφαρμογές.

Eνδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε τι θα έκανε διαφορετικά τότε και αν θα το ξαναπροσπαθούσε…

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Βασικά πρέπει να τα επαναφέρουν. Σε μια όμως λογική πιο απλή και με και με ένα πακέτο που μόνο η microsoft μπορεί να προσφέρει.
Πχ άμεση διασύνδεση με υπολογιστές tablet, cloud & δωρεάν προσφορά υπηρεσιών της σε καποιο βαθμό.
Είναι καλό να υπάρχει σαν παιχτης & με την δέσμευση της για πλήρη υποστήριξη.
Παραγωγή υψηλής ποιότητας κινητών από την ίδια MS και φυσικά συνδυασμό με άλλες εταιρείες.
Πιθανώς να εστιάσει σε συγκεκριμένα κοινά αρχικά πχ επαγγελματίες & επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.