Smartphones

Η Xiaomi εξηγεί γιατί αφαίρεσε την θύρα ακουστικών από το Mi 6

Η Xiaomi δεν ήταν η πρώτη που αποφάσισε να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών από το
Xiaomi Mi 6 και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Προηγήθηκαν εταιρείες όπως Apple και Motorola και πολύ σύντομα αναμένουμε να δούμε την HTC με τη ναυαρχίδα HTC U 11 και το Honor 9.

Έχουμε ξαναπεί ότι η ιδέα δεν αρέσει σε πολλούς, ενώ οι κατασκευαστές προχωρούν στην συγκεκριμένη κίνηση για διαφορετικούς λόγους.

Η Xiaomi έρχεται να εξηγήσει γιατί αφαίρεσε την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών από το Xiaomi Mi 6. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στο Android Central, ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη χώρου στο σασί του κινητού.

Η Xiaomi λέει πως ο εσωτερικός χώρος στα κινητά είναι πολύτιμος και αφαιρώντας την υποδοχή ακουστικών μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χώρο αυτό για άλλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη μπαταρία. Επίσης ο ήχος μέσω USB Type-C γίνεται όλο και πιο κοινός τρόπος και προσφέρεται πολύ καλή ποιότητα.

Smartphones are highly-integrated products and internal space is precious. By removing the headphone jack, we can save room for other components such as a bigger battery. Audio through USB Type-C is becoming more common, and will continue to provide excellent sound quality”.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μπαταρία είναι 10.5% μεγαλύτερη από αυτή του Xiaomi Mi 5. Το Xiaomi Mi 6 έχει μπαταρία 3350mAh, και το Mi 5, 3000mAh.

Το θετικό είναι ότι το Xiaomi Mi 6 έχει USB Type-C to 3.5 mm αντάπτορα μέσα στο κουτί, για όσους προτιμούν το παλιό standard.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Μαΐου 2017 12:20

Σχόλια

  • Ρε Xiaomi ελεος τι ηλιθια δικαιολογια ειναι αυτή - κάνεις σαν τις άλλες εταιριες που λενε το ιδιο πραγμα !!!!

  • Ναι γιατί η xiaomi δεν είναι σαν τις άλλες εταιρείες είναι Ίδρυμα έχουν μπέσα είναι ο φίλος που θα θέλαμε να έχουμε είναι ο Ιησούς σε επιχείρηση.

  • Καλά έκανε κι έβγαλε την υποδοχή. Η τεχνολογία προχωράει και πρέπει να εξοικονομείται χώρος για πιο σημαντικά modules, αλλιώς θα είμασταν ακόμα με walkman στα χέρια.

  • Να το δεχτώ. Τουλάχιστον έχει μεγαλύτερη μπαταρία.
    Αλλά πως το κατάφερε δηλαδή η Samsung με πολύ μικρότερα bezels;

  • Ανοησιες ομως. Και η Apple τα ιδια ελεγε και οταν ανοιξαν την συσκευη για να την δουν απο μεσα (βλεπε σε πολλα καναλια στο youtube), αποδειχθηκε η σαθροτητα. Απλα η Apple το εκανε για να πουλησει τα πανακριβα και ακομα απαραδεκτα wireless ακουστικα και η Xiaomi απλα ακολουθει την Apple, ως γνησια αντιγραφη. οκ, αλλα τα ακουστικα ειναι απαραιτητα σε ενα πανακριβο κινητο για πολλους πολλους λογους και ακομα κανενα wireless εξαρτημα δεν μπορει να τα καλυψει επαρκως.

  • Να μας πει τότε πως το μικρό Redmi των 5 ιντσών έχει και θύρα ακουστικών και μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας (4000 mAh) από το mi6. Δουλευομαστε με άλλα λόγια. Έχω επιλέξει να ρίχνω μαύρο σε όποια εταιρεία ακολουθεί τις κουτοπόνηριες της....ακατανομαστης. Ελπίζω να πάει απατο και να επανέλθει του χρόνου με θύρα ακουστικών που ως δια μαγείας θα βρει χώρο να την χωρέσει...

  • Δε χωραγε το samsungoκουμπο ηθελε να πει ο man. Μεγαλωσε και τη μπαταρια για παρτη σας και εσεις αμεσως να τον κραξετε, δες ρε κατι αχαριστους ανθρωπους.

  • Πολυ ποσοτητα με μετρια ποιοτητα και καθολου πρωτοτυπια

  • "Επίσης ο ήχος μέσω USB Type-C γίνεται όλο και πιο κοινός τρόπος και προσφέρεται πολύ καλή ποιότητα" "έχει USB Type-C to 3.5 mm αντάπτορα μέσα στο κουτί,"

    Καλά μας θεωρούν ηλίθιους? ας έβαζαν ακουστικά usb type-c μέσα στο κουτί και ας έβαζαν τον αντάπτορα στον κ........!!!!! (κόρφο) τους.

  • Να μας πουν τοτε πως θα φορτίζεται το κινητό οταν συνδέεις το usb-c μεσω ανταπτορα στα ακουστικά.

  • Μετά το "κουράγιο" της Apple έρχεται το δούλεμα και από τη Xiaomi.

  • Εγώ πάντως που εχω το LeEco Le Max 2 x829 και πρώην κάτοχος του Xiaomi Redmi Note 3 Pro να σας πω ότι με το Xiaomi είχα διπλάσια ένταση απ'ότι στο LeEco με ανταπτορα 3.5mm. Μιλάμε πάντα για τα ίδια ακουστικά

  • Η τεχνολογια παει μπροστα και υπαρχει εξελιξη. Μπορει να μας κακοφαινεται αλλα ολα ειναι θεμα συνηθειας. Αφου βλεπουμε πως το κανουν ολες οι εταιρειες τοτε δεν ειναι θεμα,συμβαδιζουν ολες μαζι .

  • Έτσι ειναι αυτά, κάνει την παπαριά, η δεν λέμε ονόματα φρούτων και ακολουθούν και άλλες, με δικαιολογίες του κώλου φυσικά, γιατί απλά δεν υπάρχει δικαιολογία.

  • @ster και πάλι φίλε δεν είναι έτσι αφού θέλουν να πάνε μπροστά όπως και είναι λογικό γτ να στερούν την μια επιπλέον θύρα που υπάρχει και να μην βάλει κάτι παρόμοιο αλλά πιο καινούργιο στην θέση της... Μπορεί εγώ για κάποιο λόγο να χρησιμοποιώ είδη την βασική θύρα επειδή το φορτίζω πρέπει δηλαδή να περιμένω να τελειώσει η φόρτιση και μετά να βάλω τα ακουστικά?!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.