Windows Phone Updates, Τι θα γίνει με τους παλιούς χρήστες από Mango σε Apollo;

H Microsoft στο Windows Phone Summit ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι δεν έχει update για τους χρήστες του Mango σε Apollo, αλλά θα τους δώσει αντί αυτού τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν σε μία νέα έκδοση Windows Phone 7.8, η οποία θα έχει μερικά από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της Apollo, όπως είναι για παράδειγμα η customized home screen.

Από την άλλη μεριά και δεδομένου ότι όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ενδεχόμενη εμφάνιση του Apollo στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο, δημιουργείται στο μυαλό όλων μας περί του τι θα γίνει με συσκευές όπως το Nokia Lumia 900 που δεν έχουν και πολύ χρόνο κυκλοφορίας στην αγορά. Μοιάζει σαν να παγώνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στα Mango smartphones. Αλήθεια, ποιος πρόκειται να πάει να αγοράσει ένα κινητό με παλιό λειτουργικό, όταν έρχεται ένα νέο με σαφώς πιο προηγμένες δυνατότητες;

Είναι γεγονός ότι η Microsoft θα δίνει στους Windows Phone 8 χρήστες υποστήριξη για 18 ολόκληρους μήνες και over the air, αλλά μας προβληματίζει το ότι τα Mango θα φτάσουν μέχρι το 7.8 και όχι παραπάνω. Η εταιρεία, βέβαια, διευκρινίζει ότι το Apollo θα έχει περισσότερες απαιτήσεις από το hardware, άρα πιο entry level συσκευές με Mango, μάλλον δεν θα το σήκωναν.

Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα;

, Windows Phone Updates, Τι θα γίνει με τους παλιούς χρήστες από Mango σε Apollo;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
md03582

ξερουμε ποτε θα κυκλοφορησουν οι πρωτες συσκευές με wp8?? Απογοητεύτηκα με το γεγονός οτι το lumia800 μου δεν θα παρει wp8 αλλα 7.8. Τουλάχιστον τα high end των wp7.5 οπως lumia800,900, titan και omnia w επρεπε να πάρουν wp8.. Δεν νομιζω οτι θα ειχαν κ τοσο προβλημα να τα σηκώσουν..

Dimitris

Όχι…….δεν γίνεται να μην παίρνει τα windows τα 8 το αγαπημένο μου HTC titan.

panos13

Το λειτουργικο ειναι αψογο πλεον και σιγουρα εχει ολα οσα του ελειπαν για να μπει στον ανταγωνισμο αλλα στεναχωριεμαι για την Nokia. Εκανε τοση προσπαθεια για να πουλησει nokia lumia 900 και lumia 800 και τωρα βγαινει η microsoft Και την “σκοτωνει” ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ.

κώστας

απλά τραγικοί… Ντροπή τους…….

andreas

Μια απορια τα οικονομικα nokia που θα ”χτυπησουν” τα οικονομικα android τι hardware και πιο λειτουργικο θα εχουν;

Κωνσταντίνος Αθ.

Οι παλιές συσκευές δεν γίνεται να πάρουν windows phone 8 κυρίως λόγω hardware (απουσία NFC κλπ). Η έκδοση 7.8 δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές με την 8 – Περιμένετε και θα το δείτε…

md03582

@Κωνσταντίνος Αθ. μακάρι να είναι έτσι αλλά γιατι δεν το ειπαν στην σημερινή παρουσίαση? Μόνο στην αρχική οθόνη αναφέρθηκαν..

andreas

Μακαρι Κωνσταντινε να εχεις δικιο, μετα απο το eten x500 που μου <> με χαρτες πριν κατι χρονια!!! αγορασα περυσι το trophy 7 με 199ευρω!!! μετα το μανγκο το 7.8 καλο θα ειναι για μενα μετα απο 18 μηνες που θα εχω το τηλ.

andreas

που μου εφτιαξες!!! γραφω!!! αλλα δεν το εγραψε!!!!

Κωνσταντίνος Αθ.

