Η Xiaomi πιστεύει ότι το Huawei P30 είναι ακριβό σε σύγκριση με το Mi9

Huawei P30, Η Xiaomi πιστεύει ότι το Huawei P30 είναι ακριβό σε σύγκριση με το Mi9

Πριν λίγες ημέρες η Huawei ανακοίνωσε τα P30 και P30 Pro, τα οποία είναι τα δύο τελευταία high-end smartphone της εταιρείας. Μαζί με την παρουσίαστη των συσκευών αποκαλύψθηκαν και οι τιμές τους, οι οποίες για αρκετούς είναι πολύ υψηλές. Φαίνεται λοιπόν ότι και η Xiaomi πιστεύει ότι τα Huawei P30 είναι overprice, και μάλιστα αποφάσισε να το δηλώσει δημοσιεύοντας μία εικόνα στην οποία συγκρίνει τις διαφορές των Huawei P30 και Xioami Mi 9.

Huawei P30, Η Xiaomi πιστεύει ότι το Huawei P30 είναι ακριβό σε σύγκριση με το Mi9

Η εταιρεία αναφέρει ότι Xiaomi Mi 9 κοστίζει 499€ και έχει προσθέσει υποσημείωση ότι αυτή η τιμή αφορά την Ισπανία. Αντίστοιχα, στην εικόνα αναφέρει ότι η τιμή του Huawei P30 είναι 799€, κάτι το οποίο δεν ισχύει διότι η τιμή του P30 τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 749€. Όπως και να έχει, η διαφορά των 250€ είναι μεγάλη.

Στη συνέχεια η Xiaomi συγκρίνει τις δύο συσκευές ως προς κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, κάτι που δεν είναι δίκαιο διότι η εταιρεία απλώς επέλεξε αυτά που της αρέσουν ή την βολεύουν, καθώς εκθιάζει ιδιαίτερα το Xiaomi Mi 9.

Πρώτα από όλα τονίζει ότι το Xiaomi Mi 9 έχει μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερα (συνολικά) MP στις κάμερες και καλύτερο επεξεργαστή.Το Xiaomi Mi 9 έχει κατά 0,39 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη και 12 παραπάνω MP στις κάμερες. Επίσης, η Xiaomi επιμένει να “κοροϊδεύει” τη Huawei που επέλεξε να βάλει στα P30 Kirin επεξεργαστή και όχι Snapdragon.

Η Xiaomi εμπαίζει την Huawei επειδή χρησιμοποίησε Kirin αντί Snapgragon στο P30

Η Xiaomi συνεχίζει τη σύγκριση χρησιμοποιώντας τα σκορ των συσκευών στο DxOMark. Μόνο που το Huawei P30 δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από την ιστοσελίδα, άρα μάλλον η συγκεκριμένη σύγκριση δεν έχει κανένα νόημα, και προστέθηκε στην εικόνα απλώς για να τονίσει η Xiaomi ότι το Mi 9 έχει το μεγαλύτερο σκορ σε εγγραφή βίντεο στο DxOMark.

Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Έπειτα, η Xiaomi αναφέρει ότι το Mi 9 είναι το μοναδικό κινητό στον κόσμο με ασύρματη φόρτιση 20W, ενώ το Huawei P30 δεν υποστηρίζει καν αυτή την τεχνολογία. Κατά τα άλλα, η εταιρεία αναφέρει στην εικόνα ότι και τα δύο smartphones διαθέτουν In-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, 6 GB μνήμη RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο.

Εμείς έχουμε σχολιάσει τα δύο smartphones στα σχετικά hands-on βίντεο. Εσείς ποιο από τα δύο flagships πιστεύετε ότι είναι καλύτερο;

Huawei P30 Pro ελληνικό hands-on video από το Παρίσι

Xiaomi Mi 9 hands-on [MWC 2019]

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gio

Στη φωτογραφία και μόνο θα είναι καλύτερο το P30+p30pro
Σίγουρα όχι όμως με χαώδης διαφορά.πλεον όλα τα κινητά από 200-300 ευρώ και πάνω έχουν τίμια κάμερα.
Στα υπόλοιπα τωρα,μη πω και γρηγορότερο το xiaomi
Αν διάλεγα κάποιο θα ήταν mi9 και τα ρέστα τσεπη

kostas_falcon

Έτσι όπως τα γράφεις techblogGR είναι σαν να προσπαθείς να δικαολογησεις την huawei…. Εντάξει ξέρω ότι δεν συμπαθείτε εκεί τα Σαομι….

Κώστας Βλαχάκης

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι εισαι βαμμένος Xiaomi.

Αλέκος

Επίσης και apple fun boys

Kostas

Η μία απλά παίρνει και αντιγράφει και η άλλη κατασκευάζει, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.οταν φτάσει το επίπεδο της huawei θέλω να δω τι τιμές θα βάλει και αυτή

αντικειμενικος

ποιος αντεγραψε μωρε ? αντεγραψε το mi 9 ποιον ? που ηταν το πρωτο με 855 με 48 αρα καμερα και ασυρματη φορτιση 27 watt …σας ποναει η xiaomi νομιζω!

apostolos

ειναι

Σιμος

Εγώ πάντως παιδιά το τσίμπησα το p30 pro και ας είμαι Nokiakias…. Δε θα περιμένω τη Nokia ποτέ θα ξυπνήσει.. Θέλω να είμαι αντικειμενικός… Πρώτη φορά τρελάθηκα με κινητό όπως το p30 pro.

