Xiaomi: Ετοιμάζει smarthphone με 108MP Samsung ISOCELL αισθητήρα

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει smarthphone με 108MP Samsung ISOCELL αισθητήρα

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Xiaomi εργάζεται πάνω στο επερχόμενο Xiaomi Mi Mix 4. Επίσης, στελέχη της εταιρείας έχουν αναφέρει ότι η συσκευή θα έχει καλύτερο αισθητήρα από τον Samsung GW1 Bright και πως η ταχύτητα φόρτισης της θα είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το Xiaomi Mi 9.

Αυτήν την εβδομάδα στο Πεκίνο γίνεται το Xiaomi Future Image Technology Communication Conference. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η εταιρεία αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο Redmi smartphone που θα είναι εξοπλισμένο με τον Samsung ISOCELL Bright GW1, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν νέο ακόμη μεγαλύτερο αισθητήρα.

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει smarthphone με 108MP Samsung ISOCELL αισθητήρα

Ο Samsung ISOCELL Bright GW1 είναι 38% μεγαλύτερος από τον Sony IMX 600, έχει 1/1.7-inch CMOS αισθητήρα, 0.8μm μέγεθος και μέγιστη ανάλυση είναι τα 64MP ή 9.248×6.936.

Επιπλέον, ο ISOCELL Bright GW1 είναι ικανός να κάνει binning group από τέσσερα pixels ώστε να παράγει ακριβή χρώματα σε μικρότερες εικόνες. Από τη στιγμή που η Redmi είναι η οικονομική sub-brand της Xiaomi θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι τιμή θα προσφέρετε η συσκευή που θα διαθέτει τον αισθητήρα της Samsung.

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει smarthphone με 108MP Samsung ISOCELL αισθητήρα

Φαίνεται ότι τα 64MP δεν ήταν αρκετά για τη Xiaomi. Στο τέλος της εκδήλωσης η εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο Samsung ISOCELL αισθητήρα ο οποίος μπορεί να τραβήξει 108MP ή 12.032×9.024 φωτογραφίες και θα εφοδιάσει κάποια μελλοντική συσκευή της. Αρκετοί θεωρούν ότι αυτή η συσκευή θα είναι το Xiaomi Mi Mix 4.

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει smarthphone με 108MP Samsung ISOCELL αισθητήρα

Κάπου εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ο ιδρυτής της Zeiss είχε πει πως τα smartphones πρέπει να είναι πολύ ισχυρά για να επεξεργαστούν τόσο μεγάλες αναλύσεις φωτογραφιών. Κάτι που σημαίνει πως αυτές οι συσκευές θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με τελευταίας γενιάς πανίσχυρους επεξεργαστές.

Η Qualcomm είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρει ακόμη πιο ισχυρούς επεξεργαστές. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ίσως δούμε πολύ σύντομα το πρώτο smartphone με 108MP κάμερα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Ξανά αρχίσαμε τα megapixels…Ωωω τι θα ακούμε πάλι Θεέ μου .

Manolis

108/9 = 12 κι ο νοών νοείτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.