Τι να πω κι εγώ που πήρα το Trophy μόλις κυκλοφόρησε 499€? ΕΤΕΝ Χ500??? τι μου θύμησες…

dimpep

Θεωρώ ότι ο κυριότερος λόγος είναι η απουσία microSD υποδοχής στα παλιότερα τηλέφωνα με WP, άρα βασική διαφορά θα είναι η υποστήριξη MicroSD ανάμεσα στα 7.8 και 8

να πούμε ότι δεν ειναι το θέμα αν θα μπορούσαν να σηκώσουν το Apollo οι σημερινές συσκευές απλά οτι δεν θα ετρεχε καν. Το Apollo έχει διαφορετικό πυρήνα -αυτόν των windows 8 που είναι εξελιξη του NT- ενω το Mango έχει CE. Ουσιαστικά πλέον πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικά λειτουργικά

Kostas

Για αυτό δεν αξίζει να δίνεις πολλά λεφτά για ενα κινητό . Συντομα καταλήγεις να είσαι και ….κορόιδο !!!

Tony Cool

Οσοι ειχαν αγορασει κινητα με wp οπως το trophy και το optimus 7 μπορει να πικραθηκαν σημερα αλλα τα κινητα τους τα βγαλανε τα 200 ευρω και με το παραπανω.Οσοι παλι τα ειχανε σκασει για τις ακριβοτερες wp συσκευες πιστευοντας οτι θα ειναι αρχοντες με τα updates (σε αντιθεση πχ με τα android τηλεφωνα) σημερα φαγανε μεγαλη ηττα.Κακιστη κινηση αλλα οι υπευθυνοι της nokia ειναι συνηθισμενοι σε αυτα.Οπως καψανε το n9 με ενα λογισμικο που ειχε πεθανει πριν καν γεννηθει ετσι καινε και το εξαιρετικο lumia 900 μεταξυ αλλων.

KonSammyOmnia7

Τουλαχιστον αφου μας σκεφτονται και εμας τους χρηστες 7,5 κατι ειναι κι αυτο….!

giorgos

Αντε να δουμε ποσα κοματια θα πουλησει και πια θα ειναι η τιμη του lumia 900 σε 2-3 μηνες. Εγω παντως το ψηνω ασχημα να το χτυπισω αν πεσει πολυ η τιμη του(στα 250 περιπου)
Για τους νην κατοχους πιστευω οτι οι διαφορες τους θα ειναι μονο οσα δεν μπορουν να γινουν λογο του hardware και τα υπολοιπα θα ειναι σχεδον τα ιδια. Ποσα apps k games θα ερθουν στα 7.8 ειναι ενα θεμα ομως.

md03582

@kostas προσωπικά δεν νιωθω καθολου κορόιδο. Φυσικα και θα ηθελα το lumia800 να παρει 8αρια μη σου πω και τα 9αρια, αλλα αν μη τι αλλο tango κ 7.8 σαν αναβαθμισεις θα τις παρει. Άλλωστε το κινητο το πηρα για τα 7.5αρια και εμεινα πολυ ευχαριστημένος απο τις πρωτες μερες. Δεν περιμενα να παρει update για να λειτουργησει το κινητο σωστα. Δηλαδή όσοι πήραν galaxy s ή το απλο desire πρεπει να νιώθουν κορόιδα?

dimpep

@giorgos 250 δεν φτάνει με τίποτα, μη γελιόμαστε

azriel84

To 3GS θα πάρει iOS 6. Ίσως όχι με όλα τα features αλλά θα πάρει iOS 6. 36 μηνών κινητό. Και μετά μου λέει η MS για 18 μήνες υποστήριξη…πως να μην γελάσω;

Πανος.Λαστ

πραγματικα θελω να πιασω του CEO MEO και τα λοιπα ολως των εταιριων και να δω τι εχουν στα κεφαλια τους ειδαν οτι στο android δεν παραπονεθηκε κανεις με τον κατακερματισμο και λενε τα σαινια ας το κανουμε και μεις!!Να ενα πραγμα που παραδεχεσαι στην apple ακομα και ας μην σαρεσει ως εταιρια παιρνεις ενα τηλεφωνο των 400 στην χειροτερη και σου βγαζει 2 χρονια ενω με το android και τα wp απο οτι φαινεται παιρνεις ενα φετος και του χρονου σε βαζουν στην πριζα να παρεις αλλο επειδη η νεα αναβαθμιση θα τιγανιζει μαριδες με ηλιακες ακτινες και αλλα τετοια κορυφαια!!! Που ειναι οι παλιοι καιροι που επαιρνες ενα nokia 6600 και επαιζες μαζι του τουλαχιστον για 3-4 χρονια!!