Nickolas

Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικές οι τιμές, 549 τα 128GB του Xiaomi Mi9 και 749 το Huawei P30 Pro με 128GB, διαφορά 200 ευρώ.
Επίσης είναι καλή ευκαιρία αν κάποιος θέλει και το ρολόι που το δίνουν με τις προπαραγγελίες του P30, φυσικά συμφέρει αν κάποιος θέλει πραγματικά και το ρολόι, οπότε η τιμή έρχεται στα ίδια επίπεδα.
Κατα τα άλλα κάπου κερδίζει το ένα, κάπου το άλλο. Καλύτερο επεξεργαστή το Xiaomi, ασύρματη φόρτιση, λίγο μεγαλύτερη οθόνη. Καλύτερη κάμερα το Huawei, μεγαλύτερη μπαταρία και υποστήριξη κάρτας μνήμης (αν και ανήκει στη Huawei και δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως ακόμη).
Με απλά λόγια, ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας και τι έχει σαν προτεραιότητα. Πάντως σε κανα εξάμηνο που θα έχει πέσει η τιμή του P30 στα επίπεδα του Μi9 θα είναι πιο δύσκολο να επιλέξει κάποιος. Για την ώρα το Xiaomi ίσως να είναι πιο συμφέρουσα επιλογή.

Christz

Και το mi9 θα πέσει ακόμη περισσότερο οπότε θα συμφέρει πάλι το mi9

Nickolas

Βασικά δε μιλάω για τιμές Skroutz, αλλά για τα μεγάλα καταστήματα. Σε γενικές γραμμές η Infoquest δεν κάνει και τις τρελές μειώσεις οπότε για το Mi9 περιμένω κανα 50αρι. Η Huawei από την άλλη κάνει κατα καιρούς καλές προσφορές. Βέβαια αν το πάρει κάποιος από Skroutz και τώρα θα το βρει 50 ευρώ κάτω, οπότε μια χαρά συμφέρει, απλά δε γνωρίζω τι γίνεται με την εγγύηση και αν η Infoquest υποστηρίζει συσκευές που έρχονται από Ευρώπη ή το παίζει Κινέζος :p

Ιάκωβος

Το p30 pro παντως ειναι πιστη αντιγραφη του galaxy s9 απλα με σταγονα.Σιγουρα παντως το xiaomi mi 9 ειναι καλυτερο απο το p30 στα παντα και κοστιζει απο 499 αντι για 749 που ζηταει το p30.Η αληθεια βεβαια ειναι οτι και σε σύγκριση με το p30 pro στα 949 ευρω ειναι πολυ δυσκολο να διαλεξεις Huawei για να εισαι απλα λιγο καλυτερος σε ολα εκτος απο τον επεξεργαστή φυσικα οπου ο snapdragon 855 σαρώνει τους παντες φέτος και να εχεις δωσει 500ευρω(!!!) παραπανω.

Δημήτρης

Καλησπέρα που είναι όσοι λέγανε τα προηγούμενα χρόνια οτι έχει η Huawei δεν θα γίνει Samsung και apple στις τιμές και τα επιλέγουμε γιατι ειναι οικονομικότερα?? Πληρώνουμε την κάμερα μονο

Ελλην

Για ακόμα μια φορά βλέπω πολλούς οπαδισμους όπως συμβαίνει πάντα σε ένα τέτοιο άρθρο. Όπως και στο ποδόσφαιρο προσπαθειστε να είστε φίλαθλοι και να απολαύσετε το άθλημα. Το ίδιο ισχύει και εδώ! Το P30 είναι ίσως το καλύτερο all round κινητό για φέτος με ελαφρώς υποδεεστερο επεξεργαστή από τον 855. Η διαφορά στην τιμή τους όμως ΔΕΝ δικαιολογειται σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσε να είναι 50 με 70 ευρώ ή και στα ίδια… Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε εταιρεία και όχι μόνο για τη Huawei… Ακόμα χειρότερες σε αυτόν τον τομέα είναι η Apple και η Samsung… Η Xiaomi σε αυτόν τον τομέα τους έχει βάλει τα γυαλιά και μας έχει βοηθήσει κι εμάς θα έλεγα με τον ανταγωνισμό που προσφέρει καθώς σε διαφορετική περίπτωση ίσως να ξεπερνουσαν και το χιλιάρικο. Δεν πρέπει να κοστίζει μια περιουσία ένα κινητό για να είναι καλό. Έχουν γίνει υπερτιμημενα προϊόντα πια! Χρήσιμα μεν, αλλά υπερτιμημενα!

