Smartphones

Xiaomi 13: Πρωτότυπη μονάδα προσφέρει μπαταρία 6.000 mAh

Η Xiaomi αποκάλυψε την τεχνολογία μπαταριών της επόμενης γενιάς, τις solid-state, για την οποία μίλησε στον λογαριασμό της στο Weibo.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία έχει επιτύχει ενεργειακή πυκνότητα 1.000 Wh/L με ορισμένες από τις πρωτότυπες μπαταρίες της, η οποία είναι αρκετά πιο πυκνή από τις μπαταρίες καταναλωτικής ποιότητας προς το παρόν. Η solid-state μπαταρία θα επέτρεπε στο Xiaomi 13 να προσφέρει χωρητικότητα 6.000 mAh εντός του ίδιου μεγέθους συσκευασίας με τη χωρητικότητα 4.500 mAh που αποστέλλεται σε μονάδες λιανικής.

Συνοπτικά, η πρωτοποριακή τεχνολογία solid-state μπαταριών προσφέρει αύξηση χωρητικότητας 33% από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτού του τύπου η μπαταρία είναι ασφαλέστερη από τις εναλλακτικές λύσεις ιόντων λιθίου, χωρίς κίνδυνο βραχυκυκλωμάτων και πυρκαγιών που σχετίζονται με διάτρηση.

Ακόμη, βεβαιώνει ότι η τεχνολογία παρέχει έως και 20% περισσότερη ισχύ από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου σε εξαιρετικά κρύο περιβάλλον, όπως -20 βαθμούς Κελσίου. Δυστυχώς, η Xiaomi δεν είναι ακόμη έτοιμη να παράγει μαζικά αυτές τις μπαταρίες και πιθανότατα θα περάσουν μερικά ακόμη χρόνια προτού μπορέσουν να τις εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό της.

Επεξεργάστηκε την 7 Μαρτίου 2023 14:11

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.