pk

και λεγανε οτι τα android δεν περνουν αναβαθμισεις οταν τα περισσοτερα εχουν υποστηριξη τουλαχιστον 18 μηνες.το lumia 900 βγηκε μολις πριν λιγους μηνες.κριμα…

md03582

@azriel84 όντως, θα παρεις ios6, μετά απο 3 χρονια θα πάρεις το lost mode (που το εχουν ηδη τα wp) θα παρεις facebook integration και instant sharing (που το εχουν ηδη τα wp) θα παρεις ανοιγμα εφαρμογων με το siri (που το εχουν ηδη τα wp με το tellme) δεν ξερω αν θα παρεις turn-by-turn directions (που το εχουν ηδη τα nokia lumia με το nokia drive κ τα htc με το locations) και αλλα τοσα features που ομως κακως δεν τα ειχε το 3gs των 600 ευρω και θυμηθηκαν μετα απο 3 χρονια να τα βαλουν, αλλα το trophy μου των 200 τα ειχε με το που ανοιξα το κουτάκι..

Ilias E.

Παιδιά αντικειμενικά εμείςπου έχουμε τα 1ης γενιάς wp(trophy,optimus) πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα πάρουμε την 7.8.Οι νέες δυνατότητες του λειτουργικού σε εμάς δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν λόγω hardware.Όταν οι developers της MS έγραφαν τα 8 για να υποστηρίζουν περισσότερους του 1 πυρήνες ήξεραν οτι αποκλείεται να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό στα ήδη υπάρχοντα τηλέφωνα.Αλλα και που θα βγάλουν τα 7.8 με την αρχική οθόνη και ενσωμάτωση skype και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο δίνουν σε όλους εμάς να “αναβαθμίσουμε” το κινήτο και να μπορέσουμε να το κρατήσουμε λίγο ακόμα!

Πανος.Λαστ

@md03582 σκεψου ποτε βγηκε ομως το trophy και ποτε το 3gs το θεμα ειναι οτι τα πηρε οταν βγηκαν και στα υπολοιπα κινητα

Γιαννης Γιαννούλης

Με τις εφαρμογές τι θα γίνει τελικά ?. Από την κυκλοφορία των 8 και μετά τα 7.8 θα τρέχουν τις νέες εφαρμογές?

makis88

Θα μου άρεσε να δίνουν τα udates επι πληρωμή απο ένα σημείο και μετά. Πχ μετά απο 18 μήνες. θές wp 9, 10 , 11? Δώσε 20 ευρώ που κάνει το licence και πέρνα τα στο hardware σου.

giorgos

@dimpep Λες ε? εγω παλι το πιστευω οτι θα φτασει καπου εκει μεχρι το σεπτεμβριο που θελω να παρω κινητο. Το 800 τωρα το βρισκεις 330 περιπου, το 900 που οι πωλησεις του λογικαα θα ειναι λιγες μετα απο αυτη την ανακοινωση δεν θα πεσει εστω στα 300? Θα δουμε.
Τα wp8 φενεται πολυ ενδιαφερων παντως. Θα δημιουργηθει καινουριος πολος ελξεις και κυριως με την υποστιρηξη της nokia θα γινει μια καλη επιλογη, αν διωξει καποιους αστειους περιορισμους.

md03582

@Πανος.Λαστ συμφωνώ απόλυτα, αλλά τα “καινούργια” features του ios6 που ακομα δεν ξερω αν εχει κυκλοφορησει, υπήρχαν ήδη στα 7 εδώ και εναμιση χρόνο. Καλά κάνουν και υποστηρίζουν το 3gs και μαγκιά τους, απλά είναι χαρακτηριστικά που έπρεπε να είχε βαλει η apple στα κινητά της, κινητά αξίας 600-700 ευρώ, εδω και πολύ καιρό. Εμένα μου άρεσε οταν απο 7 πήγα σε 7.5 με το trophy μου, πολλές αλλαγές, πολλά νεα features με ΕΝΑ update οχι τρια κύρια που ηθελε το 3gs για να του βαλουν επιτέλους facebook integration. Με το lumia επισης θα ειμαι πολύ ευχαριστημένος αν με τα δυο update που έρχονται (τανγκο κ 7.8) προστεθούν πολλά και νέα χαρακτηριστικά.

