Xiaomi, διέρρευσε το πρώτο laptop μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά

To 2014 αναμφισβήτητα είναι η χρονιά της Xiaomi η οποία κατάφερε να αποκτήσει σιγά σιγά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Αυτό φαίνεται της άνοιξε την όρεξη για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς εκτός από τα κινητά και τα tablet. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες φήμες η Xiaomi σκέφτεται να επεκταθεί και στα laptop.

Κάτι τέτοιο δεν το ακούμε για πρώτη φορά ακούγεται, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε πιο πειστικές αποδείξεις, όπως φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηρηστικά. Η συγκεγκριμένη φωτογραφία δείχνει μια συσκευή η οποία μοιάζει αρκετά με τη σειρά Macbook Air της Apple. Ο υπολογιστής έχει το ίδιο σχήμα και bezels καθώς και την ίδια χρωματική επιλογή. Το Mi logo είναι είναι ορατό στο κάτω μέρος της οθόνης αλλά και στο πισω μέρος.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένουμε Intel Haswell chip – i7 4500U και 2 8GB dual channel memory modules για 16GB RAM. Θα έχει 15 ιντσών οθόνη Full HD 1080p και τιμή CNY 2,999, δηλαδή γύρω στα 481 δολάρια.

Αν οι πληροφορίες για την τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σωστές, τότε η Xiaomi έχει σίγουρη την επιτυχία και σε αυτόν τον τομέα. Θα σας ενδιέφερε ένα τέτοιο laptop;

xiaomi laptop, Xiaomi, διέρρευσε το πρώτο laptop μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά

xiaomi laptop, Xiaomi, διέρρευσε το πρώτο laptop μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά

xiaomi laptop, Xiaomi, διέρρευσε το πρώτο laptop μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά

xiaomi laptop, Xiaomi, διέρρευσε το πρώτο laptop μαζί με τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

όμορφο και με πολύ καλά χαρακτηριστικά και με τέτοια τιμή σίγουρα!!!😃

Χρήστος

με τι λειτουργικό σύστημα;

sotiris

καλημερα….εννοειται και θα με ενδιεφερε ενα τετοιο λαπτοπ σε τετοια προσιτη τιμη!!!

Darth

αν έχει ξεχωριστό chip για vga το τσιμπισα χτες με αυτά τα λεφτά (έστω 150 ποιο πάνω) τώρα αν έχει ON chip gpu module της Intel τότε κρίμα και μου άρεσε

Βασίλειος

Κοίτα, τουμπανάκι θα βγει αλλά…

στη Ελλάδα θα φτάσει στο χιλιάρικο (1.000€) και …

δυστυχώς με τα windows θα είναι απλά μία ακόμη αντιγραφή !!!

Σαν να παίρνεις μία Μ5 ρέπλικα ας πούμε με 1800 tsi κινητηρα, σίγουρα θα τραβάει… αλλά…

Nikos

Λογικό να το πουλάει τοσο φτηνά η Apple κανει το σχέδιο και η xiaomi πέρνει έτοιμο και βάζει το σημα της..λες και βλέπω mac σε πιο φτηνή εκδοση. Δεν μου αρέσουν οι αντιγραφές.

Alex

@Βασίλειος Ναι, 10.000€ θα κάνει ρε… Α ρε χαζοί άνθρωποι που υπάρχουν…

George

@Darth +1

Βασίλειος

@Alex πρόσεχε πως μιλάς.
Δεν σου έχω ούτε το δικαίωμα, ούτε με ξέρεις απο χθες !!

ΟΚ αγοράκι μου?

Θα σου έλεγα και άλλα, αλλα σέβομαι το site κια τον Κώστα.

2. Όχι προς τα εσένα φυσικά, αλλά γενικά αιτιολογώ την άποψη μου.

Το macbook μου κοστίζει 2300 στην Ελλαδα και 1380 στην Αμερική.
Κατα την ίδια λογική αυξάνονται οι τιμές σε laptop κτλ

Τωρα αν θα φτάσει 800, 900 ή 1000 μικρή σημασία έχει μιας και η υπεροβολή είναι σχήμα λόγου για να δείξω την υπερτίμηση των τιμών στην Ελλάδα και το ότι δεν μπορεί με καμία Παναγία να έρθει στην Ελλάδα με την εκπληκτική τιμή της Κίνας.

Κώστας Βλαχάκης

Alex, Βασίλειε, Παρακαλώ παιδιά. Μην χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς.

ιωαννης

θα με ενδιαφερε παρα πολυ!! πολυ καλη προσιτη τιμη…θα το παρω!!!

nikmour

@Βασίλειος ενώ με το λογισμικό-φυλακή, της πλάκας δεν θα είναι αντιγραφή έτσι?

Βασίλειος

Για το Mac Os μιλας?
Δλδ είναι το mac Os της πλάκας και δεν είναι τα windows?
Μήπως το μπερδέυεις με τo Ios?

Γιατί δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ απο κάποιον να έχει Mac Os και να μην είναι χιλιόμετρα ευχαριστημένος, μαζί με εκείνους και εγώ φυσικά, που πλέον γελάω με τις δεισλυτουργίες των Windows(σε σχέση με το Mac Os πάντα).

Εσυ το έχεις δοκιμάσει?
και εάν ναι, τι σου έλειψε σε σχέση με τα windows?

