Smartphones

Xiaomi 12S Ultra: Με αισθητήρα κάμερας Sony IMX989 1″

Η σειρά 12S της Xiaomi πρόκειται να παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου και, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, θα δούμε τρία μοντέλα: το vanilla Xiaomi 12S, το flagship Xiaomi 12S Pro και το Xiaomi 12S Ultra με την κάμερα-θηρίο.

Σύμφωνα με την Χiaomi, το Ultra θα έχει έναν εντελώς νέο αισθητήρα κάμερας 1″ από τη Sony, που ονομάζεται IMX989.  Το κακό είναι πως οι φήμες θέλουν τη σειρά S να μένει αποκλειστικά στην Κίνα και άρα δεν θα τα δούμε στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν και η Xiaomi διαφήμισε το νέο IMX989 ως 1″ από τη μια γωνία στην άλλη, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Ο αισθητήρας είναι παρόμοιος με αυτόν του Xperia Pro-I. Μια πλατφόρμα με πραγματική διαγώνιο 1″ θα απαιτούσε έναν εξαιρετικά μεγάλο φακό, σε νησίδα μεγαλύτερη από κάθε ανταγωνιστή. Βέβαια, ακόμα υπάρχει χρόνος για να αλλάξει κάτι η εταιρεία.

Όσον αφορά στο vanilla Xiaomi 12S, περιμένουμε μικρή οθόνη AMOLED 6,28” με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Θα έχει δύο επιλογές RAM και δύο επιλογές αποθήκευσης – 8/12 GB και 128/256 GB, αντίστοιχα. Το σετ της πίσω κάμερας θα αποτελείται από μια κύρια 50 MP, μια ultra-wide 13 MP και μια macro 5 MP, ενώ η selfie κάμερα λέγεται ότι είναι 32 MP.

Όλα φαίνεται, δηλαδή, πως θα είναι ίδια με το Xiaomi 12, με τη διαφορά ότι τα S θα φοράνε το νέο chipset Snapdragon 8+ Gen 1 ενώ οι κάμερες θα λάβουν την επεξεργασία Leica.

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουλίου 2022 18:38

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.