@Γιαννης Γιαννούλης απο οτι διάβασα, οι εφαρμογες γραμμενες σε κωδικα για wp8 θα τρεχουν μονο σε 8αρια, οι εφαρμογες wp7 θα τρεχουν και σε 7αρια και σε 8αρια. Πρακτικά ένας developer θα την γράφει για 7αρια και θα τρεχουν παντου

EliasKir

Ρε παιδια, τι να τα κανει τα 8αρια το Lumia 900? Ουτως ή αλλως ειναι μονοπυρηνο, δεν εχει υποδοχη για SD card, εχει οθονη αναλυσης 800×480 και δεν εχει NFC.
Οποτε τι να την κανει την αναβαθμιση σε 8 αν δεν υποστηριζει τις νεες λειτουργιες σαν συσκευη?

απο τεχνικης αποψης δεν ειναι πολυ διαφορετικη η κατασταση με αυτη της Apple. Καποιοι λενε μα το 3GS αναβαθμιζεται σε iOS6 ενω το Lumia 900 δεν αναβαθμιζεται σε WP8. Φταιει το marketing της Microsoft για αυτην την παρανοηση (η Apple ηταν πιο πονηρη στο θεμα). Το 3GS δεν τρεχει ολα τα features του iOS6, τρεχει ενα υποσυνολο. Αν ονομαζοταν το update του, iOS5.8 θα ηταν το ιδιο. H Μicrosoft επρεπε να ονομασει το 7.8 update “WP8.0 Lite”. Ετσι θα ηταν ολοι ικανοποιημενοι παροτι απο τεχνικης αποψης θα ηταν η ιδια κατασταση. Ειναι πιο πολυ ψυχολογικο.

md03582

@Anastasios-Antonios Toulkeridis +1

enigma

α) Η apple δίνει κουτσουρεμένη αναβάθμιση όχι στο 3gs αλλά ακόμη και στο 4άρι (ήδη στην 5 δεν είχε πάρει επίσημα το siri…) και κάτι έχω ακούσει ότι δεν θα χει το 4s από το ios6….Άρα το defragmantation είναι μια πραγματικότητα για όλους τελικώς…
β) Μην ακούω από κατόχους wp το τι έχουν οι συσκευές τους ήδη σε σχέση με το ios γιατί αν το πάμε έτσι τότε symbian & android έχουν πολύ περισσότερα από τις προηγούμενες ήδη εκδόσεις τους.
γ) Αν είναι να γίνεται σύγκριση συσκευών να μην γίνεται βάση της τιμής λόγω προσφοράς για ένα διάστημα..Ναι μεν είχε το trophy 200euro αλλά η κανονική του τιμή ήταν 500euro και έπεσε μόνο σε έναν συγκεκριμένο πάροχο.
δ) Το tango δεν πιάνεται για αναβάθμιση αφού κυρίως για χαμηλών επιδόσεων συσκευές βγήκε…

Ως τώρα μια χαρά θα κάνουν τα βασικά πράγματα οι παλιές συσκευές που έκαναν και πριν. Αν τώρα βγαίνουν νέες εφαρμογές εδώ θα δούμε αν τελικώς ισχύσει η φήμη ότι θα πάνε κουβά…

panos13

@EliasKir +1

Alex

εντάξει ρε παιδιά…με ενα φλασαρισματάκι όλα θα γίνουν…το πολύ πολύ tο γυρνάμε σε ICS 😀

