Windows Phone Wallet Hub, Τα νέα κινητά της Microsoft γίνονται πορτοφόλια

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Windows Phone Summit, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα νέα smartphones με το λειτουργικό Windows θα λειτουργεί ως ένα κανονικό πορτοφόλι, με δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών μέσω της τεχνολογίας Near Field Communication και σε συνεργασία με τον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Το κινητό θα μπορεί να λειτουργεί ως πορτοφόλι, με δικλείδες ασφαλείας, ενώ θα υπάρχει η λειτουργία tap to pay, υποστήριξη πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών λογαριασμών. Ένα ειδικό user interface θα αναλαμβάνει να ενημερώνεται με όλα τα δεδομένα συναλλαγών από τις διάφορες πηγές του χρήστη (όπως είναι η πιστωτική κάρτα, το paypal account, κ.λπ.).

Το Wallet θα υποστηρίζει και προσφορές, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να βρίσκει με ψηφιακά κουπόνια κλπ. τα οποία θα φορτώνονται στο app στο κινητό και από εκεί ο χρήστης θα μπορεί να εξαργυρώνει την προσφορά του. Το Wallet έχει δικό του PIN, ο οποίος ζητείται κάθε φορά που γίνεται μία συναλλαγή με το τηλέφωνο για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ όλες οι συναλλαγές μπορούν να περνούν από το Wallet Hub, όπως είναι για παράδειγμα οι αγορές μέσα από apps.

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία είναι η Γαλλία, καθώς η Orange θα φέρει στους καταναλωτές της το Wallet των Windows Phones 8. Δεν έγινε λόγος για τη χώρα μας, αλλά δεν αποκλείεται κάποτε στο μέλλον να το δούμε και αυτό. Υπομονή!

Επεξεργάστηκε την 20 Ιουνίου 2012 20:20

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.