Nickolas

@Βασίλειος
Εγώ πάλι που έχω και iMac και laptop με windows δεν είχα προβλήματα με κανένα από τα δυο, ωστόσο επειδή τα είχα αγοράσει και τα δυο την ίδια εποχή 2009, το iMac με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού δυστυχώς σέρνεται, ενώ το laptop με χειρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά πετάει με windows 8.1 ακόμη και με προγράμματα όπως το PhotoShop.

nikmour

@βασίλειος είναι ένα κλειστό λογισμικό με πολλές ελλείψεις προγραμμάτων. Όσους ξέρω έχουν εγκαταστήσει και παράλληλα windows. Είναι μια χαρά για entertainment machine. Για όσους όμως κάνουν σοβαρή δουλειά (εκτός από ορισμένες κατηγορίες χρηστών) δεν τους το προτείνω. Θυμάμαι ένας φίλος μου μου έλεγε ότι τo mac του δούλευε χωρίς να κάνει θόρυβο (από τον ανεμιστήρα). Όταν τον ρώτησα τι προγράμματα έτρεχε μου είπε internet και επεξεργασία φωτογραφιών. Όταν του είπα τι προγράμματα έτρεχα εγώ, παράλληλα, δεν ήξερε τι να μου απαντήσει. Μάλλον είσαι και εσύ από εκείνους που έχουν τις ελάχιστες απαιτήσεις από το λογισμικό για αυτό και είσαι ευχαριστημένος.
Όταν λες δυσλειτουργίες μιλάς για τα vista ή τα xp? ΄’Η μήπως τα ΝΤ?

Tom

Οχι και λογισμικό της πλάκας το OS x ρε παιδιά μην ακούγονται τέτοια πράγματα σε τεχνολογικό σάιτ θα γελάει ο κόσμος..

Γιώργος

Βασιλη εχεις δοκιμάσει τις τελευταίες εκδόσεις των windows ή τελευταια εμεινες στα XP/7? Εχουν κανει βελτιωσεις. Τa Μακ κανουν μια χαρά για φοιτητές, γραφίστες, φωτογράφους κοκ, αλλά για μηχανικούς που χρησιμοποιουν σχεδιαστικά ή τρεχουν επιπλέον in house εργαλεία σε υπολογιστικά προγράμματα τα windows είναι μονόδρομος. Εκανα προσπάθεια και δυστυχώς δεν μπορω να σου πω οτι έμεινα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Για δυσλειτουργίες προφανώς ελπίζω να συγκρινεις μακ με αντίστοιχο win μηχάνημα. Δεν νομιζω να δίνει κάποιος 1600-2000 ευρώ και να μην περιμένει τέλεια συμπεριφορα κ υποστήριξη. Τουλάχιστον σε think pad, dell latitude-presicion μηχανήματα δεν αντιμετωπισα ποτε πρόβλημα με δυσλειτουργίες και έχω αλλάξει πολλά.

mourouzis2005

Μια μέτρια αντιγραφή iMac/MacBook με logo της Xiaomi. Όπως συμβαίνει κατά κόρον με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τομ

Darth δεν νομίζω να εχει dedicated gpu. Πιο σημαντικό θέμα για μενα ειναι η μπαταρία του. Επίσης θα το προτιμούσα 13αρι.

Chris

Για την δουλεια μια χαρα ειναι!

Ανεκπλήρωτος

Για τα χαρακτηριστικά του φαίνεται “δώρο” σ’αυτή την τιμή! (αν έρθει βέβαια σ’αυτή την τιμή)
Όμως το ντιζάιν είναι χάλια.

evagoras

Είναι ψεύτικες. Είναι μοντάζ,δειτε https://kr.made-in-china.com/co_kakatech/image_I5-14inch-Laptop-K18-_hosroueuy_cBSTtGVPhJus.html

nikmour

@tom δίκιο έχεις και τα δύο είναι κορυφαία λογισμικά. Δεν μπορούμε όμως να μην μιλάμε για την έλλειψη apps των WP ή την χειρότερης ποιότητας apps του android και να μην μιλάμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο ενός λογισμικού (του 7%) που είναι απλώς UNIX based.

Vagelis

Όντως εκπρόσωπος της Xiaomi διευκρίνισε ήδη ότι η φωτό που διέρρευσε είναι κατασκευασμένη και δεν πρόκεται για κάποια συσκευή που ετοιμάζει η κινεζική εταιρεία.

Darth

@Βασίλειος σιγα μην πάρουμε απο την ελλαδα να καρπωθούν κλέφτες τους φόρους κλπ……. αγορά απο την κινά μαύρα και άγιος ο θεός!!

Chris T

Καταρχήν όποιος ενδιαφέρεται θα το πάρει από το ευρωπαϊκό site

Τώρα περί αντιγραφής μην ακούω και βλακείες για πρωτοπόρο “apple”
ΟΛΟΙ αντιγράφουν. Θες apple; Οχι δεν πηρε την χρηστικότητα από android και την πέρασε στο ΙOS. Καλά στα τηλέφωνα και αν πρέπει να αντιγράψει. (πάω να πάρω προέκταση δαχτύλου γιατί πλέον ο αντίχειρας δεν είναι όσο η οθόνη). Αντε και καλό 2κ στην οθόνη το 2018

Nikos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.