md03582

@enigma επειδη μαλλον αναφεροσουν σε εμενα,δεν καταλαβα το β) γιατι να μην το ακους? αυτη ειναι η αληθεια, τα wp συγκριτικα με το ios προσφεραν περισσοτερα. Αν τα συγκρινεις (που δεν τα συνέκρινα) με το android και το symbian, τα android κ symbian προσφερουν περισσοτερα αυτη την στιγμη απο τα wp (απλα τα wp κερδιζουν σε αλλα πράγματα, ταχυτητα κ ευχρηστία κατα την γνώμη μου, εκει που κερδιζει κ το ios) και τέλος τα windows mobile 6.5 προσεφεραν τα περισσοτερα απο ολα τα υπάρχοντα λειτουργικά. Η αρχική τιμή του trophy ειχε 400 ευρώ και πήγε στα 200 μεσα σε πολυ λίγες εβδομάδες και ήταν μείωση τιμης, όχι προσφορά! για την ακριβεια λόγω χαμηλών πωλήσεων των wp η microsoft απο οτι ειχα διαβασει ειχε συνεννοηθει με τους κατασκευαστες για μείωση τιμης σε ολα τα wp κατα 50%. οσων αφορα αυτο που λες για τον παροχο δεν ισχυει, δεν εκανε την μειωση ο παροχος, απλα τα trophy και optimus 7 ηταν αποκλειστικοτητες του παροχου. Στην τελική, ο ιδιος πάροχος στον οποιο αναφερομαστε εδινε το 3gs (3 χρονια μετα την κυκλοφορια του) λιγο πριν το αποσυρει 400 ευρω (οσο η αρχικη του trophy) ή δωρεάν με συμβολαιο σε προγραμμα των 45 ευρώ.

enigma

@md03582 δεν πάει προσωπικά το σχόλιο (β). Το θέμα είναι ότι ανάλογα πως μας βολεύει αναφέρουμε την δυνατότητα μιας συσκευής για κάποιες λειτουργίες ενώ αλλού γίνεται γαργάρα. Θυμηθείτε λίγο τι απαντήσεις έπαιρνε κάποιος που έλεγε ότι πέραν της μη αναβάθμισης της συσκευής του στην επόμενη, αυτή πρακτικά είχε τις ίδιες δυνατότητες και βασικά πολύ περισσότερες από τις αναβαθμισμένες σε wp & ios….

Όσο για την τιμή μόνο αυτές έπεσαν (θυμάμαι να ήταν περισσότερο καιρό στην αγορά) τιμολογιακά και μόνο στον πάροχο. Πολύ αργότερα έπεσαν σε κάποια μαγαζιά Interntika και πάλι στα ίδια επίπεδα με του πάροχου. Αν ήταν οδηγία της ms δεν θα είχαν πέσει και άλλες συσκευές όπως omnia 7 htc mozart kok;;;;Το ότι έδινε το 3gs τόσο το έκανε επειδή παραδόξως πούλαγε. Τα άλλα δεν πούλαγαν για αυτό και τα σκότωσαν τόσο και τελικά τα έσπρωξαν. Για τον ίδιο λόγο που ξεπούλησε το samsung w στα 200euro αλλά στην κανονική του τιμή δεν το έπαιρνε και πολύς κόσμος…Όχι επειδή η ms τους είπε να τα δώσουν κοψοχρονιά γιατί δεν πουλάνε στην Ελλάδα…Άλλωστε ζήτημα της lg & htc ήταν οι πωλήσεις….

Nick

Δέχομαι το γεγονός ότι επειδή τα win8 είναι σχεδιασμένα για πιο προηγμένο υλικο (multicore, nfc κτλ κτλ), τα παλιότερα μοντέλα να πάρουν μια ενναλακτική έκδοση με τα βασικά χαρακτηριστικά των win8.
Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει υποστήριξη σε εφαρμογές. Γιατί αν η ιδέα τους είναι να δώσουν στους παλιούς χρήστες απλα ένα ανανεωμένο interface και άστους να πνιγούν μετά, σόρυ αλλά δεν πείθομαι να ασχολειθώ με μια apple wannabe

Σωτήριος Παπαδόπουλος

@EliasKir

Πολύ απλά την θέλουμε γιατί αλλιως δεν θα τρέχει καμία νέα εφαρμογή. ούτε καν foursquare ή twitter clients.