Christz

Κάπου είχα διαβάσει πως η xiaomi βγάζει 20% καθαρό κέρδος. Οπότε φαντάσου τι βγάζουν οι άλλες…

Ελλην

Επίσης να προσθέσω ότι η dxomark έχει βαθμολογησει το P30 pro με βαθμολογία φωτογραφίας 119 και βίντεο 97. Συνολική βαθμολογία 112! Επαναλαμβάνω όμως ότι κατά την άποψή μου δεν δικαιολογειται η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής!

ελενη λεβεντη

ποσο εχει βαθμολογησει το mi9?

jim

το p30 εχει επισης αδιαβροχοποιηση(splash and dust resistant),και δεχεται καρτα μνημης που το mi 9 δεν τα εχει οπως και το οτι εχει πιο καινουρια type c υποδοχη και πιστευω και σε καμερες υπερτερει και σε πιο κομπακτ μεγεθος,επισης σημαντικο για πολλους!!!τωρα αν αυτα αξιζουν τη χρηματικη διαφορα των 2…τροφη για σκεψη..

Giannis

Αμάν ωρε μόνο το ois λείπει από το μι 9 στην κάμερα που με το software update κλπ φτιάχνετε ισάξια τώρα αν έχει κάποιος Πάρκινσον να πάρει. Ε το ois οι kirin-exynos είναι πολύ κατώτεροι από τους Snapdragon και αυτό απλά είναι fact τίποτα παραπάνω και ειδικά το adreno gpu τα πατάει όλα κινητά με σναπ 636,660,675,710,820,835,845,855 παίζουν όλα τα παιχνίδια άψογα όμορφα και ωραία χωρίς τυχαία κολλήματα, υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τις διαφορές πχ οι mali κόβουν γραφικά από τα παιχνίδια για να παίζουν ομαλά χρώματα, saturation, contrast κλπ Μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας.

ελενη λεβεντη

οταν θες ενα κινητο με καλη καμερα το ois παιζει σημαντικο ρολο

Σταύρος Χρι

Αυτή την στιγμή η καλύτερη επιλογή να ξοδέψεις ο ίδιος ένα χιλιάρικο είναι το P30 PRO σχετικά με το all around κινητό με το S10+ να έρχεται δεύτερο. Αν το S10+ είχε τον SD ή έστω αν ο exynos που μας πλασάρει στην Ευρώπη ήταν στα 7nn, όπως ο SD και ο Kirin τότε θα ήταν αυτό η καλύτερη επιλογή. Η πιο Value (όχι η καλύτερη) επιλογή για το χιλιάρικο, δηλαδή αυτό που θα επέλεγες αν κάποιος πλήρωνε για εσένα και στο έκανε δώρο, παραμένει το iPhone XS max. Δεν έχουμε Value for money επιλογή για ναυαρχίδα αυτή την στιγμή στο προσκήνιο καθώς το mi 9 που είναι το οικονομικότερο έχει πολλές ελλείψεις, που θα μου πεις τις ξέρουμε, πάντα τις είχε, και δεν μας πείραζαν. Όμως αυτήν την φορά έχουμε άνοδο στην τιμή ενώ παράλληλα έχουμε 2 σημαντικότερες ελλείψεις απο πριν. Έχουμε μία μείωση στην χωρητικότητα της μπαταρίας η οποία πλέον έχει πέσει σε επίπεδα που μου θυμίζει LG. Και μία αδικαιολόγητη έλλειψη OIS στην κάμερα που μπορεί να κρυφτεί με το ΕΙS στο βίντεο αλλά όχι στην φωτογραφία, και ειδικά αν χρησιμοποιείς το Manual mode. Εδώ και 3,5 αγοράζω μόνο Xiaomi για εμένα την γυναίκα και τους συγγενείς… Συνέχεια »

gthebest

Το mi9 δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή. Οπότε υπερτερεί το Huawei

dark_master

Και στα P30 μόνο η Pro έκδοση έχει OIS. Η απλή δεν έχει. Οπότε η διαφορά ανάμεσα σε pro και mi9 είναι μεγαλύτερη από 200 ευρώ.
Όπως και να έχει ωραίες επιλογές και οι 2. Ο καθένας ανάλογα με το τι χρήματα διαθέτει και τι προτεραιότητες έχει, πράττει ανάλογα.
Προσωπικα δε θα προτιμούσα Huawei λόγω επεξεργαστή. Αλλά είναι κάτι καθαρά προσωπικό αυτό.

Nickolas

Έχει OIS και το P30, το γράφει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Huawei.

ελενη λεβεντη

ουτε το ενα ουτε το αλλο.το μεν εχει 1000 ευρω κ σιγα μην τα εδινα για κινητο κ το αλλο δ εχει ois τι ν το κανεις το κινητο αν δ εχει καλη καμερα χωρις οπτικο σταθεροποιητη

kostis

πιστευω οτι τα smartphone επρεπε να παιζουν στο 500αρικο +/- εκει θα πουλουσαν σα ζεστο ψωμι οπως ειχε πει καποιος τωρα 1000 ευρω για κινητο δεν εχει δυνατοτητα η πλειοψηφια να διαθεσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.