Βαλάντης

Όταν βγήκαν τα windows phone 7.0 ήμουν διστακτικός γιατί είχα πολλά windows phone κινητα με 6.1-6.5 εκδόσεις κλπ.. έλεγα μούφα θα είναι θα κολάνε κλπ… έκανα την δοκιμή και πήρα το htc trophy.. απλά ξετρελάθηκα… δέν κολούσα φοβερά γραφικά στα games με της τελευταίες αναβαθμίσεις ήμουν πολύ ευχαριστημένος και αρκετά φτηνό…. και δυστυχως άλλη μία φορά η microsoft κάνει την πατάτα και μας αφήνει απο έξω… ξέρω οτι το νέο firmware θα είναι ποιο βαρύ και θα κολάνε τα κινητα αλλά κάνε κάτι εκτός απο μια γεύση που θα μας δώσει έχεις ένα σορο προβλήματα να λύσεις .. τεσπα..το θέμα είναι οτι μόλις βγεί το 8.0 θα σταματήσει κανονικότατα η υποστήριξη του κινητου microsoft κανονικότατα…. μου κλέψανε εδω και μία εβδομάδα το κινητό θα έπαιρνα το ίδιο πάλι trophy αλλα μετα απο αυτα που διαβάζω γενικά δέν το νομίζω.. με βλέπω η σε android η σε iphone.. φαντάσου να πάρεις το lumia 900 να σκάσεις 500 κατοσταρικάκια και να έχεις σε 3 μήνες παλιό κινητό..

@Βαλαντης Σε νιωθω, συμμεριζομαι τον προβληματισμο σου σε μεγαλο βαθμο, και εγω δεν θα αγοραζα lumia 900 πια, αλλα παρακληση προς ολους παιδια… Ας περιμενουμε να βγουν τα SDKs να δουμε τι θα ισχυει για τη συμβατοτητα των εφαρμογων (αναφερομαι στα .net apps και οχι στα native wp8 games) και μετα να λεμε. Μην προτρεχουμε και γραφουμε πραγματα που μπορει να μην ισχυουν (διαβασα καπου επανω καποιον να λεει δεν θα τρεχει ουτε ο foursquare client, ελεος ρε παιδια, μη λεμε κουταμαρες)

Βαλάντης

@Anastasios-Antonios Toulkeridis

Σίγουρα θα περιμένω να δώ τη ακριβώς θα γίνει πολλές φήμες υπάρχουν θα φανεί στο τέλος.. είδα σε ένα site άς πούμε οτι όλα τα Lumia θα πάρουν την αναβάθμισει 8.0 ….θα φανεί στην επίσημη ανακοίνωση… εκτός το ότι μου το κλέψανε (να του κοπει το χέρι) και ύθελα πάλι windows phone θα πρέπει να περιμένω και δέν έχω ένα κινητό της προκοπής σκέφτομαι σοβαρά για android … δέν ξέρω…. χαλάστηκα με το update αρκετά.. θα περιμένω λίγο ακομα…

@Βαλαντης Αφου δεν εχεις κινητο τι σε χαλαει η αναβαθμιση?. ΙΣΑ ΙΣΑ εμεις που δεν εχουμε κινητο αυτη τη στιγμη (ναι και εγω δεν εχω) εχουμε καθε λογο να παμε σε wp8 για μια καινουργια αρχη! 🙂 🙂 Η Microsoft εχει πει οτι αυτο που εγινε με τα wp7.x δεν θα ξαναγινει για τον απλουστατο λογο οτι δεν υπαρχει αλλος καλυτερος OS kernel στη Microsoft πια. Εφτασε το mobile λειτουργικο τους τον kernel του desktop λειτουργικου τους και πλεον θα συμβαδιζουν μαζι.

@Βαλαντης Βρες ενα χαζουτσικο για λιγο καιρο (εστω και featurephone) και τον χειμωνα πας κατευθειαν σε wp8 😉

Χρήστος

Παιδια εγω εχω το Νοκια Λουμια 610(το πειρα προσφατα) θα παρει σιγουρα αναβαθμιση ? για wp8 δεν ελπιζω αλλα σε 7.8 τουλαχιστον..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.